Gay Marbella · Stadsguide

Gay Marbella · Stadsguide

Planerar du en resa till Marbella? Då är vår homosexuella Marbella stadsguide något för dig.

marbella

En del av provinsen Malaga och den autonoma regionen Andalusien. Marbella är en populär semesterort på Costa Del Sol och är hem för cirka 150,000 2 personer, vilket gör den till den 8: a största staden i Malaga och den XNUMX: e i Andalusien.

Marbella har en lång och varierad historia med bevis på romersk bosättning som finns i några joniska kolonner inbäddade i de moriska stadsmurarna. Efter den industriella revolutionen var det känt för sin järnindustri. Under det spanska inbördeskriget drabbades det av extremt antiklerikalt våld och blev en fristad för frankister.

I början av 20-talet byggdes de första hotellen i Marbella och utnyttjade dess underbara klimat och naturliga miljö. I mitten av slutet av 20-talet har det etablerats som ett exklusivt resmål med kungligheter och A-listor som kommer hit. Numera är Marbella associerad med bling men behåller fortfarande ett visst tilltalande för besökare.

 

Gay rättigheter i Spanien

Spanien är ett av de mest progressiva länderna i världen när det gäller homosexuella rättigheter, även om detta återspeglar dramatiska förändringar som bara har skett under de senaste decennierna.

Samtyckesåldern är 16 år för alla. Samkönade äktenskap är lagligt. Samkönade par kan adoptera barn. Homosexuella män kan tjänstgöra öppet i militären. Det finns antidiskrimineringslagar för anställning, tillhandahållande av varor och tjänster och mot hatretorik.

Gaycommunityt är mycket synligt med stora gaypride-firanden varje år i Madrid och Barcelona.

 

Gay scen

Marbella är ett populärt resmål för människor av alla sexualiteter trots att det har en begränsad homosexuell scen. Det finns ett par barer speciellt anpassad för gayklienter, men alla barer är välkomna för HBT-besökare i Marbella. Torremolinos är inte så långt borta och har en väletablerad gayscene.

 

Att ta sig till Marbella

Med flygplan

Marbella har ingen egen flygplats och de flesta besökare anländer via Malaga flygplats (AGP) som ligger cirka 50 km nordost om Marbella. Det är Spaniens 4:e mest trafikerade flygplats och har goda förbindelser till destinationer i såväl Europa som Afrika, Mellanöstern och Nordamerika.

Från Malagas flygplats kan du ta en modern och luftkonditionerad buss utanför ankomsthallen. De kör varje timme eller så och lämnar snabbt, så se till att du kommer fram i tid. Resan tar cirka 40 minuter och kostar cirka 5 euro. Försök få en plats till vänster om bussen, eftersom det kommer att belöna dig med utsikt över kusten.

En taxi som hämtas utanför ankomster kostar cirka 70 € och kan vara ett dyrt alternativ beroende på gruppstorlek. Du kan spara pengar genom att boka en hiss i förväg men se till att det inte finns några dolda kostnader. Biluthyrning finns på Malagas flygplats med karusellerna 28-31. Enheten tar cirka 40 minuter beroende på trafik.

Med tåg

Marbella är den största staden på den iberiska halvön utan tågstation. Närmaste tågstation ligger i Fuengirola.

Med båt

Puerto Banús och Puerto de la Bajadilla är populära platser för kryssningsfartyg men det finns inga schemalagda färjetjänster.

 

Att ta sig runt i Marbella

Till fots

Gamla stan i Marbella är relativt kompakt och perfekt att navigera till fots. Hotell kan placeras längre bort från åtgärden så att du kan behöva ta andra transportsätt.

Med kollektivtrafik

CTSA-Portillo driver kollektivtrafiken i Marbella och tillhandahåller ett omfattande nätverk av bussar i hela staden. Tjänster kör dag och natt men blir extremt upptagen under högsäsong. Du kan ta dig till Fuengirola för 2 € och det är värt att skaffa ett bonobuskort för att spara pengar på resor. Se till att du har förändring.

Med taxi

Taxi kan hyllas eller beställas i förväg i större delen av Marbella men det kan vara svårt att fånga en under den livliga festsäsongen. Priserna bör visas på fönstren och var noga med att komma överens om en biljettpris om du reser någon sträcka. Uber finns här.

 

Var ska man bo i Marbella?

För en lista över rekommenderade hotell i Marbella, kolla in vår rekommenderade hotell i Marbella sida.

 

Saker att se och göra

The Golden Mile  - faktiskt en 4 mils remsa där Marbellas lyxigaste bostäder och hotell finns. Håll ögonen öppna för A-listans kändisar.

Gamla stan – trots den överdådiga modernitet Marbella är känt för, hittar du välbevarad morisk arkitektur och slingrande trädkantade gator att gå vilse i. Det finns många romantiska restauranger här och är ett bra ställe att tillbringa en natt på.

Puerto Banus - den här småbåtshamnen sydväst om Marbella är en mötesplats för den internationella jetsetpubliken. Här hittar du lyxiga boutiquer, tjusiga restauranger och Lamborghinis.

Gravyrmuseet - om du bestämmer dig för att du behöver en plats av kultur, gå till detta museum för att ta in verk av Dali, Miro och Picasso.

Golf - Det finns över 40 golfbanor på Costa Del Sol vilket betyder att du är bortskämd med valmöjligheter (om det är din grej).

Playa de la Bajadilla - en populär strand som ligger intill den gamla fiskehamnen. Du har nära till ett bra utbud av barer, restauranger och butiker.

 

När ska Besök

Costa Del Sol kallas inte solens kust utan anledning, eftersom hela regionen upplever strålande solsken och varma temperaturer under sommarmånaderna. Vintrarna kan vara blöta men är betydligt milda i jämförelse med norra Europa. Somrarna blir extremt hektiska men tidig höst och vår är behagliga temperaturer och mindre trångt.

Det finns en mängd olika festivaler och evenemang som hålls i Marbella hela året. I juni är staden värd för Marbella International Film Festival på olika platser och lockar en jetmassa. I oktober är det en veckolång firande av skyddshelgon San Pedro Alcantara som är extremt populär.

 

Visa

Spanien ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver ett Schengenvisum.

 

Pengar

Valutan i Spanien är euron. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Foto-ID kan krävas om du betalar med kort i vissa butiker.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.