gay-leipzig-guide-2017

Gay Leipzig · Stadsguide

Planerar du att besöka Leipzig? Då kan vår gay-guide i Leipzig hjälpa dig att komma från A till Ö.

gay-leipzig-guide-2017

Leipzig

Utropad till den mest levande staden i Tyskland och med en mängd historiska skatter och ett prisbelönt modernt transportsystem kan du se varför Leipzig är ett favoritmål för resenärer.

Leipzig har varit en viktig handelsstad sedan det heliga romerska riket och var ett viktigt centrum för lärande och kultur i Östtyskland. Det är nu ett livligt stadscentrum, med en befolkning på 1/2 miljon människor, med ett zoo i världsklass, underbara öppna ytor och ett berömt operahus, för att bara nämna några stjärnattraktioner.

 

Gay Leipzig

Som staden som startade den fredliga revolutionen 1989 som ledde till kommunismens fall i Östtyskland, har Leipzig en lång historia av att vara en tolerant, gayvänlig stad. Det är hem för Europas största gay bastu Stargayteoch Cocks Bar, Sachsens största gaykryssningsklubb.

Scenen här är ganska ung på grund av det stora universitetet här och sprids över stadens centrum. Oavsett din sexuella läggning finns det gott om kul Gaybarer och dansklubbar så att du kan njuta.

Den årliga CSD-firande i Leipzig (stolthet) är en av de bästa ögonblicken att uppleva gay scenen här. De äger rum varje år i juli och kulminerar i en massiv fest, PrideBall. Ej att förglömma!

 

Att komma till Leipzig

Med flyg

Flygplatsen Leipzig / Halle har goda förbindelser med större tyska städer, liksom andra europeiska städer inklusive London, Barcelona och Istanbul. För internationella semesterfirare är transfer enkelt från München eller Frankfurt.

Deutsche Bahns "FlughafenExpress" (Airport Express) ansluter flygplatsen till centralstationen på bara 14 minuter för 6 €. S-bahn tar lite längre tid och kostar 4.50 € att ta sig in till centrum.

Taxibilar tar cirka 40 minuter och kostar cirka € 30.

Med tåg

Leipzigs centralstation är ett viktigt transportknutpunkt i Tyskland som förbinder resenärer med alla de större tyska städerna, inklusive Hamburg, Frankfurt, Berlin och München. ICE -tåg går vanligtvis varje timme. Mycket praktiskt, mycket snabbt, mycket billigt!

 

Att ta sig runt i Leipzig

Leipzigs kollektivtrafik har ett världsberömt rykte som ultramodern och lättanvänd. Det finns spårvagnar, bussar och tåg till ditt förfogande.

Vi rekommenderar att du köper Leipzig-kortet. Giltig i en eller tre dagar och ger användare rätt till obegränsade resor med kollektivtrafik samt upp till 50% rabatt på attraktioner, museer, cyklar och båtturer. Priserna börjar vid € 11.50 per dag.

Vandringsturer är också ett bra alternativ, perfekt för dem som vill se all kultur och historia som erbjuds i Leipzig. De erbjuds på många språk. Gå till turistinformationskontoret på Katharinenstraße 8 för mer information och för att ordna en bokning.

Var man kan bo i Leipzig

Det finns gott om prisvärda hotellalternativ i stadens centrum och nära centralstationen, det bästa stället att bo på om du hoppas kunna njuta av det homosexuella nattlivet och kolla in turistattraktionerna.

Det finns gott om budgetalternativ, lyxalternativ och mysiga val av lägenhetshotell. Njut av massiva hotellrabatter i Leipzig på  Gay Leipzig Hotels-sida.

 

Saker att se och göra

St Thomas kyrka - denna vackra kyrka var hem för den legendariske tyske kompositören Johann Sebastian Bach, vars kvarlevor finns här.

Johann arbetade som kapellmeister i denna lutherska kyrka från 12-talet, som har fyra klockor och en serie färgglada fönster i betongglas. Av alla kyrkor och religiösa gudstjänster i Leipzig är detta vår favorit.

Monumentet om nationernas strid - detta spektakulära minnesmärke markerar slaget vid Leipzig 1813, där koalitionen av arméer inklusive Ryssland, Preussen och Sverige besegrade Napoleons franska armé.

Minnesmärket är 91 meter högt med en utsiktsplattform på toppen och är en av de ikoniska strukturerna i Leipzigs skyline. Var försiktig, du måste klättra 500 trappsteg för att komma till toppen!

Leipzig Zoo - upplev djurriket på nära håll på en av Europas bästa djurparker, som inkluderar världens största centrum för apor och en fantastisk savannupplevelse som tar gästerna på nära håll i den afrikanska djungeln. Elefanter, tigrar och björnar är bara några av sevärdheterna att se här.

GRASSI musikinstrumentmuseum – Leipzig har en stolt musikalisk historia, för staden har varit arbetsplatsen för kända kompositörer inklusive Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy och Robert och Clara Schumann. Wagner föddes och utbildades också här. Ta reda på mer om stadens musikhistoria och se utsökta instrument som visas här.

Leipzigs stadshistoriska museum - Leipzigs bästa historia finns här. Här finns också Museum of the Battle of the Nations, Leipzig Coffee Museum och Sports Museum.

Museum of Contemporary Art – Leipzig är inte bara en stad som är stolt över sin rika historia, den är också ganska nöjd med sin moderna konst och arkitektur. Detta galleri har konst skapad efter 1945 och är nu en ledande konstinstitution i Tyskland. Den fantastiska trädgården och kaféet på plats är också värda ett besök.

Oper leipzig – Operahuset i Leipzig är ett av de mest hyllade i Tyskland, med flera föreställningar som äger rum under året. Byggnadens fasad och interiör är helt enkelt underbara så se till att ta med kameran.

Mädlerpassagen - Shoppers paradis i en vacker arkad, fylld med lyxiga butiker och söta butiker. Kolla in stadens vanliga mat- och loppmarknader om du föredrar ett fynd!

 

När ska Besök

Leipzig är en musikstad och under sommarmånaderna lockar en serie konserter och shower gäster från hela världen. Backfest-festivalen i mitten av juni, måndagens konsertserie från juli till augusti vid Bach-monumentet och Klassik airleben i slutet av juni är alla populära tider att besöka staden.

Leipzigs julmarknad går tillbaka till 1458 och börjar i slutet av november och pågår i en månad. Det har ett imponerande utbud av bås, matställen och attraktioner.

Våren är en annan populär tid att besöka när de naturliga färgerna kommer in i säsongen. Det finns massor av uteturer och minifestivaler runt den här tiden, perfekt för naturälskare och fanatiker.

Hösten är vanligtvis den billigaste tiden att besöka. I oktober äger reenactment-evenemang för att uppmärksamma årsdagen av slaget vid Leipzig regelbundet rum och är definitivt värda att se. Detta hänger väl ihop med Leipzigs höstfestival, som går över de flesta av stadens museer, gallerier och konsertlokaler.

 

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.