Gay Toulouse · Stadsguide

Gay Toulouse · Stadsguide

Första gången i Toulouse? Då är vår gayguide i Toulouse något för dig.

Toulouse

Frankrikes fjärde största stad och hem för en halv miljon människor, Toulouse är hjärtat av ett storstadsområde med över en miljon människor. Toulouse är också huvudstaden i regionen Occitanie, den största i storstadsområdet Frankrike.

Staden har romerska rötter och på 5-talet var Toulouse huvudstad i Visigoth Kingdom. Medeltiden såg Toulouse förfäras av pesten, religiösa konflikter och krig. På 18-talet började staden moderniseras. Under andra världskriget spelade staden en viktig roll i den franska motståndsrörelsen.

Toulouse är känt som Europas rymdnav med Airbus som har sitt huvudkontor här. Det är också en viktig utbildningsstad med över 100,000 XNUMX studenter som studerar här. Numera dras turister hit för sin gastronomi, terrakottaarkitektur, fantastiska shoppingmöjligheter och vänliga gayscener.

 

Gay rättigheter i Frankrike

För information om homosexuella rättigheter i Frankrike, se vår Gay Paris stadsguide sida.

Gay scen

Toulouse är känt som Ville Rose (Pink City) på grund av sin bleka terrakottaarkitektur och det har blivit en ironisk metafor för stadens pulserande gayscen. Här kan du hitta ett bra urval av Gaybarer, bastur och en Dance Club som tillgodoser HBT-samhället.

Liksom de flesta av Frankrike är Toulouse en mycket accepterande stad och detta får hjälp av dess stora och ungdomliga studentbefolkning. Junis årliga gay Pride-marsch är den största gatufesten i staden.

 

Att ta sig till Toulouse

Med flyg

Toulouse-Blagnac flygplats (TLS) ligger cirka 7 km nordväst om stadens centrum. Det är Frankrikes 6:e mest trafikerade flygplats och dess anslutning till Paris Orly är Europas mest trafikerade väg. Den serveras väl till destinationer i Europa, Nordafrika, Nordamerika och Frankrikes utomeuropeiska departement av budget- och flaggbolag.

En flygbuss tar cirka 20 minuter att komma in till stadens centrum. Det avgår var 20: e minut mellan 5:30 och 00:15. En enkel resa kostar € 8 och biljetter kan köpas i bussen eller på flygplatsen. Linje 30 är billig och låter dig överföra till Andromede-Lycee tunnelbanestation men tjänsterna är sällsynta.

Du kan också ta spårvagn T2 till Arènes och överföra till den röda tunnelbanelinjen. Denna singel kostar 1.60 € och gäller i en timme. Biljetter kan köpas i biljettkontoret eller på en maskin. Resan tar cirka 20 minuter till Arènes, men det finns färre spårvagnar på helgen. T2 går från 5.57:11.57 till 20:XNUMX (XNUMX efter midnatt på helgerna).

Taxi finns i ankomstområdet mellan grindar B3 och C1. Du kan förbeställa en taxi för att få ett billigare pris. Resor ska kosta mellan 20 och 25 euro med restider cirka 20 minuter.

För att spara kostnader väljer vissa människor att flyga till Beziers och Carcassonne och överföra därifrån. Även om flygningarna (många med RyanAir) kan vara billiga, kan överföringskostnaderna utgöra kostnaden för flygningen och detta ger extra tid till din resa.

Med tåg

Gare de Toulouse-Matabiau ligger i stadens centrum och är ansluten till kollektivtrafiknätet. Det har direktförbindelser till de flesta delar av Frankrike. Det erbjuder också direkta internationella förbindelser till Barcelona och Madrid.

Att ta sig runt i Toulouse

Till fots

Toulouse är en ganska stor stad men den historiska stadskärnan är kompakt. Du kan ta in de flesta platser i stadens centrum enkelt till fots och det här är det bästa sättet att få en känsla för staden.

Med kollektivtrafik

Tisseo är operatör för Toulouses integrerade nätverk av tunnelbanetåg, spårvagnar och bussar. En enkel resa kostar €1.60 för en timmes resa och dagspass finns för €5.50. Du måste komma ihåg att validera din biljett. En gratis pendelbuss går runt den historiska stadskärnan varje dag utom söndag.

De flesta busslinjer går till minst 8 medan nattbussar går från 10 till midnatt. Tunnelbanan går från 5:3 till midnatt under veckan men går till 4.50:20 på fredagar och lördagar. Spårvagnar går från kl. XNUMX till cirka XNUMX över midnatt med något senare slut på fredag ​​och lördag.

Med taxi

Capitole är det enda licensierade taxibolaget i Toulouse och har ett dåligt rykte bland lokalbefolkningen. Det finns några taxistationer, men det bästa är att förbeställa din taxi före hand. Med detta sagt är det inte ovanligt att det väntar mer än en timme när alla andra transportsätt har slutat springa.

 

Var man kan bo i Toulouse

Det är bäst att stanna inom stadens centrum. För några bra hotellerbjudanden i Toulouse, besök vår Gay Toulouse Hotell sida.

 

Saker att se och göra

Flygbuss du kan faktiskt ta guidade turer i Airbus-faciliteterna men du måste boka i förväg. Turnén tar en timme och inkluderar en rundtur i produktionslinjen A380. Fotografering är strängt förbjudet och du måste ta med fotolegitimation.

Basilikan Saint-Sernin - den största romanska kyrkan som fortfarande står i Europa och en viktig plats på den historiska pilgrimsrutten till Santiago de Compostela i Spanien. Kyrkan renoverades troget 1860.

Capitole - Toulouses rådhus och påstås platsen där St Saturnius blev martyrdöd. Den nyklassicistiska fasaden är från 1750 men mycket av byggnadsarbetena här är från senare tid. Här ligger också Toulouses operahus, som har plats för 1156 personer.

Pont-Neuf - en av de ikoniska bilderna av Toulouse. Precis som sin namne i Paris, är "Neuf" i sitt namn traditionell fransk för nytt och har inget att göra med siffran 9 (trots att det går till 16-talet).

Les Abattoirs - öppnade år 2000, är ​​Les Abattoirs ett modernt och modernt konstmuseum som ligger i ett ombyggt slakteri. Den ursprungliga byggnaden är från 1823.

Canal du Midi - en UNESCO-världsarvslista, denna 241 km långa kanal var historiskt ett viktigt sätt att resa runt i södra Frankrike. Numera kan du ta fridfulla båtturer från Toulouse med längre flodbåtsferier också.

När ska Besök

På grund av Toulouses läge blir det inte för varmt på sommaren eller för kallt på vintern. Våren och sommaren är de bästa tiderna att besöka eftersom vädret är behagligt och staden vaknar till liv, utan att svärmas. Vintrarna är häftiga angelägenheter med temperaturer runt 8 och 12 grader.

En mängd olika festivaler och evenemang äger rum i Toulouse under hela året. I februari firar staden violets blomning och i december välkomnar Place de la Capitole julmarknader. Från maj till augusti finns det en mängd olika evenemang för att underhålla dig, inklusive stolthet i juni.

 

Pengar

Frankrike är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell