Gay Sevilla · Stadsguide

Gay Sevilla · Stadsguide

Första gången i Sevilla? Då är vår stadsguidesida för homosexuella något för dig.

utsikt över Golden Tower (Torre del Oro)

Sevilla | Sevilla

Andalusiens huvudstad och centrum för en storstadsregion med 1.5 miljoner människor, Sevilla är 4th Spaniens största stad.

Med en morisk invasion och ockupationer som dominerar medeltiden har Sevilla en rik historia med Spaniens största författare Cervantes som tillbringar större delen av sitt liv här.

Numera är Sevilla en favoritdestination för turister, både spanska och internationella. De som kommer dras till dess fantastiska arkitektur, avslappnade livsstil, kosmopolitiska cafékultur och flamboyanta gayscenen.

 

Gay rättigheter i Spanien

För information om homosexuella rättigheter i Spanien, gå till vår Gay Madrid stadsguide sida.

Gay scen

Även om Torremolinos kan göra anspråk på Andalusiens gayhuvudstad, tar Gayscenen i Sevilla inte på något sätt en siesta. Majoriteten av Sevillas gayställen är koncentrerade kring Alameda de Hercules och har öppet långt in på natten.

Här i Sevilla hittar du ett anständigt urval av Gaybarer, Gay dansklubbar, Gay kryssningsklubbar och Gay bastur. Det finns också en Spansk språkkurs riktat specifikt till homosexuella resenärer, om du vill förlänga din vistelse och kämpa på lite spanska.

 

 

Att komma till Sevilla

Med flygplan

Sevillas flygplats (SVQ), eller San Pablo flygplats, ligger 10 km nordost om staden. Det är väl anslutet till europeiska destinationer av både de stora flaggföretagen och av budgetflygbolagen.

Busslinje EA tar dig från flygplatsen till stadens centrum med busshållplatsen precis utanför terminalen. Resan tar 30 minuter och tjänsterna går från 4.30 till 1.15. Singlar kostar 4 € och kan köpas från föraren.

En taxi är det snabbaste sättet att komma in till stadens centrum, även om det är det dyraste. Resor tar en halvtimme och kostar 20-25 euro beroende på trafik. Taxistationen ligger också precis utanför terminalen.

Med tåg

Järnvägsstationen Santa Justa har höghastighetståg till och från Spaniens större städer på fastlandet. Det finns inga direkta internationella förbindelser från Sevilla.

 

Att ta sig runt i Sevilla

Till fots

En stad som är lika charmig som Sevilla kan man bäst utforska till fots. Staden är relativt kompakt, så det tar inte lång tid att gå från plats till plats. Du kanske vill ta transport, om den svällande sommarvärmen är för mycket eller om du är belastad med tungt bagage.

Med tunnelbana

Sevillas tunnelbanesystem byggs för närvarande ut men är fortfarande ett effektivt sätt att ta sig fram. Singlar börjar från €1.35 beroende på hur många zoner du passerar och dagspass för alla zoner är €4.50. Tjänsterna går från 6:30 till 11:XNUMX i veckan med senare tåg på helgen.

Med buss

Sevilla har ett omfattande bussnätverk med flera lätta att navigera runt. Biljetter börjar från € 1.40 och kan köpas ombord. Tjänsterna går från 6:11.30 till 2:XNUMX med nattjänster till XNUMX:XNUMX. För att spara pengar kan du få ett kort med flera resor för både spårvagn och bussresor.

Med spårvagn

Sevillas spårvagnstjänst kallas förvirrande Metro-Centre men är inte ansluten till tunnelbanesystemet och respektive biljetter kommer inte att gälla för varje transportsätt. Du kan få en biljett från stationen för 1.20 €. Tjänsterna pågår 6 till 1.30.

Med häst

En emblematisk bild av Sevilla är den av dess hästar och vagnar. Även om det verkligen är ett romantiskt sätt att ta sig runt vill vi be dig att tänka på hästarna och undvika denna metod i den svällande sommarvärmen.

Tower Giralda -katedralen

 

Var man kan bo i Sevilla

För några av de bästa Sevilla -hotellvalen för homosexuella resenärer, besök vår Gay Sevilla hotell sida.

 

Saker att se och göra

Katedralen och La Giralda - en imponerande prestation av arkitektur som byggdes på resterna av den gamla moskén. La Giralda brukade vara minareten och erbjuder fantastisk utsikt. Katedralen är också anmärkningsvärd för att vara den sista viloplatsen för Christopher Columbus.

The Real Alacazar - fantastiskt 14-talspalats byggt i morisk stil där Christopher Columbus planerade sin resa till Amerika. Det har många rum, trädgårdar, innergårdar och dammar att utforska och det är en bra insats att undkomma värmen.

Plaza de España - välkänt offentligt torg som du kanske känner igen som en filmplats i Star Wars prequel-trilogin.

Parque María Luisa - byggd för världsmässan Iber-Americano 1929 är denna park nu prickad med vackra monument och fascinerande museer.

Museo de Bellas Artes - anses av många vara det viktigaste museet i Spanien efter Madrids El Prado. Detta museum är ett före detta kloster som är värd för ett utmärkt urval av Sevillakonst från den gotiska perioden till tidigt 20-tal.

Museo del Baile Flamenco - en annan av Sevillas ikoniska bilder är flamencodansösen och här kan du ta reda på historien om en av världens mest kända danser. På fredags- och lördagskvällar är det liveuppträdanden.

 

När ska Besök

Sevilla är känt som det varmaste storstadsområdet i Västeuropa vilket resulterar i genomsnittliga sommarhöjder på 35 ° C. Vi rekommenderar att du besöker våren eller hösten när temperaturen är svalare och turister är mindre. Vintrarna är svala men tenderar att bli våtare.

Liksom mycket av Spanien finns det en mängd olika fiestor och evenemang som hålls under hela året med religiösa påskprocessioner och festivalen i april som står högtidligt mot karnevalesket. Staden är värd för en gay Pride-festival i juni.

 

Pengar

Spanien är ett land i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Hotell, banker och vissa lokala företag har också valutaväxling.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.