#ao-kiew

Gay Koh Samet Island Guide

Planerar du en resa till Koh Samet? Då är vår gayö Koh Samet guide för dig.

 

 

#ao-kiew

 

Ao Kiew, Koh Samet

 

 

Koh Samet เกาะ เสม็ด

Den lugna tropiska ön Koh Samet (ofta stavas "Ko Samed") har vackert mjuka sandstränder och är omgiven av klart varmt vatten.

Koh Samet har blivit populärt bland homosexuella resenärer som letar efter något lite annorlunda än de mer utvecklade orterna phuket och pattaya. Ingenting utom den udda radiomasten stiger över trädgränsen och huvudvägarna är bara ojämna spår.

Ön ligger 3 timmars bilresa från Bangkok med bil (plus en 15-minuters fartbåtkorsning), vilket gör det lättare och billigare att nå än destinationer som kräver internflyg.

 

stränder

De flesta stränderna på Samet ligger på östra sidan av ön. Stränderna gömmer sig i små vikar ("Ao" på thailändska) och sträcker sig cirka 200 meter.

Från norr inkluderar populära stränder Hat Sai Kaew, Ao Phai, Ao Tubtim, Ao Wongduen, Ao Wai, Ao Kiew Na Nok, Ao Pakarang och Ao Prao.

 

 

  • Hatt Sai Kaew (Crystal Sand Beach) är den mest trafikerade stranden på Koh Samet. Stranden är cirka 1 km lång och är fylld med resorter, restauranger och butiker. Det är här du kan njuta av alla typer av aktiviteter som simning, vattenskoter och åkning på en "bananbåt". På natten tar festscenen över, med många ställen att äta, dricka och festa. En av de mest populära turistattraktionerna i Koh Samet är eldshowen. Bo på den här stranden om du gillar att vara nära all action och inte har något emot publiken.
  • Ao Phai (uttalas "pai") är en liten vik med några bra restauranger och några mellanklasshotell av hög kvalitet. Det är också hem till den gaypopulära Silver Sand bar/disco.
  • Ao Tubtim ligger i anslutning till Ao Phai och betraktas som "gaystranden" i Samet.
  • Ao Nuan är en liten, tyst vik med enkla bungalows.
  • Ao Wong Duean (eller "Ao Vong Duen") är den näst största stranden på ön. Sanden är mycket fin och vit, och bukten är i form av en nästan komplett cirkel ("Wong Duean" betyder "måncirkel"). Det finns några bra resorter och skaldjursrestauranger med fin utsikt.
  • Ao Wai är en lugn och naturskön strand som ligger en kort promenad från Ao Wong Duean.
  • Ao Kiew Na Nok (eller helt enkelt "Ao Kiew") är en mer avskild strand mot slutet av ön, bort från bullret och nattlivet. Denna bukt är en idealisk plats för att se soluppgången och är också hem för lyxen Parade Resort.
  • Ao Pakarang ligger intill Ao Kiew. Det är ett utmärkt ställe att njuta av fiskrestauranger och uppleva lokalbefolkningens livsstil.
  • Ao Prao (eller "Ao Phrao") är den enda stranden på västra sidan av Koh Samet. Området ligger ganska långt från alla restauranger och nattliv, men det är lugnt och privat. Det finns bara tre orter på Ao Prao - Le Vimarn stugor, Lima Coco Resort och Ao Prao Resort.

 

 

 

strand-på-koh-samet

Gay scen

Du kommer dock att hitta homosexuella solbadare på varje strand Ao Tubtim har lockat en stor gaypublik under de senaste åren och anses av många som den "inofficiella gaystranden" på ön.

Under dagen tenderar de flesta att bo på sin egen strand, eftersom de vanligtvis erbjuder solstolar, nyanser och en mat- och dryckeservice på plats. På kvällen går många framåt Silver Sand Hotel som har en utomhusdansklubb/bar som kan bli väldigt trångt på fredags- och lördagskvällar.

Enstaka strandkretsfester för homosexuella äger rum på långa helger när det är nationella helgdagar.

 

Att komma till Koh Samet

Busshållplats

 

Det billigaste sättet är att ta bussen från Bangkoks östra bussterminal (Ekkamai) till Ban Phe-piren som vanligtvis tar tre och en halv timme.

 

Det finns också minibussar som går från Victory Monument i Bangkok. De tar cirka 250 baht per person och tar dig direkt till bryggorna. Detta är ett lite trevligare alternativ till de större turistbussarna men de gör också flera stopp längs vägen.

Med privat "limousine"

Det enklaste och säkraste sättet är att boka en privat transfer från flygplatsen eller ditt hotell till Ban Phe-piren. Priset är normalt cirka 2,500-3,500 baht varje väg beroende på biltyp. Denna typ av transport kan också ordnas av din hotellvakt.

Med taxi

Vissa taxerade taxibilar i Bangkok kan gå med på att köra dig till Ban Phe-piren. De kommer sannolikt att begära ett schablonpris som bör vara runt 1,500 2,000 - XNUMX XNUMX baht. Taxi rekommenderas dock inte eftersom de vanligtvis inte har säkerhetsbälte.

med bil

Om du inte kan samåka med lokala vänner kan du hyra en bil i Bangkok och köra till Ban Phe. Lämna din bil på en anvisad parkeringsplats och hämta den på vägen tillbaka från ön.

Ditt hotell på Koh Samet kommer att kunna ge dig råd om olika transferbåtar från piren till ön. Vissa orter erbjuder gratis transfer till schemalagda tider, annars kostar en privat motorbåt cirka 2,000 baht.

Schemalagd men långsammare färjetrafik tar cirka 25 minuter och kostar cirka 100 baht per person.

 

Ta dig runt Koh Samet

Ön har bara en enda huvudväg. Det brukade inte vara något annat än ett smutsigt spår, men 2016 förbättrades det dramatiskt och är nu av en mycket bra standard.

Enda sättet att ta sig runt är med en 'songthaew' (en pickup med två bänkar bak och utan tak), som kostar 200 baht för en privat resa, eller 20-60 baht per person för full last, beroende på vilken strand du ska till.

Till skillnad från för några decennier sedan har Samet Island blivit ganska utvecklad. Även om du går dit oförberedd kan du i stort sett hitta allt du behöver - bankomater, närbutiker som 7-Eleven, apotek eller internetcaféer.

De flesta av dessa ligger nära huvudpiren på Hat Sai Kaew Beach.

 

 

Var man kan bo på Koh Samet

Om du letar efter ett exklusivt boende och om priset inte är ett problem, rekommenderar vi Parade Resort. Annars väljer du ett hotell som har minst 3 stjärnor. För ett lugnare och mer avskilt strand, välj ett hotell på Ao Prao.

Men om du föredrar att vara nära all action, stanna kvar på en av orterna på Ao Phai eller Ao Tubtim som besöks av homosexuella besökare.

För en lista över rekommenderade hotell på Koh Samet och för att göra en bokning, besök vår sida för Gay Koh Samet-hotell.

 

När ska Besök

Besökare åker till Koh Samet året runt, med toppmånader från november till april. Lågperioden börjar från maj till september som är regnperioden; men även då har ön mycket mindre regn än andra öar i Thailand.

Turister bör dock vara försiktiga med enstaka stormar.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell