Koh Racha - En flykt från Phuket

Koh Racha - En flykt från Phuket

Letar du efter en perfekt tillflyktsort där du kan koppla av och njuta av lugn och ro? Koh Racha kan vara svaret.

Om du kommer till phuket och har några extra dagar att spendera, eller kanske har du sett nog av gay nattliv i Patong och letar efter en snabb flykt, överväga sedan en resa till Koh Racha.

Koh Racha kartaKoh racha

Koh Racha (eller Raya), som består av Koh Racha Yai och Koh Racha Noi, är två öar som ligger cirka 15 kilometer utanför Phukets sydöstra kust. Öarna är kända för kristallklart turkosvatten, steniga rev och korallskogar, och är perfekta för dykning och snorkling, men det finns fler vita sandstränder och resorts på Koh Racha där du kan koppla av och njuta av att stanna en natt eller två.

Att ta sig till & runt Koh Racha

Koh Racha kan nås med långsvans och motorbåt från Chalong Pier eller Rawai. Resan tar från 30 minuter till över en timme beroende på båttyp. Dagsutflykter är också möjliga.

En gång på Racha Yai kan du gå runt eller hyra en långsvansbåt för att besöka andra stränder. Det finns 3 huvudstränder på Racha Yai: Batok Bay (eller Tawantok Bay), Siam Bay och Ter Bay. Utsiktspunkten på en kulle på södra sidan ger en fantastisk utsikt över hela ön.

Saker att göra

Koh Racha dykningKoh Racha är en av Phukets bästa platser för snorkling. Vattnet är väldigt klart och det finns färre turister här än nästan alla öar runt Phuket. Öns layout gör det möjligt att snorkla året runt. Snorkling kan göras från flera stränder på ön.

Som den berömda Koh Tao, det finns många dykplatser runt Koh Racha, inklusive Konkare Bay, Lucy's Reef och Ter Bay, med djup som sträcker sig från 5 till 25 meter.

Racha Noi, som ligger en timme bort med långsvansbåt, har djupare vatten och mer utmanande dykförhållanden, men erbjuder utmärkt sikt och marint liv.  Raya Dykcenter erbjuder PADI-dykkurser med full utrustning om du känner dig utmanad.

Ställen att bo på

Endast Koh Racha Yai har boende. Det finns hotellval som passar alla budgetar. De flesta mellanklassorter har grundläggande bekvämligheter som restaurang och pool. Här är några av de mest populära hotellen på ön.

Alternativt kan du klicka här för att söka efter alla hotell på Koh Racha.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Phuket

Bläddra bland ett urval av turer i Phuket från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in phuket för din resaFå din guide