Monumentet Newcastle Gay Weekend Break Feature Article

Hur man tillbringar en gayhelg i Newcastle

Fantastisk arkitektur, utsökt mat och en livlig gay scen; vår redaktör, Jamie Shepherd, berättar hur vi kan tillbringa en idealisk gayhelg i sin hemstad Newcastle.

Medan Manchester, Blackpool och Liverpool är de mest kända gayställena i norra England, förvånar det mig att Newcastle tenderar att bli ignorerad. Det finns mer i staden än fotboll, Cheryl Cole och Geordie Shore! Förvänta dig fantastisk arkitektur, fantastisk mat och en gay-scen precis lika livlig som du kan hitta någon annanstans.

Här är min gayreseguide för en weekendresa i staden jag kallar hem, Newcastle Upon Tyne.

Fredag

Tyneside Cinema Newcastle Gay Weekend Break FeatureAnländer: Newcastle Airport är ansluten till staden med tunnelbana. Övernattningsfärjan från Amsterdam kommer hit tidigt men du kanske inte känner dig frisk - den har smeknamnet ”spritkryssningen” här i Newcastle! Om du kommer från någon annanstans som är mindre exotisk, ligger tågstationen bara ett stenkast från "The Pink Triangle".

Canny Cribs: Det finns gott om prisvärda hotell nära "The Pink Triangle" att välja mellan Holiday Inn Express och Jury's Inn är här.

Första natten: Du kanske har haft en lång resa här så ikväll kommer att bli kyld. Om du vill ha en promenad in i stan, fånga en film på Tyneside Cinema. Dess Newcastles enda oberoende biograf och har en fantastisk bar och café som serverar utsökt mat (du hittar inte god mat i "The Pink Triangle"). Om du är på humör för drinkar och något lite mer aktivt, gå till The Eagle.

lördag

Quayside Newcastle Gay Weekend Break FeatureUpp och hoppa: Gå ner till Quayside med buss eller fot. Om du känner dig prickig och inte har något emot att köra, skäm bort dig själv till frukost kl Kajingrediens- bästa äggen i Newcastle. Detta bör göra dig redo för en fantastisk dag med sightseeing.

Kultur gamar: så frestande som det är att dra nytta av den löjligt billiga sprit här - dubbla åtgärder är samma pris som singlar på Eazy Street - du borde göra något kulturellt. Efter frukost, korsa över Millenium Bridge till Baltiskt galleri i Gateshead för turnéutställningar och fantastiska selfiemöjligheter från visningsplattformen. Gå sedan till Castle Keep, där staden får sitt namn från, innan de beger sig till underbara, georgiska Grey's Street och monumentet.

Handla tills du tappar: Runt monumentet ligger Newcastle shoppingområde. Från designerbutikerna bredvid monumentet till Fenwick's, Newcastles ikoniska varuhus, finns det något för alla. Mina personliga favoriter för kläder är SLUT och vintagebutikerna på High Bridge Street.

Fantastisk mat: När du väl har träffat de stora butikerna är det dags att utforska Grainger-marknaden. Inte bara kan du köpa

allt här från begagnade böcker till nya Dr Martens, det är en foodies paradis - färsk fisk och skaldjur visas nästaQuayside Newcastle Gay Weekend Break Feature till primära styckningsdelar av kött. För gatumat rekommenderar jag Fez mat för läckra turkiska rätter, Nam Bei för sin aromatiska dim sum, och Pizza vid skivan för sina traditionella pizzaskivor. För fantastiska kakor och perfekt bakverk Pet Lamb konditori är svårt att slå.

Nattugglor: Efter att du har återvänt till hotellet med din shopping och slappnat av, är det dags för en ökända Newcastle-kväll. 'Den rosa triangeln' ligger nära Metro Radio Arena så en konsert är ett bra sätt att börja natten (boka i förväg). För billiga och skräpiga drycker innan du träffar dansgolvet, skulle jag rekommendera Rusty's or #Central. För något lite mer civiliserat hit Växla. Beroende på vad som händer på SR44kommer du alltid att hamna i Powerhouse dansa fram till tidigt på morgonen.

Söndag

Ouseburn Newcastle Gay Weekend Break FeatureLata söndagseftermiddagar: Om du gjorde din kväll rätt, kommer du inte att vara redo för ansträngande aktiviteter idag. Om det är en solig eftermiddag bege dig till knäppa hipstercenter Ouseburn för traditionella Geordie-pubar och stora ölträdgårdar. Om du kan göra en matinéföreställning, kolla in en show på Teater Royal, Norra scenen or Live teater. Alternativt finns det två bastur i gaybyn där du kan varva ner Bas och Antalet 52.

Sista måltiden: Pressa in en sista måltid innan du åker. För gourmet pub mat, försök Earlen av Pitt Street or Tides House. För god italiensk mat försök Marco Polo. Newcastle Chinatown erbjuder en rad orientaliska leder att välja mellan men min favorit är förmodligen Himmel.

Vi älskar Newcastle och det är en udda Geordie-kultur.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Newcastle

Bläddra bland ett urval av turer i Newcastle från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in newcastle för din resaFå din guide