På en kön dag kan du åka skidor för alltid

På en kön dag kan du åka skidor för alltid

Vintern kanske inte är högsäsong för Europa; men från januari-mars kommer homosexuella vintersportfans till Europa för att åka skidor, festa och få nya vänner på ett av dessa väletablerade gay-skidevenemang.

Arosa Gay Ski Week - Schweiz

Arosa Gay Ski Week 1Arosa Gay Ski Week lanserades 2005 och är ingen nykomling till LGBT-vinterevenemanget. Den gayvänliga orten Arosa i de schweiziska Alperna är värd för detta populära evenemang varje år i januari.

Anläggningen har en imponerande bakgrund, belägen bland bergslandskapet i Graubünden. Arosas bashöjd är 5,900 2,800 fot, med vertikalfallet mindre än XNUMX XNUMX fot - perfekt för cruisingskidor.

Aktiviteterna äger rum på olika platser i hela Arosa. Arrangörerna tar in världsklass, internationella akter och gay-favorit-DJ: er som Micky Friedman (Berlin), Juiceppe (Zürich), Steven Redant (Barcelona), etc.

Ett brett urval av gayvänliga hotell och lägenheter finns tillgängliga, men boka i förväg.

[klicka här för hotell i Arosa, Schweiz]

Gay Snowhappening - Österrike

Gay snöfall 1Detta är kanske det längsta pågående gay skidevenemanget i Europa. Gay Snowhappening äger rum varje år i mars i Sölden och har ett roligt program med aktiviteter och äventyr - skidåkning, snowboardåkning, gemytliga kojkvällar och dansfester.

Välkända kretsfester som Salvation (berlin), För evigt Tel Aviv (tel Aviv), Syndare (Munich), SEXIG CGN (köln), Cirkus (wien) och OMG (Prag) har alla gått med i evenemanget med en all-star DJ lineup, dansare och artister.

Det finns många prisvärda hotell och resorts i Sölden, även om de säljs snabbt under högsäsong.

[klicka här för hotell i Sölden, Österrike]

European Snow Pride - Frankrike

Med mer än 600 deltagare från alEuropean Snow Pride 1l över Europa, Nordamerika och bortom är European Snow Pride en av de största homosexuella vintersport- och musikfestivalerna i Europa.

Det veckolånga evenemanget äger rum i mars på den snösäkra semesterorten Tignes i världsklass, Espace Killy (Tignes+Val d'Isère) i de franska Alperna. Arrangörerna har etablerat ett unikt partnerskap med resorten som engagerar sig i viktiga frågor som rör HBT-gemenskapen, stödjer homosexuella äktenskap och bekämpar homofobisk diskriminering.

Espace Killy täcker mer än 300 kilometer pister, spridda över 10,000 XNUMX hektar och anses vara ett av de vackraste skidområdena i världen.

[klicka här för hotell i Tignes, Frankrike]

European Gay Ski Week - Frankrike

European Gay Ski Week 1Liksom Snow Pride-evenemanget hålls den årliga European Gay Ski Week (EGSW) i Frankrike runt mars. Den har många aktiviteter, inklusive mountainbike på snö, nattkajning, fallskärmshoppning, skärmflygning, hundspann osv. På kvällen kan gästerna njuta av danspartier med DJ-skivor, kabaretföreställningar och föreställningar.

I flera år har EGSW varit värd för Alpe D'Huez resort, men 2015 tar Avioraz resort över. Denna vackra utväg har snöiga gågator, hästdragna slädtaxi och boende som har direkt tillgång till backarna. Avioraz har också en unik vattenpark som har en stor pool med klätterväggar och ett hett spa utomhus.

[Klicka här för hotell i Avioraz, Frankrike]

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Wien

Bläddra bland ett urval av turer i Wien från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in wien för din resaFå din guide