osaka-skyline

Gay Osaka · Stadsguide

Planerar du en resa till Osaka? Då är vår stadsguide för Osaka för dig något för dig.

osaka-skyline

Osaka 大阪

Osaka är den 3: e största staden i Japan, med en befolkning på över 17 miljoner människor inom dess större storstadsområde. Det ligger i den centrala metropolen i Kansai-regionen och den största av tron ​​Osaka-Kobe-Kyoto.

Osaka är hem för några av de mest kända elektroniska företagen. För turister fungerar det som en bra bas för att utforska Kyoto och Kobe.

 

Gay rättigheter i Japan

För information om homosexuella rättigheter i Japan, klicka här för att gå till Tokyo City Guide sida.

 

Gay scen

Mycket av gayscenen i Osaka är centrerad i Doyama - ett distrikt i Umeda-området - nära JR Osaka och Umeda Station. Faktum är att Doyama-området nu har blivit ett nav för gaygemenskapen i västra Japan.

Många restauranger, Gaybarer, Gay dansklubbar, hotell och butiker är koncentrerade till området. Det är en av de största feststäderna i Japan och hem för många Gay bastur, värdstänger, Gay massage spa och bordeller.

Karaoke är populärt och homosexuella månatliga och pornografiska tidskrifter finns och läses på många anläggningar.

Helger är överlägset de mest populära nätterna för att träffa staden, men utländska besökare bör inte förvänta sig den typ av enorma gayscener som du kanske förväntar dig att hitta i städer av samma storlek i väst.

Osaka slott JapanOsaka Castle

 

Att komma till Osaka

Den främsta internationella inkörsporten till Osaka är Kansai International Airport (KIX). Flygplatsen har två järnvägsförbindelser till staden: JR Wests Kansai Airport Line och den privata Nankai Electric Railway. De flesta inrikesflygen anländer till Osaka International Airport (ITM).

Med tåg

Tokaido och Sanyo Shinkansen tåg anländer till Shin-Osaka station, norr om stadens centrum. Från Shin-Osaka kan du ansluta till stadens centrum med tunnelbanelinjen Midosuji eller ansluta till det lokala JR-nätverket för andra destinationer.

med bil

Det är i allmänhet en dålig idé att köra i Osaka. Skyltar är vanligtvis bara på japanska och parkeringsavgifter är dyra.

Med buss

Det finns många dag- och nattbussar som går mellan Osaka och andra platser i hela Japan. Dessa kan erbjuda ett billigare alternativ till de snabbare, men dyrare Shinkansen-priserna.

 

Att ta sig runt Osaka

Med tunnelbana

Osakas omfattande tunnelbanenät är det naturliga sättet att ta sig runt. Midosuji-linjen är huvudpulsådern, som förbinder tågstationerna och shoppingkomplexen Shin-Osakaumeda, shinsaibashi, namba och Tennoji.

Med tåg

JR Osaka Loop Line går i en slinga runt Osaka och stannar i Umeda och Tennoji och vid Osaka Castle.

 

Saker att se och göra

Osaka Castle - stort, berömt slott som ursprungligen byggdes på 1580-talet.

Shitenno-templet - det äldsta buddhistiska templet i Japan och en av Osakas mest populära attraktioner.

Osaka akvarium Kaiyukan - ett av Japans bästa akvarier.

Nanba Grand Kagetsu - Stor underhållningshall utrustad med de senaste teatraliska innovationerna, med komedi och akrobatiska föreställningar.

Minami (Nanba) - Södra centrum av Osaka.

Dotonburi - hjärtat av nattlivet i Osaka, fyllt med teatrar, restauranger, kaféer, barer och nattklubbar.

dotonbori-canel-osakaDotonburi

 

Umeda Sky Building - skyskrapa med observationsdäck.

Kita (Umeda) - Norra centrum av Osaka.

Fred Osaka - museum om andra världskrigets fasor.

Amerika-Mura (American Village) - Litet område med trendiga butiker och restauranger.

National Bunraku Theatre - plats för traditionell japansk docka.

 

Var man kan bo i Osaka

Osaka har ett brett utbud av boende som passar de flesta budgetar. Eftersom taxibilar i Japan är dyra och tunnelbanan är det bästa sättet att ta sig runt är det lämpligt att hålla sig nära tåg- eller tunnelbanestationen.

Vår lista över rekommenderade hotell i Osaka är centralt beläget och med enkel tillgång till tågstationer, butiker, restauranger och gayscener.

 

När ska Besök

Den bästa tiden att besöka Osaka är under våren (mars-maj) och hösten (september-november). Cherry Blossom Festival under våren och höstlöv under höstsäsongen är mycket populära och lockar både lokala utländska besökare.

 

Visa

Om du är medborgare i ett av de över 50 länder som Japan har en "allmän viseringsundantagsordning", behöver du bara ett giltigt pass för att komma in i Japan som "tillfällig besökare". Annars måste du skaffa visum innan du går in i landet.

Tillfälliga besökare från de flesta länder får stanna i upp till 90 dagar.

 

Pengar

Japans officiella valuta är den japanska yenen (¥; JPY). De flesta butiker tar kreditkort, även om många företag och vissa mindre hotell inte gör det. Vissa har en lägsta avgift samt en tilläggsavgift. Nästan alla större banker kommer att tillhandahålla valutaväxling.

 

Dricksvatten

Kranvatten i Japan är i allmänhet säkert att dricka.

 

Elektricitet

Spänningen i Japan är 100 volt vilket skiljer sig från de flesta regioner i världen. Japanska elkontakter har två icke-polariserade stift.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.