scarlet-glöd-över-moskva-travelgayeuropa

Gay Moskva · Stadsguide

Planerar du en resa till Moskva? Då är vår stadsguide för homosexuella Moskva något för dig.

scarlet-glöd-över-moskva-travelgayeuropa

Moskva | Mосква

Moskva (Москва) är Ryska federationens huvudstad (både politisk och finansiell) och en storstad av global betydelse.

Den enorma staden är packad med majestätiska byggnader som dokumenterar detta lands historiska förflutna och nutid och är hem för över 13 miljoner människor.

Besökares höjdpunkter inkluderar Röda torget, Kreml, Bolsjojteatern, Kristus Frälsarens katedral och Gorkijparken. Moskva är också hem för otaliga museer och konstgallerier med samlingar i världsklass.

Det finns många attraktioner, inklusive cirkusar i världsklass, operor och utmärkta (raka) badhus där du kan uppleva en traditionell rysk het ånga och god björkvispning.

Moskvafloden och Stora Kremlpalatset

 

Gay rättigheter och situationen i Ryssland

Det brittiska utrikesdepartementet rapporterar att "Homosexualitet är lagligt i Ryssland, men det finns fortfarande intolerans bland vissa delar av befolkningen. Var försiktig med offentliga uttryck för tillgivenhet. I juni 2013 trädde en lag som förbjöd främjande av "icke-traditionella sexuella förbindelser" i kraft, men definitionen och omfattningen av förbjuden aktivitet är vag. Utländska medborgare som döms enligt denna lag kan riskera arrestering och internering, böter och utvisning. Det har förekommit rapporter om att fall av trakasserier, hot och våldshandlingar mot hbt-grupper har ökat efter införandet av lagen." (läs mer här)

Det amerikanska utrikesdepartementet rapporterar att "Diskriminering på grund av sexuell läggning är utbredd i Ryssland. Trakasserier, hot och våldshandlingar riktade mot hbt-personer har förekommit." (läs mer här)

Det bästa rådet är att homosexuella resenärer ska agera och klä sig konservativt hela tiden. För säkerhets skull bör homosexuella par inte uppmärksamma sin relation offentligt, till exempel genom att hålla hand, inte ens i turistområden, hotell eller restauranger.

Var medveten om att det medför risker att haka på killar via dejtingappar. Det har förekommit fall av homofobiska personer som använder dessa appar för att locka homosexuella män till möten där de blir attackerade och rånade. Polisen kommer sannolikt inte att erbjuda någon hjälp.

Med det sagt, de flesta turistbesök är problemfria, och Moskva har en relativt låg brottslighet. Precis som alla andra storstäder är det bäst att undvika mörkare gator eller gränder utanför allfartsvägarna.

Spasskaya Tower, St. Basil Cathedral - Röda torget

Gay scen

Förståeligt nog är Rysslands gay-scen lågprofilerad och ganska diskret. Gay offentliga uppvisningar av tillgivenhet är inte särskilt vanligt, men denna kosmopolitiska ryska huvudstad kan vara homosexuellare än du kanske tror.

Även om Moskva inte har ett dedikerat "Gay District", har stadens gay nattliv blivit mer synligt de senaste åren. Många barer och restauranger arrangerar gaykvällar. "Gay-populära" barer och dansklubbar kan hittas runt om i Kreml - Centralstation MSK vara den mest anmärkningsvärda. Det finns flera bastur för män med temafester, dragshower m.m.

2006 lanserade Moskva sin första HBT-pride. Detta årliga evenemang har regelbundet förbjudits sedan dess, men det lokala hbt-samhället fortsätter sin flykt för lika rättigheter.

 

Att ta sig till Moskva

Med flygplan

Det finns 4 primära kommersiella flygplatser i Moskva: Sheremetyevo International Airport (SVO), Domodedovo International Airport (DME), Vnukovo International Airport (VKO) och Ostafyevo International Airport (OSF)

Sheremetyevo flygplats är den vanligaste infarten för utländska besökare. Det är också huvudnavet för Aeroflot. Aeroexpress tar dig in till stadens centrum för 420 RUB var 20-30:e minut med en restid på 30-40 minuter (denna tjänst går till samma kostnad från flygplatserna Domodedovo och Vnukovo). Bussförbindelser till tunnelbanestationer gör att du kan ansluta till det större kollektivtrafiknätet i Moskva.

Andra flera mindre flygplatser nära Moskva, såsom Myachkovo flygplats, används för privata flygplan, helikoptrar och charter.

Med tåg

Från Sankt Petersburg - Med lanseringen av höghastighetståg från Sapsan är Sankt Petersburg nu bara fyra timmar bort. Det finns sju avgångar dagligen med några tåg som stannar i andra städer. Priserna varierar men vanligtvis runt 3,000 11 RUB. Nattåg är också mycket populära. Den mest kända är den röda pilen (Красная стрела), som avgår från Sankt Petersburg dagligen kl. 55:XNUMX.

Från Europa - Den nylanserade TransEuropeanExpress går över hela Europa, vilket gör loppet Paris-Moskva upp till fyra gånger i veckan via Frankfurt, Berlin och Warszawa bland andra städer. Tåget har en lyxvagn, förutom den normala första och andra klass och nationella järnvägar tillhandahåller restaurangvagnar. Resan från Paris tar 38 timmar. Flera andra europeiska städer har direkta vagnar till Moskva inklusive; Basel (38 timmar), Bratislava (42 timmar), Budapest (37 timmar), Nice (49 timmar), Prag (34 timmar) och Wien (34 timmar).

Från östra Ryssland och Asien - Den vanligaste rutten är mellan Moskva och Kina. Det går två veckotåg från Peking: det transmongoliska via Ulaanbaatar och Vostok via Manchuriet. Båda alternativen tar sex nätter, men den via Mongoliet är mer naturskön.

Skyskrapor i Moskva International Business Center

 

Att ta sig runt i Moskva

Med tunnelbana

Centrala Moskva utforskas bäst till fots, men på grund av de långa avstånden är det lättast att använda det berömda tunnelbanesystemet som är heltäckande, har fantastisk arkitektur och är relativt billigt. Singlar börjar på 55 RUB men det är lämpligt att skaffa ett förbetalt smartkort för att spara kostnader (detta gäller för all kollektivtrafik).

Med buss

Varje stor gata i staden trafikeras av minst en busslinje. De flesta bussar och trådbussar i Moskva går från 5:30 till 1:5, även om nattrutter har introducerats nyligen. De flesta bussar går inte enligt tidtabell och den genomsnittliga väntetiden kan vara från 40 minuter till XNUMX minuter på kvällarna.

Med taxi

Taxitjänsten i Moskva har förändrats dramatiskt. Ny teknik och tjänsteplattformar tvingade undan många privata förare. Nu kan du ta en taxi med din smartphone, surfplatta eller dator på 5-15 minuter. Det är billigare och säkrare nu än tidigare. Kommersiella taxitjänster finns också tillgängliga.

 

Visa

De flesta besökare behöver visum för att komma in i Ryssland. Du hittar en användbar lista över viseringsbefriade länder här. Att få visum är en ganska komplex process. Det är bäst att planera ditt besök inklusive hotellvistelser i god tid.

Efter att du har bokat ditt hotell (via valfritt onlinesystem), måste du kontakta hotellet för att få en officiell inbjudan för din vistelse. Du måste upprepa detta för varje hotell du bokar, så att du har officiella inbjudningar för hela din vistelse. När du har fått dina inbjudningar, ansök sedan via ett visumserviceföretag eller gör det online här.

Medan du är i Ryssland, du måste bär ditt pass hela tiden, inte en kopia. Det finns en god chans att någon turist kan stoppas av en polis. Om du inte kan visa upp ditt pass när du begär det, får du böter. Det är lika viktigt att förvara en kopia av dina dokument på ditt hotell ifall du tappar bort dina original.

Det är också en mycket bra idé att behålla kontaktnumret till Moskvas ambassad i ditt land i din telefon.

 

Var ska man bo i Moskva

Några av de bästa och mest populära hotellen i Moskva ligger i dess centrala distrikt. Tverskoy är perfekt för sightseeing, teatrar och gay nattliv.

De senaste hotellerbjudandena i Moskva finns listade på sida om hotell i Gay Moscow.

 

Saker att se och göra

Röda torget (Krasnaya Ploshchad) - hjärtat av Moskva och stadens mest kända turistplats.

Kreml (Moskovsky Kreml) - en enorm plats med The Diamond-samlingen i Armory och flera fantastiska kyrkor.

Tverskaya Street - Moskvas mest fashionabla gata, med flera prestigefyllda butiker, restauranger och kaféer.

St. Basil's Cathedral - belägen söder om Röda torget, denna katedral (1555-61) är vacker inifrån och ut.

Tretjakovgalleriet - ett av världens största museer.

Kolomenskoye Park - populär helgdestination för lokalbefolkningen, med en stor samling kyrkor och byggnader från 16- och 17-talen.

Statens museum-reservat Tsaritsyno - ett vackert reservat i den södra delen av Moskva, med den största palatsliknande ensemblen i Ryssland.

Bolshoi Theatre - världsberömd teater med regelbundna föreställningar.

Novodevichy-klostret - byggt i början av 1500-talet och har förblivit nästan intakt i århundraden, detta är ett av Moskvas bäst bevarade historiska komplex.

 

Läkemedel

Bli inte involverad i droger på något sätt. Ryssland har några av världens hårdaste straff.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.