Osaka

En gayguide till Osaka

Upptäck Japans roligaste stad

Osaka är vanligtvis glömt i skuggan av det livliga och vidsträckta Tokyo och de mindre historiska städerna i Japan och är arbetarklassens hem. I denna livfulla och elektrifierande stad har invånarna beslutat att kasta för konservatismen i det bredare japanska samhället och få rykte som en av världens mest roliga destinationer.

Osaka är inte en attraktiv stad i traditionell bemärkelse, men det finns en charm till utrymmet av grå betongbyggnader och glasskyskrapor som till stor del drivs av de gåtfulla och karismatiska människor som ockuperar dem. På natten kommer staden till liv. Upplyst av neonskyltarna som täcker sina byggnader, har Osaka en av de livligaste nattlivsscenerna i Japan, bestående av en rad hypernischbarer och klubbar som tenderar att tillgodose en mycket specifik publik.

Osakas icke-fördömande och avslappnade attityder har lett till upprättandet av en stor, mångsidig och livlig homosexuell scen. Stadens främsta gayområde är Doyama, en stor och välkomnande turist-hotspot som är hem för de flesta homosexuella nattlivsställen. Osaka är en färgstark och befriande stad, i kombination med den imponerande homosexuella scenen, staden är ett måste för besökare för homosexuella resenärer.

Osaka

Gaybarer och klubbar i Osaka

Epicentret för Osakas gay nattlivsscen är Doyama, och särskilt området kring Umeda station. Distriktet är ett livligt knutpunkt för turism och underhållning och anses allmänt vara ett av de mest spännande områdena i Japan. Barerna här brukar inte vara små, så beskyddare kommer vanligtvis att sitta på avföring runt baren och chatta med andra gäster och barpersonal.

En av de mest populära klubbarna bland homosexuella resenärer i Osaka är Grand Slam. Denna utländskvänliga gayklubb har tagit till Osakas högljudda och stolta homosexuella befolkning i över ett decennium. Baren är specialiserad på karaoke och är något större än de flesta närliggande arenor och har plats för 30-40 personer. Den livliga atmosfären gör Grand Slam till en idealisk plats för resenärer som vill ha en actionfylld utekväll.

Village är förmodligen en av de största gayklubbarna utanför Tokyo. Den livliga arenan är en häftklammer för gayscenen i Osaka och är en favorit bland både lokala och besökande homosexuella killar. Baren kan rymma upp till 100 gäster och är mycket stor enligt japansk standard och har en lång bar som är den perfekta platsen att träffa och chatta med lokala homosexuella killar. Village är den perfekta platsen för resenärer som söker den bästa gayunderhållningen i Osaka, eftersom baren ofta är värd för dragföreställningar, kabaret och komedi-shower.

Det bästa stället att värma upp innan du går vidare till stadens livligare barer är utan tvekan LuPu. Den här lesbiskägda baren är känd för att rita i ett varierat tvärsnitt av HBT + -gemenskapen. Drycker kostar 800 Yen och det finns ingen täckladdare, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för fördryckning. Den sista söndagen i varje månad är ett kvinnofest, men annars är LuPu öppen för alla.

gay Osaka

Gayhotell i Osaka

Osakas identitet som en hotspot för homosexuell gemenskap och kultur innebär att nästan alla hotell i staden kan betraktas som homosexuella och de flesta homosexuella resenärer kommer inte att ha några problem under sin vistelse. Men för att garantera en inkluderande och välkomnande vistelse, överväga att bo i gayområdet Doyama. Att stanna i detta distrikt gör det också lätt för dig att snabbt komma åt stadens gaybarer och klubbar.

Osaka är en mycket modern stad och som sådan passar det bara att ditt boende också är av en modern och elegant standard. De Hotel Granvia Osaka är ett slående exempel på stadens futuristiska arkitektur och ligger direkt ovanför JR Osakas järnvägsstation. Förutom att de ligger nära ett brett utbud av restauranger, barer och butiker, är rummen på Hotel Granvia inredda i en smakfull standard och är extremt rymliga. Dessutom ligger gayområdet Doyama inom gångavstånd.

För den ultimata lyxvistelsen, överväga att bo på Hilton Osaka. Detta centralt belägna hotell är en fast favorit bland homosexuella resenärer för sin rena och moderna design, exklusiva faciliteter och fantastisk utsikt över den vidsträckta Osakas silhuett. De rikliga faciliteterna på Hilton inkluderar ett gym, spa och matsal på plats, och gästerna hittar en blandning av japanska och västerländska råvaror.

Varje resa till Japan är ofullständig utan att uppleva de ikoniska pod-hotellen. På Eco Cube Shinsaibashisover gästerna i små sovkapslar som är fullt utrustade med alla bekvämligheter och teknik man kan behöva. Alla kapslar är helt luftkonditionerade och skåp finns tillgängliga för personliga tillhörigheter. Eco Cube är ett populärt alternativ för resenärer som vill utforska Osaka med en budget.

gay Osaka

Gay stolthet i Osaka

Osaka är en HBT + hotspot i Japan och staden är känd för att ha en snabbt ökande gayscene. Som sådan bör det inte bli någon överraskning att staden också är hem för en av Japans största och mest besökta stolthet. De Kansai Rainbow Fest och Parade är ett årligt helglångt evenemang som syftar till att fira HBT + -identiteter och främja en atmosfär av acceptans, värdighet och respekt.

Stoltheten samlar rutinmässigt massor av över 10,000 60 personer och är värd för en rad evenemang, fester och workshops. En av de mest efterlängtade föreställningarna varje år är av Obaachan Group - ett band av rappande mormödrar som alla är i XNUMX-talet och kommer ut varje år för att stödja Osakas HBT + -population.

Japan

Gay rättigheter i Osaka

Japan anses ofta vara ett av de mest progressiva länderna i Asien när det gäller LGBT + -rättigheter. Sexuell aktivitet av samma kön kriminaliserades endast under en kort åtta år mellan 8 och 1872 och fientlighet mot homosexualitet är inte en del av Japans historia eller kultur. Trots detta finns det fortfarande inget erkännande av äktenskap av samma kön i Japan, och familjer som leds av par av samma kön har inte rätt till samma förmåner och rättsliga skydd som blandade könsfamiljer.

Skydd mot diskriminering har funnits i vissa regioner i Japan och HBT + -befolkningen i Osaka är skyddad. En undersökning genomförd 2015 visade att majoriteten av Japans befolkning gick för att legalisera äktenskap av samma kön. Nyare undersökningar har också visat växande stöd för HBT + -frågor, särskilt bland landets yngre generationer. Sociala attityder blir mer liberala i Japan och regeringen börjar tydligen göra framsteg i rätt riktning.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

De bästa turerna i Osaka

Bläddra bland ett urval av turer i Osaka från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Osaka för din resaFå din guide