Europeiska gayskidveckor 2016

Europeiska gayskidveckor 2016

Under det senaste decenniet har homosexuella skidveckor vuxit i popularitet. De erbjuder en kombination av snö och scen som du inte hittar på en skidort någon annan tid på året.

Vi uppskattar att nästan en miljon homosexuella killar åker någonstans i Europa varje år. Under det senaste decenniet har ett växande antal gay-skidveckor arrangerat denna marknad och erbjuder en kombination av skid-, after-ski-socialisering och sent på kvällen.

Här är vår sammanfattning av vad du behöver veta om de viktigaste gay skidveckorna i Europa 2016.

 

Vem går?

 

Gay skidveckor lockar ett brett spektrum av killar från mitten av 20-talet till den vältränade 60+.

 

Vad du kan förvänta?

 

Välkomstfest - Din första chans att se upp talangen och få nya vänner.

Daglig after-ski - Arrangörer är värd för ett after-ski-möte som tenderar att bli upptagen runt 4:XNUMX. Dessa är mycket populära och ett bra ställe att umgås med.

Nattfester - Arrangörer marknadsför stora klubbnamn, men festerna hålls vanligtvis på små platser med små dansgolv (typiskt för alpina orter). Innehavare av evenemangskort får gratis entré och vanligtvis en gratis cocktail. Barpriser för efterföljande drycker är dyra. Hur många fester du deltar kommer att avgöras av hur viktig din skidag är för dig. Att lägga sig tidigt på morgonen är inte helt kompatibelt med att träffa backarna klockan 9.

Efter timmar - Både European Gay Ski Week och European Snow Pride arrangerar även festar på eftermiddagar som håller öppet fram till kl.

Poolparty - Höjdpunkten under både European Gay Ski Week och European Snow Pride-veckan är poolfesterna. Dessa tidiga kvällsevenemang har begränsad kapacitet och är alltid slutsålda (det är det enda evenemanget du garanterat kommer att se alla i köttet). Boka en biljett i förväg annars kommer du förmodligen inte in.

Andra aktiviteter -  Organsiers är värd för middagar, nattstigar, filmvisningar etc. Vanligtvis välbesökta och roliga.

Efter skidfest på European Gay Ski Week

 

Kostar

 

Skidåkning är en dyr sport. Att organisera en vecka med fester upp på berget kostar också mycket pengar. Så, förståeligt, kommer det aldrig att bli billigt att delta i en skidvecka för homosexuella. Förutom den normala kostnaden för en skidsemester (boende, transport, liftkort, hyra av utrustning, försäkring) för ett evenemangskort, biljett till poolfest och massor av dyra drycker.

 

Borde jag gå?

 

Gayskidveckor är jättekul för dem som älskar att åka skidor, umgås och festa lika mycket.

Hardcore-skidåkare som bara vill maximera tiden i backarna kommer förmodligen bara att delta i after-ski-mötena, så kanske vill tänka två gånger.

Absoluta nybörjare är väl tillgodosedda vid alla evenemang som visas nedan, även om det är värt att notera att gruppskidlektioner vanligtvis börjar klockan 9:30, så du vill inte vara uppe sent. Att ta några lektioner på en lokal torr skidbacke innan evenemanget kommer att göra stor skillnad.

Alternativ för Gay Ski Week för 2016

 

European Gay Sky Week

 

När: 19-26 mars 2016

Var: Avoriaz, Frankrike (skidområdet Portes du Soleil)

Resorthöjd: Ner till 1800m  Max höjd på skidområdet: Ner till 2460m

Skidåkning: Avoriaz resort ligger på hyfsad höjd, men backarna går inte så mycket högre. Anläggningen har dock ett bra snörekord och det ligger i centrum av Portes Due Soleil, ett skidområde med cirka 650 km markerade pister, fördelat på 14 dalar. De flesta hotell är ski-in/ski-out.

program: En imponerande daglig After Ski Party, Grindr Welcome Party, fester i samband med Crazyvores, Bearpit, Revolver, Beyond and The Wig Party och veckans huvudfest - The Snowball. Det är en fest efter arbetstid varje kväll från 1:4 till XNUMX:XNUMX.

Det utsålda poolpartyt "Pump" hålls i Aquariaz inomhusvattenpark med DJ Alan Turner från Storbritannien. Event Pass-innehavare kan köpa förhandsbiljetter till poolfesten för 18€ extra. Passinnehavare får en gratis välkomstshot eller halvprisdrink på varje fest, olika rabatter på skiduthyrning, liftkort mm.

Överföringar: Arrangörer erbjuder bussöverföringar från Genèves flygplats (mot en avgift). Om du hyr och kör bil är det viktigt att förboka en säker underjordisk parkeringsplats precis utanför byn eftersom Avoriaz själv är bilfritt.

Logi: Arrangörer erbjuder en rad olika boendealternativ, eller så kan du boka ditt hotell eller lägenhet själv. Delat boende paket för singlar finns tillgängliga. De flesta hotell i Avoriaz är ski-in / ski-out.

Webbplats | Facebook

Vy över Avoriaz Frankrike

 

European Snow Pride

 

När: 12-19 mars 2016

Var: Tignes, Frankrike (skidområde Espace Killy / Three Valleys)

Resorthöjd: Ner till 2100m  Max höjd på skidområdet: 3450m.

Skidåkning: Espace Killy har cirka 300 km benbrinnande pister med ett stort utbud av terräng inklusive utmärkt kraft och glaciärskidåkning. Denna höga skidort och skidområde är mycket snösäker i mars. Ett liftkort från Three Vallees ger tillgång till otroliga 1,325 km pister och ett utmärkt hissnätverk.

program: Påstår sig vara "Europas största gay skidvecka" även om antalet deltagare 2015 inte avslöjades. Veckan drar igång med välkomstcocktail och bufféfest (tenderar att bli lite scrum för fingermaten). Passinnehavare får tillgång till den dagliga afterski-träffen (i år hålls Chalet du Bollin - restaurangbaren med en utmärkt solterrass, belägen högst upp i stolliften Bollin, strax utanför Tignes Val Claret) och sent- nattdansfester, inklusive två på Tignespace (en enorm nybyggnad belägen i Tignes Le Lac. Den utmärkta poolfesten (endast passinnehavare) hålls på den enorma 5,000 XNUMX m² stora Le Lagon, också i Tignes le Lac.

hemmet för European Snow Pride 2016

Logi:  Arrangörer erbjuder värdhotell plus utbud av icke-exklusiva hotell- och lägenhetsalternativ. Alternativ för singlar som är villiga att dela finns tillgängliga. Alternativt gör dina egna arrangemang. Tidigare år var det ett självklart val att boka hotell eller lägenhet inom Tignes Val Claret. Men med fler fester som hålls i Tignes Le Lac i år är alternativ i denna del av staden värda att överväga. Vissa orter är ski-in / ski-out, andra innebär en kort promenad.

Överföringar: Arrangörerna erbjuder en bussöverföring från Genèves flygplats (208 km) och tågstationen Bourg Saint Maurice (30 km) för förbindelser inom Frankrike och Eurostar-tåg från London (mot en avgift). Alternativa flygplatser med allmänna bussöverföringstjänster inkluderar Chambery (142 km) och Grenoble (208 km).

Det är relativt lätt att köra till Tignes och det finns gott om (betald) parkering i staden. Evenemanget hålls under skoltiden, så vägen upp och ner på berget borde inte vara för upptagen. Om du hyr en bil från en flygplats är det viktigt att du får en bil med vinterdäck och / eller snökedjor.

Webbplats | Facebook

 

Arosa Gay Ski Week

 

När: 10-17 januari 2016

Var: Arosa, Schweiz

Resorthöjd: 1775 m - Max höjd på skidområdet: Ner till 2965m

Skidåkning: Med Arosa och de mindre kända Lenzeheide-skidområdena som nu är förbundna med en 1.7 km dubbel linbana finns det 225 km pister att utforska över två dalar. Förvänta dig typisk schweizisk effektivitet när det gäller lyftanläggningen.

Program: Aktiviteterna startar med välkomstcocktailpartyt La Diva. Den nattliga Gay After-Ski kommer att hållas på restaurangbaren Vetterstübli. "Vänskapsmiddagar" kommer att hållas de flesta kvällarna på olika restauranger, följt av temafester med live DJ:s. Splash Pool Party (torsdagen den 15 januari), som hålls på Hotel Altein, erbjuder kul i en tropisk pool komplett med GMF Berlin DJ Eduardo de la Torre och hunky våta och vilda go-go livräddare. Festveckan avslutas med Vita snöbollen lördagen den 17:e.

Arrangörer erbjuder ett pass för alla evenemang under veckan, eller unikt, ett pass som bara täcker torsdag till lördag kväll.

Logi: Evenemanget erbjuds som ett boende- och underhållningspaket, men under 2016 säljer arrangörerna endast evenemangspass, så om du väljer kan du boka ditt hotell separat. Särskilda erbjudanden om delat boende är tillgängliga för ensamresenärer.

Överföringar: Arosa ligger i östra Schweiz mellan Davos och St. Moritz. Flyg till Zürich och ta ett tåg, via Zürich till Arosa. Du kan köra till Arosa, vinterdäck och snökedjor är väsentliga.

Webbplats | Facebook

 

Gay SnowHappening

 

När: 2-9 april 2016 (men se anteckning nedan)

Var: Sölden, Ötztal Valley, Österrike

Resorthöjd: 1,400m | Max höjd på skidområdet: 3,250

Skidåkning: Sölden är en mycket tillförlitlig skidort på grund av de två höga glaciärerna som ansluter till området. Anläggningen har 33 liftar och 144 km pister. Men i april, förvänta dig några utmanande snöförhållanden på de nedre backarna tillbaka till orten.

Evenemang:  The Gay SnowHappening är tillbaka (tror vi) efter ett års uppehåll. I augusti 2015 har arrangörerna meddelat datum som ännu inte publicerats detaljer om evenemang och deras Facebook-sida är ganska saknar uppdateringar. Förmodligen en bra idé att inte boka resa och boende förrän mer information finns tillgänglig. Arrangörerna säger att de förväntar sig cirka 300 under 2016.

Överföringar:  Flyg till Innsbruck och ta en pendelbuss till Sölden. Alternativt ta tåget till Ötztal Bahnhof och sedan en buss (ca 1.5 timmar) eller taxi till byn. Sölden är lättillgänglig med bil.

WEBBSAJT | Facebook

Senast uppdaterad 6 oktober 2015 - detaljer tillagd till Arosa Gay Ski Week - detalj tillagd till European Snow Pride

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Wien

Bläddra bland ett urval av turer i Wien från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in wien för din resaFå din guide