San Fran

Gay San Francisco City Guide

Planerar du en resa till San Francisco? Vår gay San Francisco stadsguide är sidan för dig

 

San Fran

San Francisco

San Francisco är en av Amerikas största städer. Det är Silicon Valley hem och följaktligen en av världens dyraste städer. Innan tekniska miljardärer flyttade in var det känt som Amerikas gayhuvudstad. Vid 1970-talet var Castro-distriktet det största gayborhood i landet.

Även om San Francisco snabbt har gentrifierat, vilket gör levnadskostnaderna för höga för många, är det fortfarande en mycket gay stad. San Francisco är också ett kulturellt kraftpaket. Ta dig igenom Golden Gates till en av de mest spännande – och kuperade – platserna på planeten.

Gaybarer i San Francisco

En av de första sakerna som man tänker på när man tänker på San Francisco är hur gay det är. Armistead Maupin förevigade San Franciscos gaykultur i sina Tales Of The City-böcker. Harvey Milk, den ikoniska homosexuella politiker, inrättade sitt huvudkontor i Castro. Sean Peans film om hans liv och mord var en stor hit.

Castro är full av gaybarer. Twin Peaks Tavern har varit en gaybar sedan 1935, vilket gör den till en historisk institution. Det är väl värt ett besök. En annan populär plats är Kaféet, en långvarig gaybar som lockar en mycket trendig publik. Om du vill festa hela natten då Bra är ett bra val.

San Francisco är en av de bästa städerna i Amerika för homosexuella resenärer. Så mycket gayhistoria skapades i den här staden. Hur mycket det än gentrifierar, kommer den fridfulla andan i San Fran att överleva. Läs mer: En gayguide till Castro.

Gay-Populära Hotell i San Francisco

San Francisco är mycket dyrt, som vi redan har etablerat. Hotell som erbjuds är inte annorlunda. Naturligtvis har San Fran ett stort urval av hotell. Det är en fråga om hur långt din budget kommer att sträcka sig. Om du letar efter det allra bästa hittar du det enkelt här.

Eftersom San Francisco är stort är det viktigt att välja hotell i rätt område. Det finns några hotell i Castro men anses inte vara ett hotellområde. SoMa-distriktet är alltid ett utmärkt val för hotell i San Francisco. Det finns många att välja mellan. San Francisco ordentligt hotell är ett populärt val. Det har ett fantastiskt läge och det är väldigt elegant. Att anta att pengar inte är något problem, då Four Seasons San Francisco är gudomlig. Om du vill spara några dockor, då Hampton Inn i gay-distriktet är en bra satsning.

Lesbisk San Francisco

Upplev San Francisco

Det finns så mycket att se i den här staden. Du kan inte riktigt göra det rättvisa på en enda resa men det finns några bestämda höjdpunkter du bör kolla in. Golden Gate Bridge är så ikonisk. Det öppnade 1937 och det har varit synonymt med San Francisco sedan dess. Du vill också besöka Fisherman's Wharf, ett livligt strandområde med massor av restauranger att utforska.

Kolla också in Lombard Street om du har en bil - det är den berömda gatan med åtta hårnålssvängar som också är väldigt brant! Utsikten över bukten härifrån är underbar.

Om du gillar lite mysterium, gå till Alcatraz Island. Mellan 1933 och 1962 rymde det några av Amerikas mest ökända fångar. De hölls bakom galler på en liten stenig ö omgiven av havet. På det sättet var det ingen flykt. Mycket greve av Monte Cristo!

Gaybadhus i San Francisco

Amerikas badhusscen sjönk på 1980-talet. Vissa städer har fortfarande riktiga gaybadhus - San Fran är inte en av dem. På höjden av hiv-pandemin stängde San Francisco sina gaybadhus. Idag återstår bara en. Eros är det enda stället att besöka i San Francisco. Det fanns cirka 30 homosexuella badhus på 1970-talet. Gaybaden kan komma tillbaka en dag. Men för närvarande hindrar stämningen 1984 mot San Franciscos badhus dem från att komma tillbaka. Läs mer: Historien om Amerikas homosexuella badhus och "Bathhouse Betty".

Att komma till San Francisco

Det är lätt att flyga till San Francisco. Du kan flyga till San Francisco International Airport - den betjänas av många stora flygbolag. Det tar bara 30 minuter med tåget från flygplatsen till centrala San Francisco. Det går cirka fyra tåg i timmen från SFO International Terminal.

Att ta sig runt i San Francisco

Att köra bil kan vara dyrt i San Francisco. Du kommer att ha parkeringskostnader och du kommer sannolikt att fastna i trafiken. Det är en mycket hektisk stad. Kollektivtrafiken tar dig runt i staden snabbast och billigast.

Linbilar och gatubilar

Bay Area Rapid Transits är historiska transitbilar som förbinder mycket av staden. De är snabba och inte för dyra. Du kan boka biljetter online via en app eller med exakt förändring när du går ombord. Ett pittoreskt sätt att resa.

Busshållplats

Muni-bussarna tar dig till och från många destinationer i San Francisco och biljetterna är billiga.

Metro

Metro-systemet drivs också av Muni. Du kan enkelt ta tunnelbanan runt San Francisco. Det är förmodligen det enklaste sättet att resa.

Taxi

San Francisco är fullt av taxibilar. Standardstartavgiften är $3.50 och den höjs med fasta steg - taxibilarna är reglerade över hela staden.

Är San Francsico säkert?

San Francisco är en ganska säker stad. Kolla in vilket område du bor i för att vara säker. Som med alla större städer är vissa stadsdelar mindre salubra på natten. Fisherman's Wharf och Chinatown anses vara de säkraste.

Hur dyr är San Francisco?

Levnadskostnaderna i San Francisco är obscena. Många fattigare lokalbefolkningen har prissatts. Silicon Valley har omformat världen och skapat många av världens största företag. De flesta är baserade i San Francisco. Med några av de rikaste människorna i historien som köper upp fastigheter i San Francisco, är det här inte en bra plats för människor med låga inkomster.

När ska jag besöka San Francisco

Mellan november och september är folkmassorna lite tunnare och priserna lite lägre. Priserna är högst i januari, november och december. Sommaren är den mest hektiska tiden.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.