Ultimate Montreal Afternoon Tour - engelska

Gay Montreal City Guide

Planerar du en resa till Montreal? Vår stadsguide för gay Montreal är sidan för dig

 

Ultimate Montreal Afternoon Tour - engelska

Montreal

Montreal är den största staden i Quebec, Kanadas frankofonprovins. Det är den näst största staden i Kanada. Montreal grundades 1642 av franska kolonialister. Historien kunde ha tagit en helt annan vändning utom för sjuårskriget när britterna slog fransmännen. "Nya Frankrike" tog inte riktigt fart och Nordamerika blev anglosaxiskt.

Montreal behåller en stark fransk identitet. Regionen Quebec var nära att skiljas från Kanada 1995. Montreals politiska historia har varit minst sagt het, men det är en av de mest kulturellt dynamiska städerna i Nordamerika.

Hotell i Montreal

Gaybarer i Montreal

Du hittar en utmärkt gay-scen i Montreal. Det är en av världens mest gayvänliga städer. Gayscenen är till stor del centrerad kring gaybyn. Det är en av de största gayborna i Amerika.

Montreals gay-scen liknar det du hittar i London eller New York. Det finns gaybarer du kan besöka under dagen för en civiliserad drink, det finns ställen att gå för en tidig kvällscocktail och det finns klubbar att gå till om du vill dansa hela natten.

Många av Montreals gaybarer har draguppträdanden på kvällen – förbered dig på att läsas på franska. De goda människorna i Montreal är ganska noga med det franska språket. Även om du är i Kanada har Quebec sin egen unika identitet. Det är värt åtminstone att inleda förhandlingar med bartendern på franska, även om du bara säger "Bonjour" till att börja med. Läs mer: Upptäck Montreals Gay Village.

Gaypopulära hotell i Montreal

Det finns gott om utmärkta hotell att välja mellan i Montreal. Om du väljer att bo i gaybyn kan du hitta ett lite billigare erbjudande än i gamla stan. Båda stadsdelarna är mycket centrala. Det finns egentligen inga gayspecifika hotell i Montreal, men det är en mycket gayvänlig stad.

I centrala Montreal hittar du Loft Hotell. Downtown är ett bra område att bo i. Huvudgatan Rue Sainte-Catherine är full av butiker och restauranger. Den ansluter också till gaybyn. Loft Hotel är ett art déco-hotell och det är mycket centralt. Chateau Versaille är också ett bra val och det är en kort promenad från gaybyn.

Upplev Montreal

Montreal är ett bra resmål för foodie. Den legendariske kocken Anthony Bourdain var ett stort fan. Du hittar många utmärkta restauranger att utforska. Se till att du tar en tur till Mount Royal Park. Du kan gå uppför kullen för en panoramautsikt över Montreal.

Old Town Montreal är där du hittar de äldsta och mest charmiga byggnaderna i staden. Montreal är också känt för att vara värd för världens största jazzfestival. Den äger rum i juli och har lockat många av de största namnen inom musiken.

Gaybastur i Montreal

Det finns fyra gaybastur i Montreal. Den har en bättre gaybastu-scen än de flesta amerikanska städer. Bastu Oasis är den största gaybastun i Montreal och den ligger i gaybyn. Det är öppet 24 timmar om dygnet. Om det är färre än 10 killar inne får du full återbetalning. Bastu GI Joe är också ett populärt val - det är fördelat på tre våningar och det är ganska rymligt. Om du vill spela hårdare kan du mycket väl hitta det du letar efter i Montreal.

Gå till Montreal

Att ta sig till Montreal

Det är lätt att flyga till Montreal. Det finns två huvudflygplatser i staden. Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport är den största flygplatsen. Du kan ta bussen / 747 Express från flygplatsen till centrala Montreal och det tar inte mer än 25 minuter.

Du kan också flyga till Montreal Saint-Hubert Longueuil flygplats. Det tar också cirka 25 minuter att åka med kollektivtrafiken till centrala Montreal.

Vanliga frågor om Montreal

Ta sig runt i Montreal

Montreal är en fantastisk stad att utforska till fots. Det är en ganska stor stad och det är mycket en stad med distrikt, så välj ett distrikt du vill besöka och ta en promenad. Att resa mellan stadsdelar är enkelt med kollektivtrafiken. Tunnelbanesystemet är lätt att navigera och det är ganska billigt.

Metroen

En enkelbiljett kostar cirka 2.50 USD. Det är billigare att få ett dagskort eller ett tredagarskort. Det finns 68 tunnelbanestationer i Montreal.

Busshållplats

Det finns gott om bussar i Montreal. Du kan utforska hela staden med buss. Det är inte mycket billigare än tunnelbanan och lite knepigare att räkna ut. Vi rekommenderar tunnelbanan för en smidigare resa.

Taxi

Att få taxi i Montreal är enkelt. Du kan bara visa din adress för föraren på din telefon. Peka och nicka om du har språksvårigheter.

Är Montreal säkert?

Kanada är hem för världens artigaste människor. Om du på något sätt blev rånad i Kanada skulle din angripare förmodligen be om ursäkt flera gånger när de gjorde det. Montreal har låg brottslighet så du bör vara väldigt säker i Montreal.

Kan jag prata engelska i Montreal?

Du kan vara att du på ett skarpt sätt ignoreras. Lokalbefolkningen brukar prata franska. Även om de flesta kommer att tala engelska, försök att lära dig några fraser innan du går. Det finns många anekdoter om att engelsktalande turister ignoreras i barer.

När ska man besöka Montreal

Mars-maj är en bra tid att besöka Montreal. Vädret kommer att vara tempererat men hotellen kan vara fylligare September till november kan också vara mycket populära. Kanadensiska vintrar kan vara väldigt kalla och snöiga men mer än lite stämningsfulla.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.