Gay Venedig · Stadsguide

Gay Venedig · Stadsguide

Planerar du en resa till Venedig? Då är vår Venedigs stadsguide något för dig.

Venedig | Venezia

Huvudstaden i Italiens Veneto-region, Venedig, är en av de mest besökta städerna i världen.

Ingenting förbereder dig för din första bild av en stad, som till synes svävar på vattnet. Denna dramatiska arkitektoniska bedrift har inspirerat otaliga författare och romantiker genom århundradena.

Gå vilse på de slingrande bakgatorna, ta en tur i en gondol, utforska de historiska sevärdheterna eller smutta på vin på ett av Venedigs otaliga kaféer. Valet är ditt.

 

Gay rättigheter i Italien

För information om homosexuella rättigheter i Italien, besök vår Gay Rom stadsguide sida.

 

Piazza San Marco (Markusplatsen)

 

Gay scen

Trots att det är ett mycket populärt turistmål finns det inga särskilt homosexuella platser i stadens centrum. Stadens centrum har faktiskt inte mycket nattliv alls.

De allra flesta restauranger och barer stänger före midnatt. Venedig har en gay bastu (på fastlandet).

 

Att komma till Venedig

Med flyg

Venedigs Marco Polo flygplats (VCE) ligger på fastlandet, 4 km norr om stadens centrum.

Det finns tre alternativ att ta sig från flygplatsen till ditt hotell - buss, vattenbuss och vattentaxi.

Venedigs gator är inte bagagevänliga. Om du reser med stora resväskor rekommenderar vi en vattentaxi från flygplatsen direkt till ditt hotell.

Med buss

Aerobus Line 5 tar dig till Piazzale Roma, bussavgångspunkten bredvid tågstationen Venedig St Lucia. Resan på 20 minuter kostar 8 € enkel resa eller 15 € retur.

Från Piazzale Roma ta en vattenbuss eller gå till ditt hotell. Att gå från Piazzale Rom till ett hotell nära Rialtobron tar 30-40 minuter.

Med flygbussens vattenbuss  

Det finns tre Alilaguna vattenbusslinjer från flygplatsen till Venedigs centrum.

De blå, orange och röda linjerna har olika hållplatser runt stadens centrum. Detta kan ta dig mycket närmare ditt hotell än vägbussen. Det är vanligtvis bara en kort promenad när du väl kliver av båten.

Om du inte är säker på vilken linje du ska använda eller stanna för att gå av, fråga bara i biljettkontoret på flygplatsen.

Av watertaxi

Det snabbaste och dyraste sättet att komma till ditt hotell.

Vattentaxi avgår från en specialbyggd brygga bredvid flygplatsen. Överföringar till de flesta hotell i centrala Venedig tar mindre än 20 minuter. Priserna är cirka 100 euro per båt om du bokar online eller upp till 140 euro om du betalar på flygplatsen. Detta är det bästa alternativet om du har massor av bagage, eller i en grupp eller är pressad för tid.

Med tåg

Venedig har två huvudstationer - Venice Mestra (på fastlandet) och Venedig Santa Lucia.

Om du inte bor på fastlandet, ta ett tåg till Santa Lucia i Venedig. Stationen ligger bredvid Canal Grande. Beroende på var ditt hotell är, gå antingen här eller ta en vattenbuss.

Med kryssningsfartyg

Förutom att vara ett populärt resmål för kryssningsfartyg, finns det färjetrafik till Slovenien, Kroatien och några grekiska öar.

 

Grand Canal Bridge VenedigRialto-bron på Canal Grande

 

Att ta sig runt i Venedig

Till fots

Promenader är det bästa sättet att utforska staden eftersom de viktigaste sevärdheterna ligger nära varandra.

Gatorna är mycket labyrintliknande och det är lätt att gå vilse. En gatukarta är viktig och erbjuds vanligtvis gratis på ditt hotell. Google Maps är fantastiskt, men det kommer att använda mycket roamingdata.

Med vattenbuss

Venedigs vattenbusssystem (Vaporetto) är ett 24-timmarsnät som täcker både den historiska stadskärnan och öarna i den venetianska lagunen. En enkel resa kostar 7.50 € för 75 minuter. Dagsbiljetter kostar €20. Att gå kan slå vattenbussen i stadens centrum.

Av watertaxi

Inte riktigt nödvändigt inom stadens centrum. Vanligtvis används för att komma från flygplatsen till ditt hotell i staden.

Av gondol

En resa i en gondol är en turistupplevelse snarare än ett sätt att komma någonstans när du hamnar tillbaka vid utgångspunkten.

År 2017 kostar en resa på 30 minuter 80 euro per båt.

Vi föreslår att du hyr en båt nära Rialtobron. De närliggande kanalerna är tystare och du får chansen att se bron från Canal Grande.

Undvik att hyra en båt nära San Marco Plaza / Doge Place. Du hamnar i en lång rad av gondoler som lika gärna kan knytas ihop och dras runt på en kedja!

 

Gå och Handla

Gatorna i Venedig är fyllda med ett oändligt utbud av butiker. Här finns nästan alla tänkbara kläd- och modemärken representerade. De flesta exklusiva butiker och konstgallerier ligger på gatorna runt Markusplatsen.

Utöver mode är huvudattraktionen glas. Lokalt tillverkat Murano-glas har ett internationellt rykte för kvalitet och ett pris att matcha. Rabatter är alltid tillgängliga om du frågar.

Det är också värt att kolla in hantverksbutikerna som säljer fantastiskt vackra venetianska masker.

 

Var man kan bo i Venedig

Venedig har många utmärkta hotell som passar alla budgetar. För några Venedig -hotell för homosexuella resenärer, besök vår Gay Venedigs hotellsida.

Saker att se och göra

Piazza San Marco/Markusplatsen - hjärtat av Venedig.

St Mark's Basilica - belägen på Markusplatsen är denna magnifika kyrka imponerande både inuti och utanför.

Dogepalatset - ett hisnande palats som var den venetianska republikens administrativa centrum och hem för dogen (hertigen) av Venedig.

Canal Grande och Rialtobron - Venedigs huvudartär och mest kända natursköna bro.

Scuola Grande di San Rocco - 16-talets konstmuseum bakom det imponerande Basilica dei Frari kyrka

Ponte dell' Accademia – Ännu en scenbro mot söder om stadskärnan.

Peggy Guggenheim Collection - Konstmuseum i Europa och USA från 20-talet.

bort från centrum...

Shore - badort att koppla av på. Det finns en bra koncentration av barer, restauranger och butiker för att koppla av från Venedigs trånga gator.

burano - tystare ö där byggnaderna är färgstarka. Perfekt för en romantisk promenad.

 

När ska Besök

Vi tror att den bästa tiden att besöka är på våren (april - maj) eller hösten (slutet av september-oktober). Vädret under dessa perioder är vanligtvis behagligt. Men viktigast av allt, det är mindre mängder med människor.

Undvik dock påsk, eftersom folkmassorna är nästan lika många som i augusti. Venedig blir väldigt varmt under sommaren (juni till september) och lite illaluktande. Det här är högsäsong och gatorna kommer att vara full av horder av människor.

Vintern kan vara bittert kall men dimman och snön är väldigt atmosfäriska och ger en extra dimension.

 

Pengar

Italien är medlem i euroområdet. Bankomater (bancomat) är allmänt tillgängliga runt om i Venedig. Om du betalar med kontanter, be om rabatt (det förväntas och du bör få det).

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell