Gå till Dallas

Gay Dallas · Stadsguide

Planerar du en resa till Dallas? Då är vår stadsguidesida för Dallas något för dig.

Gå till Dallas

Dallas är ett varaktigt knutpunkt för ekonomi, politik och kultur och har lyckats motstå det fall som andra texanska städer upplever och är fortfarande en av de mest inflytelserika i landet. I denna livliga metropol ger höga glasskyskrapor plats för mindre och konstigare distrikt, kända för sina konstnärliga och kulturella identiteter.

Dallas har också en av de mest aktiva och etablerade homosexuella scenerna i USA och hävdar landets sjätte största HBT + -population. Staden har blivit en huvudstad för homosexuell turism, med homosexuella resenärer flockar till sina gator varje år för att njuta av de välkomnande och accepterande lokalbefolkningen, blomstrande nattlivsscen och rik kultur.

Gay rättigheter i Dallas

Trots att de ligger i en av Amerikas mest socialt konservativa och religiösa stater, är Dallas själv en bastion av liberal öppenhet och LGBT + -acceptans. Staden har den sjätte största HBT + -befolkningen i landet och de flesta resenärer ser det som gayvänligt och inkluderande välkomnande.

Staden Dallas började utfärda äktenskapslicenser för kön bara några timmar efter Högsta domstolens beslut om äktenskapslikhet 2015. Det finns dock fortfarande ingen statlig lagstiftning som skyddar HBT-individer i Texas från sexuellt motiverad diskriminering och transpersoner måste först genomgå könsbekräftelse innan de fick ändra sitt lagliga kön.

Gaybarer i Dallas

Det bästa homosexuella nattlivet som erbjuds i Dallas finns i och runt området Oak Lawn. Området har en livlig och koncentrerad samling av gaybarer och klubbar som spänner över en rad intressen och smaker och garanterar att locka alla homosexuella resenärer.

Vilket bättre sätt att tillbringa en natt i Dallas än att leva ut din sanna cowboyfantasi på en av de enda homosexuella och västra barerna i landet. Round-Up Saloon är en massiv klubb med 12 barer och rutinmässigt attrahera stadens största gaymassor. Tequila, pop och countrysånger och otrolig atmosfär gör Round-Up Saloon till en av de bästa platserna på Oak Lawn gay scen.

Beläget i hjärtat av Oak Lawn, Dold dörr är en liten och intim plats med ett rymligt yttre däck. Baren är populär bland Dallas björnpopulation och är en av de äldsta gayplatserna i staden och är en favorit bland det lokala homosexuella samfundet. Med en avslappnad atmosfär och läckra drycker är Hidden Door det perfekta läget för att träffa lokala och besökande homosexuella killar. Läs mer: En gayguide till Dallas.

Gayhotell i Dallas

De mest populära gayvänliga hotellen finns i Dallas 'Oak Lawn gay-distrikt och det livliga centrumområdet. Dessa platser lovar bekväm och enkel tillgång till ett brett utbud av gayställen och landmärken som finns i hela staden. Även om staden inte har några hotell som är specifika för homosexuella eller endast för homosexuella, kommer att välja att bo i stadens centrum och Oak Lawn-områden att garantera homosexuella resenärer att få inkluderande och dom-fri service.

I en stad som är känd för sin översta allt, är det bara passande att W Dallas Victory lägger tonvikten på de stora och de djärva. Poolen på taket är ett rymligt område blandat med stora kolonner och en riktigt sydlig känsla. Gästerna behandlas alltid med fantastisk utsikt över W, oavsett om de kommer från hotellets fantastiska Bliss Spa, de moderna och eleganta rummen eller till och med hotellets gastropub. W: s centrala läge betyder att du aldrig är långt borta från åtgärden.

Om du letar efter ett knäppt hotell i hjärtat av Dallas blommande konstdistrikt, se inte längre än Belmont Hotel. Belmont ger gästerna snabb tillgång till Bishop Arts District, ett område i staden som har upplevt dramatisk förnyelse de senaste åren och nu är hem för en excentrisk och mångsidig kreativ gemenskap. Hotellet är inrett i ett retro-tema och använder modern design för att ge estetisk lyx till ett överkomligt pris.

Om du planerar att besöka Dallas under stora evenemang eller festivaler rekommenderas det att du bokar ditt hotell i god tid eftersom rummen säljs snabbt, särskilt under Dallas Pride i juli.

Gay bastur i Dallas

Dallas har inte en stor bastukultur, men de platser som finns finns säkert att upphetsa. Den viktigaste kontaktpunkten för bastuplatsen här är The Club, en gaybastu som ingår i det nationella The Club-företaget. Platsen är unik i sin omfattande utomhuspool samt solarium, bubbelpool, torrbastu och ångbad.

Klubben arbetar med en policy för privat medlemskap och för att använda de faciliteter som du behöver för att köpa ett dagligt medlemskort.

Dallas

Att komma till Dallas

Staden betjänas av Dallas Fort Worth Airport. Flygplatsen ligger 17 km från stadens centrum och det finns många sätt att nå stadens centrum. Det snabbaste och mest bekväma alternativet är Light Rail, ett kollektivtrafiksystem som innehåller delar av både spårvagn och tunnelbanesystem. Spårvägen går ofta från flygplatsen till centrala stationer hela dagen och är extremt prisvärd. Den kostnadsfria flygplatstransfern tar dig till tågstationerna.

Bussen är också ett populärt alternativ för att resa mellan stadens centrum och flygplatsen. För att kunna använda busstrafiken måste du först gå ombord på gratis flygplatstransfer till busstationen. Bussfrekvensen är en gång var XNUMX: e minut och biljettpriserna är billiga och lätt att betala.

Att ta sig runt i Dallas

Busshållplats

Bussar är ett utmärkt alternativ för resenärer som bor i Dallas. Stadens största bussnätverk är känt som DART och är ett av de bästa sätten för turister att resa i Dallas. Bussen är bekväm och billig, och biljettpriser kan betalas kontant eller med kort.

McKinney Avenue-vagnen

Medan McKinney Avenue Trolley inte nödvändigtvis är den mest effektiva eller omfattande transportmetoden när du är i Dallas, är den en lokal favorit och ett sentimentalt inslag i stadens kollektivtrafiknätverk. Systemet består av ett antal vintagevagnar som tar förare längs McKinney Avenue och stannar vid några av de viktigaste och mest betydelsefulla turistorterna. Dessutom är McKinney Avenue Trolley helt gratis.

Taxi

Uber och Lyft är extremt populära reseval i Dallas och riddelning genom dessa appar är också vanligt. Det finns också många licensierade taxibilar i Dallas och de brukar köra på tidsberoende biljettpriser.

Saker att göra i Dallas

Det finns obegränsade möjligheter när det gäller saker att göra i Dallas. Men de mest värdefulla attraktionerna inkluderar:

  • Besök platsen för mordet på John F Kennedy
  • Besök sedan Sixth Floor Museum på Dealey Plaza
  • Besök Dallas Museum of Art
  • Tillbringa en dag på Dallas Zoo
  • Utforska Dallas Aquarium
  • Vandra Bishop Arts District
  • Lär dig på Perot Museum of Nature and Science
  • Klättra Reunion Tower
  • Promenera i Dallas Arboretum and Botanical Garden
  • Ta turen på Six Flags Over Texas

Vanliga frågor

När ska du besöka Dallas

Dallas upplever ganska vanliga temperaturer året runt, men de ibland svällande sommarhettorna och den regniga vintern gör hösten och våren till de bästa tiderna att besöka. Våren är också när stadens lövverk och gröna områden kommer att vara rikliga.

Om du letar efter de mest prisvärda priserna på hotell och flyg kan du överväga att besöka staden på vintern. Även om det kan vara kallt, kommer gatorna att vara mindre trånga just nu och Dallas kommer att vara i full festlig svängning.

Visa

De som bor utanför USA kommer att behöva ett tillfälligt resevisum, och dessa kan sökas via den officiella amerikanska ambassadens webbplats eller i din lokala amerikanska ambassad.

Pengar

Det finns många bankomater i hela Dallas, och de flesta anläggningar accepterar kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som försöks med utländska kort.

De allmänt accepterade och förväntade tippningsgraden i Dallas är 15-20% för bra service.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.