wien

En gayguide till Wien

Upptäck homosexuella Wien och all dess överflöd

Byggd med den rikedom som förvärvats av Hapsburg-riket och vaggad i de alpina bergen i nordöstra Österrike, är Wien en magisk och oförglömlig stad. Staden är utmärkande i sin rikedom av kultur och historia och har varit en liberal bastion i århundraden.

Huvudstaden i Österrike utstrålar HBT + -kultur och stolthet, med den första Wien Rainbow-paraden som ägde rum 1996 och en historia av kraftfulla och elit-HBT + -personer som söker tillflykt i staden.

Trots att den är den mest populära staden i världen för konferenser och affärsresor, är Wien en märkbart avslappnad och avkopplande stad. Nonchalansen i denna förtrollande stad är det som gör den till en så trevlig plats att besöka och detta exemplifieras genom invånarnas Kaffehaus-kultur, den höga samlingen av konst- och musikställen samt dess närhet till en fantastisk vinregion.

Det finns mycket att göra i Wien för alla gayresenärer och stadens otaliga museer, gallerier, operahus och restauranger gör det praktiskt taget omöjligt att bli uttråkad. Staden har också en accepterad och framstående homosexuell gemenskap vars scen erbjuder många möjligheter för homosexuella klubbar och umgänge.

 

wien

 

 

Gayhotell i Wien

 

Arthotel ANA Prime är ett utmärkt val av boende för homosexuella resenärer som vill ha bra valuta för pengarna och enkel tillgång till många av stadens populäraste attraktioner och destinationer. Hotellet ligger bara 10 minuters tunnelbaneresa från Wiens ikoniska operahus. Varje rum är rent och enkelt möblerat och gästerna kan njuta av loungen, terrassen och innergården under sin vistelse.

I en historisk och noggrant restaurerad byggnad, Hotel Altstadt erbjuder gästerna en boutiqueupplevelse i hjärtat av den österrikiska huvudstaden. Detta gayvänliga hotell ger gästerna en vacker och charmig bas för att utforska den wiener gay scenen samt många av stadens andra attraktioner som ligger bekvämt nära. Varje rum är individuellt designat med handplockade möbler och gästerna kan njuta av ägarens omfattande samtida konstsamling under sin vistelse.

Sedan öppnandet har den Hotell Carlton Opera har lockat otaliga musiker, artister och artister på grund av dess bekväma läge intill det legendariska Freihaus-kvarteret och Wiens operahus. Hotellets jugendstil är konsekvent i dess imponerande allmänna utrymmen och klassiskt inredda rum.

 

wien

 

 

Gaybarer och klubbar i Wien

 

För en varierad folkmassa och allmän känsla-bra atmosfär ser inte längre än Village Bar. En av Wiens trendigaste och mest populära gaybarer, byn serverar utmärkta cocktails och ett brett utbud av drycker för besökare att prova. Atmosfären är avslappnad och baren besöks av en blandad ålder, vilket innebär att alla homosexuella resenärer sannolikt kommer att känna sig bekväma på denna plats. Village Bar drivs av samma ledning som Wiens Mango Bar och varför inte? Bar så håll utkik efter exklusiva erbjudanden och evenemang på dessa platser.

Kibbutz Klub erbjuder en unik klubbupplevelse för fans av Eurotrash och israelisk pop. The Kibbutz Klub är organiserat av ett judiskt kollektiv för HBT + och är ett inkluderande och välkomnande utrymme för alla - välkomnande HBT + och allierade. Evenemanget hålls varje månad och tar vanligtvis palats på en av Wiens gayplatser, så se till att kolla när nästa Kibbutz Klub-fest händer.

Eagle Wien är en internationellt känd gay kryssningsklubb för läder- och fetischfans. Klubben ligger i centrum av Wiens ”gay mile” och är känd för sina stora folkmassor. Eagle erbjuder gästerna en mörk, underjordisk upplevelse och klubben är fullt utrustad med ett vått område, lyftsele, bås och en sexbutik som säljer leksaker och fetischtillbehör. Klubben tillämpar inte klädkod men fetischkläder uppmuntras.

 

wien

 

 

Wien State Opera

 

När operahuset i Wien öppnades 1869 var ingen av arkitekterna som designade det närvarande när båda hade dött under byggandet. Men efter att det var dyster öppnades platsens popularitet exponentiellt under ledning av dess tidiga regissörer. Operahuset led under den nazistiska ockupationen av Österrike när många av dess artister, regissörer och vanliga beskyddare åtalades och drevs ut från Wien, vissa på grund av sin LGBT + -identitet.

Idag är byggnaden en attraktion som man inte får missa, och besökare kan njuta av historiens underverk och den fortsatta kulturella betydelsen. Förutom att se en av husets många operor kan homosexuella resenärer också ta en djupare dykning i arvet från den ikoniska platsen med en guidad tur.

På grund av sin popularitet kan Wien State Opera House bli extremt upptagen, särskilt på kvällen när föreställningar inträffar. För resenärer som vill utforska byggnadens historia utan folkmassor är den bästa tiden att besöka på morgonen.

 

wien

 

 

Wiens kaffehuskultur

 

De sociala rutinerna, ritualerna och elegansen hos kaffehusen som finns i hela Wien garanterar besökarna en minnesvärd upplevelse. Typiskt på grund av sina marmortoppade bord, ett brett utbud av internationella tidningar och några av världens finaste kaffe, är de wienska kaffehusen en verkligt unik och lockande miljö.

Det är typiskt för kunder att dröja ensamma över sitt kaffe och läsmaterial i dessa fantastiska miljöer i timmar och gästerna kan njuta av den välkomnande attityden som förväntas av personalen på dessa sådana kulturellt bevarade platser.

Cafe Central erbjuder kunderna chansen att uppleva wiensk kaffehuskultur på ett av de mest traditionella och spännande kaféerna i staden. Det är stora välvda tak, marmorpelare och ovärderliga konstverk bidrar till Cafe Centrals traditionella och överdådiga atmosfär. Ett urval av nybakade bakverk och kakor finns tillgängliga, som gästerna kan njuta av med ljudet av levande piano.

 

ära

 

 

Gay Pride i Wien

 

Flera gay pride-evenemang äger rum i Wien varje år i september. Regnbågsparaden är höjdpunkten i firandet och homosexuella resenärer kan delta i paraden som slingrar sig genom Wiens vackra centrum. Ett annat populärt evenemang är Regnbågsbollen. Inrymt i en av Wiens klassiska balsalar, tas den historiska miljön varje år över av ett parti av HBT+-personer som vill fira sin identitet på ett mer formellt sätt.

Flera andra evenemang äger rum under Vienna pride-firandet, inklusive Vienna Fetish Spring, The Diversity Ball och Vienna Boylesque Festival. Evenemangen är alla öppna för allmänheten så se till att kolla vad som händer innan du besöker denna förtrollande stad.

 

staty

 

 

Gay rättigheter i Wien

 

Österrike har samma progressiva och avancerade LGBT + -rättigheter som finns i stora delar av Europeiska unionen. Medborgarna skyddas av lagstiftning som förbjuder diskriminering av alla slag på grund av en persons upplevda eller faktiska sexuella läggning och som sådan kan HBT + -österrikare i allmänhet åtnjuta en god standard för jämställdhet.

Rose Lila Villa var en byggnad i Wien som ockuperades av homosexuella aktivister i slutet av 80-talet och är fortfarande ett säkert utrymme för HBT + -personer idag. Centret är en källa till rådgivning och hjälp både Wiens homosexuella befolkning och homosexuella turister.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Wien

Bläddra bland ett urval av turer i Wien från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in wien för din resaFå din guide