Gay Naples City Guide

Gay Naples City Guide

Första gången i Neapel? Då är vår sida för gay Neapel stadsguide för dig

 

Neapel | Napoli

Huvudstaden i regionen Kampanien och Italiens tredje största stad, Neapel är centrum i ett storstadsområde med över 3 miljoner människor.

Beläget vid Medelhavskusten och i skuggan av den aktiva vulkanen Mt Vesuvius som var ansvarig för förstörelsen av Pompeji och Herculaneum. Det var också hjärtat av kungariket Neapel, en region med omfattande politiskt och kulturellt inflytande.

Numera är Neapel känt för sin hamn, som är en av de viktigaste i Italien. Trots att ha ett grymt rykte, erbjuder Neapel vacker arkitektur, fascinerande museer, fantastiska shoppingmöjligheter, fantastisk mat (Neapel var pizzaens födelseplats) och en blygsam homosexuell scen.

 

Gay rättigheter i Italien

För information om homosexuella rättigheter i Italien, se vår Gay Rom stadsguide sida.

 

Gay scen

I jämförelse med Milano och Rom är Neapels gayscen relativt reserverad. Gayscenen här är minst sagt blygsam, men du kommer att kunna hitta Gaybarer, Gay dansklubbar, Kryssningsklubbar och en Gay bastu.

Trots det begränsade antalet specifikt gayställen är de flesta barer och klubbar också populära bland homosexuella besökare. Staden är också värd för en populär stolthetsfest i juni.

 

Att komma till Neapel

Med flygplan

Neapels internationella flygplats (NAP) ligger strax under 4 miles nordost om staden. Det är väl kopplat till destinationer i Europa av både flagg- och budgetföretag. Det erbjuder också anslutningar till Nordafrika och erbjuder också en säsongsbetonad transatlantisk tjänst.

En direkt (Alibus) erbjuder en enkel anslutning till stadens centrum och kostar € 3 (€ 4 från föraren). Resor tar 15 minuter och det går kl. 6.30 till 11.50 måndag till fredag ​​och slutar kl. 11.39 på helger och helgdagar. Buss 3S erbjuder en något längre service men det är billigare (1.10 €).

Auktoriserade taxibilar finns precis utanför flygplatsen. Restiden tar cirka 15 minuter och kan kosta mellan 12 och 20 euro beroende på trafik och vilken tid på dagen det är.

Med båt

Neapel är ett populärt resmål för kryssningsfartyg och Stazione Marittima ligger i stadens centrum. Det finns färjeförbindelser över natten till Sardinien, Sicilien och Korsika samt till Tunis.

Med tåg

Neapel är väl ansluten till resten av Italien med järnvägstjänster från Napoli Centrale. Till skillnad från andra europeiska städer erbjuder det inte internationella tjänster.

 

 

Att ta sig runt i Neapel

Till fots

De viktigaste platserna i Neapel ligger på kort gångavstånd från varandra, men att navigera på de livliga vägarna kan vara en uppgift i sig. Vi rekommenderar att följa lokalbefolkningen när det gäller att korsa vägarna.

Med kollektivtrafik

Neapel har ett tunnelbanesystem men det är mest för pendlare. För 1.10 € kan du ta en enda resa med bussar, spårvagnar, tunnelbanan och linbanan (3.10 € för dagskort). Överraskande är de flesta tjänster färdiga före 11:XNUMX med några senare tjänster på helgerna. Var medveten om att fickor fungerar över nätverket.

Med taxi

Registrerade taxibilar känns igen på sina vita hytter, stadsemblem på deras framdörrar och bakre registreringsskylt, och på närvaron av en mätare. Det finns flera fasta priser som måste visas. Kräv att se detta innan du reser och ta inte resan om de inte kan tillhandahålla detta.

Med färja

Neapel är väl ansluten till öarna Capri och Ischia, bland andra platser som Amalfi, och dessa är väl värda en dag ute till sjöss. Hydrofoils och andra båtar avgår från Molo Beverello, Mergellina eller Pozzuoli. Var medveten om att vägen till Capri kan vara ganska grov.

 

Var man kan bo i Neapel

För några av de bästa hotellvalen i Neapel, besök vår Gay Neapel Hotell sida.

 

Saker att se och göra

Castelnuovo - stort medeltida slott som är värd för stadsmuseet. Det är värd en utmärkt samling konst och från slottets tak kommer du att behandlas med några av de bästa utsikterna Neapel kan erbjuda.

Museo Archeologico Nazionale - detta är det största museet i världen som är tillägnat romersk arkitektur. Det är anmärkningsvärt för både kvaliteten och kvantiteten på de föremål som ställs ut här. Se till att kolla in "Secret Room" med dess ensemble av erotiska föremål från Pompeji.

Parco Virgiliano - ungefär en halvtimme från stadens centrum men värt resan på grund av den spektakulära utsikten den erbjuder över Neapel och det omgivande området.

Duomo - Neapels mest kända katedral och en av stadens ikoner. Det är känt för att hysa det torkade blodet från St. Januarius som tas ut två gånger om året till en stor ceremoni.

Teatro San Carlo - berömda operahus kopplat till Kungliga slottet. Detta är din bästa insats för att fånga traditionell italiensk opera.

Pompeji - en av de mest kända romerska platserna i världen. Pompeji förstördes när Vesuvius bröt ut år 79 e.Kr. och täckte staden med aska. Dagsutflykter annonseras i Neapels centrum men du kan åka dit med din egen ånga.

Herculaneum - förstördes samtidigt som Pompeji, är Herculaneum ett annat bra exempel på bevarad romersk arkitektur. Det finns 5 sidokort tillgängliga för 20 euro, vilket också ger dig tillgång till Pompeii och andra webbplatser.

Vesuvius - om du känner dig aktiv kan du bestiga Vesuvius för en spektakulär utsikt över Neapelbukten. Vi rekommenderar att du tar mycket vatten med dig och har ett par bra promenadskor eftersom du inte kan ta en taxi till toppen. Eftersom det är en aktiv vulkan rekommenderar vi att du kollar lokala medier innan du klättrar.

 

När ska Besök

För de bästa sightseeingmöjligheterna rekommenderar vi att du besöker Neapel på våren när vädret inte är outhärdligt och folkmassorna inte är så stora. Höst och vinter kan vara trevliga men regn är också lika vanligt.

Neapel har en stolthetfestival i juni men det finns ett antal festivaler under hela året av intresse. Vi rekommenderar Carnival i februari, Stilla veckan i påsk och pizzafestivalen mellan juni och juli.

 

Säkerhet

Våldsbrott är sällsynt i Neapel och Italien i allmänhet, men Neapel har ett rykte om plockning och lurande. Som var som helst rekommenderar vi dig att bara hålla koll på dig och vidta samma försiktighetsåtgärder var som helst (ta hand om värdesaker, undvik folkmassor, ta registrerade taxi).

 

Pengar

Italien är medlem i euroområdet. Bankomater (bancomat) är allmänt tillgängliga. Butiker älskar kontanter. Du kommer inte att nekas rabatt i många fristående butiker om du betalar kontant. De flesta butiker kommer att be om legitimation om du betalar med kreditkort.

Valutakontor (cambio) ligger nära alla huvud turistområden men erbjuder i allmänhet dåliga växelkurser.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.