Phukets stränder utanför banan

Phukets stränder utanför banan

Phuket är känt för sina underbara sandstränder längs västkusten.

Patong är den mest kända stranden och har till och med sin egen gayavdelning. Lika kända är Stränderna Surin, Kamala, Karon och Kata.

Men det är verkligen värt att utforska några av de mindre, mindre kända stränderna och fantastiska utsiktspunkterna. Så hyra en taxi för en dag eller hyra en bil och utforska mer av Phukets västra kust.

Laem Sing Beach

Laem Sing är en vacker vik som ligger mellan Surin och Kamala stränder. Denna 150 meter långa sandsträcka ligger inbäddad i en gömd vik omgiven av palmer och frodiga gröna omgivningar.

Kör söderut från Surin Beach (mot Patong) vägen går uppför. Fortsätt titta till höger så hittar du en synvinkel där du kan stanna och ta ett panoramafoto av Laem Sing-stranden och Andamansjön.

Fortsätt ytterligare 500 meter söderut tills du ser motorcyklar och bilar parkerade längs gatan. Parkera och gå nerför trapporna till Laem Sing Beach. Stranden kan bli lite trångt på en solig dag.

Laem-Singh-Beach-Phuket

Tri Trang -stranden

Den tystare Tri Trang Beach ligger söder om Patong, den perfekta motgiften mot Patons liv och rörelse.

Den här långa stranden med tallträd är mindre turistisk och har en välkommen skugga på eftermiddagen när stranden faktiskt vetter mot norr.

För att nå Tri Trang från Patong, kör söderut på Ratuthit Songroipi Road (enkelriktad väg genom Patong som går förbi Paradise Complex) till slutet, sväng höger och sväng sedan vänster när du når stranden. Kör över bron i slutet av Patong Beach och fortsätt längs vägen några mil tills du hittar Tri Trang Resort skylt till höger.

Tri Trang Beach Phuket 2015

Yanui Beach

Denna lilla sandstrand ligger nästan längst ner på Phuket. Det är en härlig strand att besöka på vägen till den berömda solnedgångsplatsen Laem Promthep. Den mjuka vita sanden, klippformationerna och den perfekta ön precis utanför kusten betyder att utsikten är ganska hisnande.

Glöm inte att göra ett snabbt stopp vid väderkvarnens utsiktspunkt, strax norr om Yanui Beach - se nedan för detaljer.

Yanui-Beach-Phuket

Rekommenderade synpunkter

Karon synvinkel

Om du kör söderut från Kata Beach mot Naiharn Beach kommer du att passera denna synvinkel på toppen av kullen på höger sida av vägen.

Synvinkeln är välorganiserad med gott om parkering. Utsikten över västkusten i Phuket med Karon, Kata och Kata Noi är underbar och väl värt att ta ett foto för ditt Facebook-inlägg. Det turkosa vattnet i eftermiddagsolen är riktigt vackert.

Kata Beach View Point Phuket nov 2015

Väderkvarns synvinkel

Windmill Viewpoint ligger mot södra spetsen av Phuket, mellan stränderna Yanui och Naiharn. Längs vägen mellan dessa stränder ser du en enorm vit vindkraftverk. Ta rätt där. Denna fantastiska panoramautsikt har utsikt över Yanui Beach till vänster och Naiharn Beach till höger.

Windmill View Point Phuket nov 2015

Laem Promthep

Detta steniga udde sträcker sig ut i havet vid den längst sydvästra punkten på ön. Turister och lokalbefolkningen kommer hit för att njuta av den natursköna havsutsikten och den fantastiska solnedgången.

Det finns gott om parkering och ett stort område på toppen av kullen med en helgedom och en fyr. Hantverksbutiker och en rad bås säljer saronger, snacks och förfriskningar.

Cape Promthep på solnedgången som tas Nov 2015

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Phuket

Bläddra bland ett urval av turer i Phuket från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in phuket för din resaFå din guide