EuroPride Valletta 2023: How Malta Marched for Equality

EuroPride Valletta 2023: How Malta Marched for Equality

Malta har genomgående röstats fram som en av Europas främsta destinationer för HGBTIQ+-personer. Rankad 1:a på ILGA-Europes årliga 'Rainbow Map and Index' åtta år i rad borde det inte vara en överraskning att landets huvudstad valdes ut som värd för 2023 års EuroPride-firande. EuroPride Valletta startade den 7 september 2023 och under 10 dagar levererade den en fantastisk uppvisning av inkludering och avslutade på några höga toner med ett oförglömligt framträdande av Christina Aguilera.

Mer än 38,000 XNUMX människor under temat "Jämlikhet från hjärtat" förstärkte det orubbliga stöd som Medelhavsön har visat samhället. Europride Malta ligger i hjärtat av Mellanöstern och Nordafrika och var den perfekta scenen för att ta itu med människorättsfrågor för EMENA (Europeiska, Mellanöstern och Nordafrika) HGBTIQ+-gemenskapen.

Vårt systerföretag Out Of Office har sammanställt många resplaner utformade för att kombinera framgången med EuroPride Valletta med Maltas mest fantastiska naturmiljöer. Upptäck en rad skräddarsydda, lyxresor på OutOfOffice.com

För att fira Vallettas triumf ser vi tillbaka på våra favoritögonblick från EuroPride 2023.

Man håller Pride flagga

 

EuroPride 2023 mars

EuroPride Valletta sträckte sig över 10 dagar från 7-17 september 2023 och var det största firandet av kärlek och HGBTIQ+-gemenskapen som Malta någonsin har sett. EuroPride Valletta 2023 såg de antika gatorna på Malta förvandlas till ett queerland med en mängd evenemang, uppträdanden, parader och fester som ägde rum över den maltesiska skärgården.

Höjdpunkten av EuroPride Valletta 2023 var mars. EuroPride-marschen ägde rum den 16 september 2023, och den såg soldränkta Valletta bli en bastion av HGBTIQ+-stolthet som en färgstark demonstration av gemenskap och motståndskraft som rörde sig genom staden.

EuroPride Valletta 2023 fokuserade på att främja en miljö som stödjer rättigheterna för alla medlemmar i HGBTIQ+-gemenskapen, oavsett smak och intressen. EuroPride Valletta syftade särskilt till att skapa en säker anlöpshamn för EMENA (European, Middle East & North Africa) HGBTIQ+ Community.

EuroPride 2023 mars

EuroPride Valletta-konsert

EuroPride 2023 kan vara över, men besökare på Malta kommer inte att ha glömt spänningen från firandets EuroPride-konsert. Konserten utspelar sig på Triton-torget i Valletta den 16 september 2023 och innehöll uppträdanden från en internationell samling artister och var det perfekta sättet att avsluta EuroPride Valletta 2023-upplevelsen på en topp.

Både maltesiska och medelhavsartister som Ira Losco och Emma Muscat och internationella akter som QUEENZ gick med i en stolt line-up, med rubriken den ikoniska Christina Aguilera.

Xtina EuroPride 2023

Drömmer du fortfarande om maltesiska stränder?

Rankad 1:a på ILGA-Europes årliga 'Rainbow Map and Index' i åtta år i rad är Malta fortfarande en fantastisk queer destination, även om EuroPride 2023 är över. Den relativt lilla storleken på Malta gör att nästan alla boenden i landet kommer att placera dig bra för att ta dig runt i skärgården.

Utan tvekan ett av Vallettas lyxigaste hotell, Rosselli Hotel är den nyaste medlemmen i den överdådiga AX Privilege-gruppen och har ett centralt läge i Valletta som ligger bara en kort promenad från många av stadens mest populära gaybarer och klubbar. Gäster som bor på The Rosselli Hotel kan njuta av en modern design inspirerad av traditionell maltesisk kultur och bör sträva efter att besöka den anslutna restaurangen Undergrain - en matupplevelse med Michelinstjärnor som lovar att glädja smaklökarna.

Diskret beläget i fyra fantastiskt renoverade radhus ovanpå Vallettas imponerande vackra St Barbara Bastion - stadens mest eftertraktade gata tack vare dess fria utsikt över hamnen, Iniala hamnhus erbjuder rymliga rum och förföriska vyer över tre städer. Leverera en oöverträffad lyxnivå, se till att överväga Iniala Harbour House för din Maltaresa.

Upptäck alla våra favorithotell på Malta här..

 

Saker att göra i Valletta

Valletta är full av historia och stoltserar med en blomstrande samtida kultur som inkluderar gastronomi och nattliv i världsklass, och är en av Europas mest spännande och vackra resmål. Den lilla önationen Malta flyter i det azurblå Medelhavet och är en skattkammare av upptäckter och ett fantastiskt val för homosexuella resenärer.

Valletta är Maltas huvudstad och en UNESCO: s världsarvslista tack vare dess historiska skatter inklusive St. Johns Co-Cathedral som är hem för världens enda signerade Caravaggio-målning. Om du skulle älska att utforska Valletta och Maltas historiska pärlor, Q Resor Malta erbjuder små grupp- och privata turer exklusivt skräddarsydda för den pulserande HGBTIQ+-gemenskapen, med fokus på Queer-historia och en ocensurerad version av det förflutna som du inte hittar på din standardturné.

En gång känd som "The Gut", Strait Street är ett livligt och inkluderande område i Valletta, som ursprungligen fungerade som ett tillhåll för staden. Men idag är Strait Street full av anläggningar som är inriktade på LGBTIQ+-gemenskapen, och det är här du hittar en fantastisk samling av gaybarer och klubbar. En av de mest populära gaybarerna i staden är Michaelangelo Club Lounge. Denna eleganta och exklusiva bar erbjuder en raffinerad upplevelse i en lyxig atmosfär och är det perfekta stället att dricka och umgås med vänner inför en stor utekväll. Baren har ett fantastiskt urval av cocktails och viner samt en meny med smårätter och barsnacks.

Redo att utforska Valletta? Hitta de senaste händelserna och funktionerna här..

Redo för EuroPride 2024?

EuroPride 2024 kommer att hållas i Thessaloniki, Grekland i juni. Kom igång med att planera din resa till EuroPride 2024 här..

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Malta

Bläddra bland ett urval av turer på Malta från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Malta för din resaFå din guide