Space Needle

Gay Seattle · Stadsguide

Första resan till Seattle? Då kan vår stadsguide för Seattle hjälpa dig att komma från A till Ö.

Space Needle

Seattle är en stad i ett konstant tillstånd av utveckling. Staden är världsledande inom vetenskap, teknik och kultur och är en bastion för innovation. Staden har en lång och etablerad relation med scen- och bildkonst och är värd decennier för landets bästa jazzmusiker och artister. Liberala sociala attityder, framåtblickande och kreativ anda gör Seattle till ett nav för uttryck och frihet.

Seattle är en blomstrande och livlig huvudstad i HBT + -gemenskap och -kultur och accepterar verkligen och respekterar alla identiteter. Staden har den sjätte största HBT + -populationen i USA och har åtagit sig att skapa en inkluderande och välkomnande atmosfär för homosexuella lokalbefolkningen och resenärer i flera år. Det finns mycket att göra i den här livliga och spännande staden och det finns något som passar alla homosexuella resenärers intressen och smak.

Gay rättigheter i Seattle

Washington State beskrivs ofta som en av de mest gayvänliga staterna i USA och de rättigheter och skydd som erbjuds HBT + -personer här bekräftar detta. Äktenskap av samma kön legaliserades 2012 och civila partnerskap har varit lagliga sedan 2007. HBT + -personer i staten Washington åtnjuter också ett antal lagförslag som skyddar dem från diskriminering på grund av sexuell läggning eller könsidentitet.

År 2016 tog Seattle en lokal omröstning och förbjöd användningen av omvandlingsbehandling för minderåriga, och år 2017 antogs lagstiftning som förbjöd användning av omvandlingsbehandling för någon person i Washinton State. Transpersoner har nu också rätt att ändra sitt födelsebevis och andra officiella handlingar.

Gaybarer i Seattle

Seattles gayby Capitol Hill är hem för en livlig och varierad blandning av homosexuella barer och klubbar för turister att njuta av och området är känt för att vara en kantig, eklektisk och varierad knutpunkt för gay nattliv.

Juvelen av Seattles gay nattliv krona, Grannar är en stor plats som sträcker sig över tre våningar och är en av stadens mest populära gayplatser. Video- och ljudsystem, flera staplar, fantastisk atmosfär drar rutinmässigt in stora folkmassor, vilket gör grannarna till platsen att vara. Klubben öppnade 1983 och har en lång och etablerad historia för att erbjuda fantastiska gayklubbupplevelser i en välkomnande och inkluderande miljö. Neighbors är känt för sin varierade folkmassa, legendariska dragshows och matservering sent på kvällen.

En av de bästa gayklubbarna i Seattle, med dunkande technobeats och ett toppmodernt ljudsystem, Pony är platsen för en livlig utekväll i Seattle. Klubben är populär bland stadens edgier gay publik och har en ansträngande cool atmosfär, platsen var tidigare en bensinstation och har behållit många av de ursprungliga industriella funktionerna. Ponny är ett utmärkt ställe att avsluta en natt på Capitol Hill och är också en av de bästa platserna att träffa homosexuella lokalbefolkningen, och det rymliga yttre däcket ger gott om utrymme att chatta och ansluta till.

Gayhotell i Seattle

Seattle är ett knutpunkt för yttrandefrihet och liberala attityder i USA, som sådan kan majoriteten av hotell och boende i Seattle betraktas som gayvänliga. Warwick Seattle är ett fantastiskt gayvänligt hotell i centrum. Denna populära plats har panoramautsikt över horisonten och moderna rum som är inredda i en elegant standard. Hotellet har ett komplett utbud av faciliteter inklusive en pool och ett gym. Stadens centrum och många homosexuella nattlivsställen ligger bara en kort promenad bort.

hotellet 1000 är ett av Seattles mest snygga och minimalistiska hotell och har ett idealiskt läge i det livliga centrumområdet. Härifrån är gästerna inom gångavstånd från gayområdet Capitol Hill samt många av stadens bästa restauranger och barer. Hotellet har bra mat på plats samt en livlig bar och lounge.

Gay resenärer som letar efter en mer lyxig och överdådig vistelse bör överväga Hotel Monaco. Detta plysch och bekväma hotell erbjuder gästerna ett stort utbud av bekvämligheter samt eleganta och trendiga rum med ett utmärkt läge.

Seattle · Gaybarer

Att komma till Seattle

Seattle – Tacoma International Airport välkomnar flygningar och resenärer från hela världen och är den största flygplatsen i Stillahavs nordvästra regionen i USA. En av de mest trafikerade flygplatserna i USA, passagerare kan resa från någon av terminalerna till stadens centrum på mindre än en timme.

Light Link-järnvägstjänsten anländer till flygplatsens huvudtågterminal var 10: e minut och är en direktresa från flygplatsen till centrum. Nätverket är lätt att navigera och resan ska ta ungefär 40 minuter. Alternativt finns det många buss-, buss- och taxialternativ tillgängliga på någon av terminalerna.

Att ta sig runt i Seattle

Snabbspårväg

Seattle Link light rail är ett järnvägssystem som går på flera nätverk i hela staden. Den huvudsakliga lätta tågrutten går direkt från Angle Lake Station till University of Washington och genom centrala Seattle gör du 14 stopp längs vägen. Många av dessa hållplatser är centrala och ger dig tillgång till stadens främsta turistattraktioner.

Spårvägen går från soluppgång till midnatt och är ett utmärkt alternativ om du letar efter bekväm, pålitlig och snabb resa runt Seattles centrala områden.

Busshållplats

Stadsbussen är snabb och effektiv men det kan bli trångt och under sommarmånaderna kan det bli mycket täppt. För att åka buss kan du antingen få ett ORCA-kortkort som gör att du kan använda stadens kollektivtrafik eller ladda ner mobilappen för att köpa och betala för biljetter.

Spårvagn

Spårvagnarna i Seattle ansluter stadens centrum till det livliga och konstnärliga området South Lake Union. Nätverket tar också ryttare till och från den stora parken vid vattnet och en av stadens mest livliga shopping- och matdistrikt. Priserna är i allmänhet överkomliga och gatubilarna går från klockan 6 till sent på kvällen.

Saker att göra i Seattle

Världens första Starbucks, Pike Place Market, Seattle

Seattle kryllar av modern arkitektur, öppna grönområden och konstnärliga underverk - samt världens första Starbucks. Några av de bästa sakerna att göra inkluderar:

  • Klättra upp i rymdnålen
  • Handla på Pike Place Market
  • Besök världens första Starbucks-butik på Pike Place
  • Besök Chihuly Gardens och Glass
  • Upptäck Museum of Pop Culture
  • Vandra förbi tandköttsväggen
  • Fly rörelsen till Discovery Park
  • Koppla av på Lake Union

Läs mer: Saker att göra i Seattle.

Vanliga frågor

När ska du besöka Seattle

Juli till augusti citeras upprepade gånger som den bästa tiden att besöka Seattle. Vädret vid denna tidpunkt är milt men ändå behagligt och utan de iskalla nedgångar som staden upplever på vintern. Hösten ger klar himmel utan regn, vilket gör det till en fantastisk tid att utforska. Detta är också den period då majoriteten av festivaler och evenemang äger rum i Seattle.

Resenärer som letar efter de billigaste priserna på flyg och hotell bör dock överväga att besöka mellan november och februari, när vädret är bra och allt är billigare.

Visa

De som bor utanför USA kommer att behöva ett tillfälligt resevisum, och dessa kan sökas via den officiella amerikanska ambassadens webbplats eller i din lokala amerikanska ambassad.

Pengar

Det finns ett överflöd av bankomater runt Seattle, och de flesta arenor accepterar både kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som försöks med utländska kort. De accepterade och förväntade tipphastigheterna i Seattle är 15-20% för god service.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell