Gay Newcastle · Stadsguide

Gay Newcastle · Stadsguide

Första gången i Newcastle Upon Tyne? Då är vår gay Newcastle stadsguidesida något för dig.

Newcastle Upon Tyne

Newcastle Upon Tyne är det ekonomiska och kulturella navet i Nordöstra England och kärnan i ett stadsområde med nära en miljon människor som bor där.

Hem till Geordies och deras ökända accent, Newcastle är känt för sitt varma och vänliga välkomnande. Även om en av Storbritanniens mindre huvudstäder finns det mer än tillräckligt här för att intressera fans av arkitektur, konst, shopping, kultur och historia.

Newcastle har en kompakt men livfull gay-scen ironiskt nog känd som "Rosa triangeln" koncentrerad relativt nära centralstationen.

Gay scen

Newcastles gay-scen är relativt liten i jämförelse med andra nordliga städer som Liverpool och Manchester, men det är alltid ett bra alternativ om du vill ha en rolig och lättsinnig utekväll.

Centrerat runt Times Square (visserligen inget som det i New York) finns det ett bra urval av Gaybarer, Gayklubbar och Gay bastur bara ett kort hopp från tågstationen.

Newcastle har också en egen Pridefestival, känd som Northern Pride, hålls precis norr om staden på den vidsträckta Town Moor. Förvänta dig en karnevalstämning och en familjevänlig atmosfär.

 

Att komma till Newcastle

Med tåg

Newcastle är järnvägsnav i North East med direktresor till London, Edinburgh, Manchester, Birmingham, Liverpool och över destinationer i Storbritannien tillgängliga hela dagen. Centralstationen ligger 5 minuters promenad från Newcastles gay-scen.

Med flyg

En liten men väl ansluten flygplats serverar Newcastle och erbjuder anslutningsflyg till europeiska nav av British Airways, Air France och KLM. De största budgetbolagen flyger alla till Newcastle och Emirates erbjuder länkar till avlägsna stränder.

Det bästa sättet att ta sig till Newcastle från flygplatsen är med tunnelbanan. Biljetter kostar £ 3.30 och resan på 30 minuter tar dig direkt in i Newcastle.

Alternativt kan du ta en taxi om du har mycket bagage. Förbokade taxibilar kostar cirka 15 £ men räknar med att betala mer om du tar en på rankningen.

Till havs

Newcastle ligger nära kusten och DFDS har en reguljär färjetrafik till Amsterdam. En direktbuss från centralstationen till färjehamnen kostar £3.80 eller alternativt kan du ta tunnelbanan till Percy Main där det är 5-10 minuters promenad till terminalen (£2.60).

 

Att ta sig runt i Newcastle

Stadens centrum är relativt kompakt så att du kan gå från de flesta delar av staden relativt lätt. Det populära Quayside-området ligger dock på botten av en brant kulle, så du kanske vill ta en taxi om du vill resa till andra sidan staden.

Det finns också ett tunnelbanesystem som betjänar länet Tyne and Wear, med 4 hållplatser i stadens centrum. Det är ett värdefullt verktyg om du vill utforska kusten vid Tynemouth, den välbärgade förorten Jesmond eller den närliggande staden Sunderland. Biljetter börjar på £1.70.

 

Var man kan bo i Newcastle

Newcastle har ett stort urval av boende i och runt stadens centrum. Vår Gay Newcastle Hotell sidan visar några av de bäst rankade och mest populära hotellen i staden.

 

Saker att se och göra

Newcastle har en kulturell scen nästan lika levande som Manchester, men att vara hälften så stor gör att det är lättare att hitta något nytt varje gång du vänder ett hörn.

Staden har ett rikt musikaliskt arv, med musikaliska armaturer Sting, Bryan Ferry, Neil Tennant (av Pet Shop Boys-berömmelse) och Jimi Hendrix som alla hävdar anslutningar till Tyneside. Numera är Newcastles värd för allt från stora arenagigger till intima pubakustiska uppsättningar.

Grey's Street och monumentet - i hjärtat av staden finns monumentet till Charles Gray (tänk en förminskad version av Nelson's Column) och den vackra georgianska arkitekturen på Grey Street (framröstad till Storbritanniens bästa gata 2010).

Teater Royal - magnifik georgisk teater på Grey's Street. Varje år är det värd för uppträdanden av Royal Shakespeare Company tillsammans med ett varierat program av evenemang.

Kajen - Naturskönt område vid floden med ett brett utbud av restauranger och barer som erbjuder fantastisk utsikt över Tyne och Newcastles många broar. Det finns en hantverksmarknad på helgen.

Östersjön - tekniskt sett på andra sidan floden i Gateshead är denna ombyggda mjölkvarn nu ett museum för samtidskonst som visar upp det bästa inom ny konst. Den översta våningen har en fantastisk utsiktsplattform.

Sage - ligger bredvid Östersjön i Gateshead. Denna imponerande Norman Foster-designade konsertsal är värd för framträdanden från musiker i alla genrer.

St James' Park - Hem till Newcastle United Football Club, St James' Park är en imponerande byggnad på Newcastles skyline.

Ouseburn - en liten koncentration av oberoende pubar, spelningsställen och gallerier som lockar en alternativ publik. Området är i fara för utveckling så se det nu innan gentrifieringen slår till!

Jesmond Dene - vacker viktoriansk anlagd park som skär sig genom förorterna Ouseburn och Gosforth. En lugn oas från den livliga stadskärnan.

Tynemouth och kusten - Bara en kort tunnelbaneresa tar dig till de viktorianska badorterna Tynemouth, Whitley Bay och Cullercoats. Tynemouth har en helgmarknad och alla erbjuder sandstränder.

Durham - en 15 minuters tågresa från Newcastle ligger den vackra medeltida staden Durham med dess dramatiska katedral och historiska slott. Perfekt för en dagsutflykt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.