Rainbow

Gratis HIV-testning och kondomer för paradisarbetare

Efter tre framgångsrika år med att organisera Phuket Pride och samla in över 600,000 XNUMX baht för HIV-relaterade välgörenhetsorganisationer, lanserar Phuket Loves You Club sitt nästa stora initiativ.

HARP (HIV and Aids-Related Program) är inriktat på att öka medvetenheten om HIV, säkrare sex, tillhandahålla gratis testning, information och gratis kondomer och smörjmedel.

Med hjälp av Patong Hospital och Sabaidee Clinic höll PLU Club en serie fokusgrupper tidigare i år för att samla information inom Phukets HBT-gemenskap.

Mer gratis HIV-testning för Paradise Complex-arbetare

Hittills har Phukets Sabaidee Clinic bara haft finansiering för att genomföra ett gratis HIV-test om året i Soi Paradise. PLU-klubben har avsatt pengar för att genomföra ytterligare tre tester, vilket innebär att alla arbetare i Soi Paradise nu kan få ett gratis HIV-test var tredje månad med start i oktober.

Gratis kondom, smörjmedel och säkrare sexmeddelanden på thailändska

Soi Paradise-arbetare kommer att kunna komma till gratis kondomer och smörjmedel, individuellt packade med säker sex-meddelanden på thailändska, samt kontaktuppgifter för Sabaidee Clinic.

En serie affischer med säkrare sex och specialtillverkade kondomlådor som innehåller gratis kondomer och smörjmedel kommer att placeras på gay- och gayvänliga platser i hela Patong, vilket säkerställer att kostnaden inte är ett hinder för säkrare sex.

Ordföranden för PLU Community Project Team Kenneth Miller sa ”Jag är glad att efter så mycket planering och informationsinsamling, att vi äntligen har kunnat leverera till gayställen i Patong meningsfulla affischer och gratis kondomer och smörjmedel. Dessa platser har varit så stödjande i det framträdande de har gett affischer och kondomlådor, med ett verkligt engagemang för att alla ska arbeta tillsammans för att öka HIV-medvetenheten och minska HIV-infektionen i vårt samhälle. ”

Ian Phillips, PLU: s ordförande, sade ”Jag vill tacka alla som har stött de senaste tre Pride-veckorna i Phuket, de som jobbat outtröttligt för att organisera veckans evenemang, de som deltog och donerade och till alla våra högt uppskattade sponsorer, inklusive Karex Burhad, utan vilken inget av det vi nu levererar till vårt samhälle skulle vara möjligt. Jag ser fram emot att vi alla samlar in mer pengar för dessa viktiga projekt under Phuket Pride week 2015 den kommande april. ”

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Phuket

Bläddra bland ett urval av turer i Phuket från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in phuket för din resaFå din guide