Gay Marseille City Guide

Gay Marseille City Guide

Planerar du att besöka Marseille? Då är vår stadsguide för gay i Marseille något för dig.

 

Marseille

Frankrikes näst största stad och hem för en storstadsbefolkning på nästan 2 miljoner människor. Marseille är en av Medelhavets största städer. Som huvudstad i Provence-regionen är Marseille en utmärkt bas för att utforska södra Frankrike.

I många år har Marseille kämpat för att skaka av sig sitt rykte som en industriell hamnstad. Nu välkomnas besökare till ett pulserande kulturcentrum som är välsignat med underbart väder under sommarmånaderna.

När du är i Marseille hittar du utmärkt mat (du måste prova bouillabaisse), historisk arkitektur, fantastiska shoppingmöjligheter, en varierad gayscen och museer i massor.

 

Gay rättigheter i Frankrike

För homosexuella rättigheter i Frankrike, se vår Gay Paris stadsguide sida.

 

Gay scen

Till skillnad från Paris har Marseille inte ett definierat homosexuellt distrikt. De flesta gayställen är utspridda över hela staden, vilket resulterar i en udda och unik gayscen med sin egen distinkta smak.

Den "tuffa killen"-bilden kopplad till Marseille hänger fortfarande över staden, så offentliga uppvisningar av tillgivenhet är relativt ovanliga. Marseille är dock värd för ett stort och pulserande pridefirande den första veckan i juli.

 

Musée des Civilizations de l'Europe et de la MéditerranéeMucem 

 

 

Att komma till Marseille

Med flygplan

Marseille Provence Airport (MRS) ligger 27 km från stadens centrum och är Frankrikes 5:e mest trafikerade flygplats. Förutom att fungera som ett nav för flaggbolaget Air France, erbjuder flygplatsen förbindelser över hela Europa och förbindelser till Asien, Afrika och Amerika.

Du måste ta den kostnadsfria pendelbussen från terminal 2 till Marseille Vitrolles där ett direkttåg tar dig till Marseille Saint Charles på 15-25 minuter. Tjänsterna pågår från cirka 6 till cirka 10.30 med fler tjänster runt rusningstid. Singlar kostar 4.50 € och kan köpas online, på flygplatsen eller på stationen.

En direktbuss från terminal 2 tar dig till Marseilles Saint Charles. Resetiderna är cirka 25 minuter och avgår mellan 4:11.30 och 15:20 med en väntetid på 8.30-XNUMX minuter. Singlar kostar XNUMX € och kan köpas online eller i disken.

Taxibilar finns tillgängliga från flygplatsen och till centrum av staden. De kommer att kosta runt €50-60 beroende på tid på dygnet, mängden bagage och eventuella vägtullar på vägen. Du kan boka i förväg för att spara tid. Som alltid se till att du sätter dig i en officiell taxi för att undvika att bli lurad.

Med tåg

Marseille Saint Charles är ett järnvägsnav med goda förbindelser med goda förbindelser till resten av Frankrike. En höghastighetståg förbinder Marseille med destinationer i Spanien, Italien, Belgien, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Eurostar-tjänsten länkar också Marseille till Storbritannien.

Till havs

Marseille är ett populärt resmål för kryssningar och dess hamn erbjuder schemalagda färjetrafik till Korsika, Sardinien och destinationer i Nordafrika. Om du inte har bagage kan du gå en halvtimme till stadens centrum. Joliette är närmaste centrum för kollektivtrafik.

 

 

Park Longchamp

 

 

Att ta sig runt i Marseille

Till fots

Marseille är bäst att utforska till fots eftersom först då kan du verkligen få en känsla för sina slingrande gator. Det kan dock vara extremt varmt under sommarmånaderna och promenaden upp till gamla stan är ganska brant.

Med tunnelbana, buss och spårvagn

Marseille är otroligt tillgängligt via sitt integrerade kollektivtrafiksystem med två tunnelbanelinjer, två spårvagnslinjer och ett omfattande bussnät som tar dig dit du behöver vara. Singlar kostar €1.60 per timme och dagsbiljetter kostar €5.20.

Tunnelbanor går från 5.30 till 10.30 måndag till torsdag med trafiken förlängd till halv två under helgen. Spårvagnar går från 5:1 till XNUMX:XNUMX varje dag. Bussar går regelbundet hela dagen med en mindre tät nattbuss.

Med vattentaxi

Mestadels en upplevelse för turister, den populära vattentaxi erbjuder vattenkorsningar från Vieux-Port till destinationer vid vattnet. Tjänsterna utförs per timme och körs fram till senare sommarmånader (beroende på väderprognosen). Biljetter börjar från 5 € och kan endast köpas ombord.

Med taxi

Det är lätt att hitta taxibilar i Marseille men som med alla större städer, var försiktig så att du inte rippas av dem. Förbokning rekommenderas för att säkerställa att du får det bästa priset. De flesta taxichaufförer talar både engelska och franska.

 

Var man kan bo i Marseille

För några av de bästa hotellvalen i Marseille, besök vår Marseille Hotell-sida.

 

Saker att se och göra

Old Port – Marseilles gamla hamn har varit stadens samlingspunkt i århundraden. Härifrån kan du titta på och beundra en fantastisk medeltida arkitektur.

 

Basilica of Our Lady of the Guard - Marseilles mest framstående landmärke. Denna nybysantinska kyrka erbjuder fantastisk utsikt över hamnen.

 

La Canebiere - en elegant, nästan parisisk boulevard med en mångkulturell känsla. Här hittar du ett pulserande nordafrikanskt samhälle med en fantastisk marknad precis utanför gatan.

 

MuCEM (Musée des Civilizations de l'Europe et de la Méditerranée) - här kan du utforska den antika och fascinerande historien som växte fram runt Medelhavet. Byggnaden i sig är också imponerande.

 

Varukorgen - ännu ett underbart historiskt distrikt i Marseille som är fantastiskt att utforska. Det är verkligen värt den branta resan uppför backen!

 

Château d'If - historiskt slott på en ö i hamnen bara en kort resa bort med färja. Denna ö är en plats i Alexandre Dumas roman Greven av Monte Cristo.

 

 

Musée d'Histoire de Marseille - ett fantastiskt museum för att utforska Marseilles pulserande historia. Detta museum har utställningar som sträcker sig tillbaka till romartiden.

 

 

Medelhavsvilla - en iögonfallande struktur designad av arkitekten Stefano Boeri 2013. Byggnaden är nästan mer imponerande än själva museet den är värd för.

 

 

När ska Besök

 

Marseille har ett milt medelhavsklimat under större delen av året, medan sommarmånaderna upplever brännande temperaturer. Maj till juni är förmodligen den bästa tiden att besöka eftersom vädret inte är så svällande och det inte finns så många turister.

Med detta sagt är Marseilles firande av Bastilledagen i juli legendariskt och jämfört med norra Europa är vintern i Marseille mycket trevlig. Det är inte ovanligt att se nordeuropeiska turister äta utomhus medan invånarna i Marseille är insvepta.

 

Pengar

Frankrike är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.