Dallas

En gayguide till Dallas

Dallas har en förvånansvärt bra homosexuell scen

Dallas är en spretande och hisnande metropol med höghus, arvarkitektur och ett blomstrande HBT + -samhälle. Till skillnad från många andra städer i Texas har Dallas inte fallit illa mot oljebranschens höga natur och har varit ett ekonomiskt kraftverk sedan slutet av 19-talet.

Staden har upplevt en ny kulturell boom och är ett växande knutpunkt för konst och kultur. Efter enorm utveckling och förnyelse är konstdistriktet i Dallas nu det största i landet och vrimlar av ung och innovativ konstnärlig talang. Detta i kombination med stadens etablerade musikhistoria gör Dallas till en av USA: s kulturhuvudstäder.

Dallas är också hem för en av de mest aktiva och livliga homosexuella scenerna i USA och har också den sjätte största HBT + -populationen i landet. Staden är ett mekka för homosexuella turister, som flockar till sina gator varje år för att njuta av de välkomnande och accepterande lokalbefolkningen, blomstrande nattlivsscen och rik kultur.

Gayklubbar och barer i Dallas

Majoriteten av det homosexuella nattlivet som erbjuds i Dallas finns i området Oak Lawn. Området har en tät och koncentrerad samling av gaybarer och klubbar som spänner över en rad intressen och smaker och garanterar att locka alla homosexuella resenärer.

Förblir trogen mot stadens cowboyrötter, Round-up Saloon är en västerländsk klubb som drar till sig några av de största folkmassorna i staden. Linjedans, tequila, ikoniska country- och pophits samt attraktiv barpersonal gör Round-up till det perfekta resmålet för att uppfylla din sanna cowboyfantasi. Klubben är enorm och har 12 barer, flera dansgolv och ett utomhusområde. Klubben är bekvämt beläget i området Oak Lawn och ligger inom gångavstånd från många av stadens andra gayplatser och har varit känt för att besökas av Lady Gaga, så se till att hålla ett vakande öga.

Alldeles tvärs över gatan från Round-up Saloon och har otroligt stora expansiva lokaler, Station 4 är det färgglada hjärtat och själen i Dallas 'gay nattlivsscen. Som värd för legendariska dragkvällar, turnerande kabaretföreställningar och dj-klass i världsklass erbjuds något för alla homosexuella resenärer på Station 4. Besökare kan njuta av klubbens rymliga dansgolv, stora uteplats och det ikoniska rosrummet.

För en oförglömlig och unik klubbupplevelse bör homosexuella resenärer gå till Eagle Dallas. Denna populära gaybar är känd för sin estetiska läder och regelbundna temakvällar. Om dagen erbjuder platsen ett avkopplande och bekvämt utrymme att äta och dricka, men på natten brusar den kavernösa klubben till liv när den härstammar från stadens energiska och olika homosexuella befolkning.

Le Meridien Dallas

Gayhotell i Dallas

De mest populära hotellen för homosexuella resenärer finns i Dallas centrum och Oak Lawn distrikt. Från dessa platser kommer besökare att ha bekväm och effektiv tillgång till det stora utbudet av gayställen och landmärken som finns i hela staden. Även om det inte finns några hotell som är specifika för homosexuella, kommer det att säkerställa boende i stadens centrum och Oak Lawn-områden att garantera homosexuella resenärer att få inkluderande och domsfri service.

Precis som själva staden, W Dallas lägger tonvikten på det stora och djärva, från den käftande takpoolen till byggnadens slående arkitektur, garanterar hotellet gästerna en minnesvärd vistelse. W erbjuder en rad bekvämligheter, inklusive ett stort spa med nio behandlingsrum och en intern gastropub, och erbjuder gästerna den perfekta basen för att utforska Dallas.

Beläget i hjärtat av Oak Lawn, The Joule Hotel ger gästerna en bekväm och bekväm vistelse i epicentret för homosexuell kultur i Dallas. Alla rum är elegant inredda med modern inredning och bekvämligheter. Hotellet har också en imponerande infinitypool på taket och ett gym. The Joules centrala läge innebär att gästerna aldrig är långt borta från någon av stadens främsta attraktioner, inklusive John F Kennedy Memorial och Dallas Museum of Art.

Komplett med art deco-interiörer och polerade ytor, Le Meridien Dallas är ett centralt beläget, gayvänligt hotell. Le Meridien ligger i Uptown Dallas, nära Oak Lawn-kvarteret och majoriteten av stadens homosexuella nattlivsställen. Hotellets huvudattraktion är dock överflödet av matställen i världsklass som ligger längs de omgivande gatorna. Dallas är ett nav av kulinariska erbjudanden och gästerna på Le Meridien är perfekt belägna för att prova allt som staden har att erbjuda.

Dallas · Gaydansklubbar

Dallas Museum of Art

Ett av de största museerna i USA, Dallas Museum of Art, grundades 1903 och är dedikerat till arbetet med innovation och allmänhetens engagemang. Institutionens globala samling omfattar 24,000 5,000 konstverk som spänner över XNUMX år och många ursprungsländer. Samlingen är en hyllning till den mångsidiga och mångkulturella befolkningen i Dallas.

Museet ligger i stadens blommande konstdistrikt, hem till ett antal oberoende gallerier, butikshantverksbutiker och samhällsutrymmen. Museets uppdrag är att fungera som en katalysator för kreativitet bland stadens befolkning och besökare kan gå in i museet gratis.

Gay stolthet i Dallas

Varje år i juni blir gatorna i Dallas levande med färgerna på regnbågsflaggor och dekorationer. Stolthylsningar har ägt rum i staden sedan den första stoltmarschen 1972, där 300 HBT + -personer paradade genom gatorna i den mycket konservativa Dallas. De ursprungliga pionjärernas mod och stolthet inspirerade tusentals fler, och sedan 1980 har staden varit värd för stolthetsfester och demonstrationer årligen.

Idag öppnar stadens stolthetsfest med en dag med LGBT + -fokuserad litteratur, konst och musik innan den kulminerade i Dallas Pride Parade i slutet av veckan. Gayresenärer kan också uppleva Dallas Black Pride och Texas Latinx Pride, som båda äger rum i staden och är fokuserade runt kvarteret Oak Lawn.

Gay rättigheter i Dallas

Trots att de ligger i en av Amerikas mest socialt konservativa och religiösa stater, är Dallas själv en bastion av liberal öppenhet och LGBT + -acceptans. Staden har den sjätte största HBT + -befolkningen i landet och de flesta resenärer ser det som gayvänligt och inkluderande välkomnande.

Staden Dallas började utfärda äktenskapslicenser för kön bara några timmar efter Högsta domstolens beslut om äktenskapslikhet 2015. Det finns dock fortfarande ingen statlig lagstiftning som skyddar HBT-individer i Texas från sexuellt motiverad diskriminering och transpersoner måste först genomgå könsbekräftelse innan de fick ändra sitt lagliga kön.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna i Dallas

Bläddra bland ett urval av turer i Dallas från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Dallas för din resaFå din guide