Gay Maldiverna Guide

Gay Maldiverna Guide

Gayresor på Maldiverna

 

Maldiverna består av 1200 öar i Indiska oceanen och är ett av världens vackraste länder men det kan vara ett svårt resmål att besöka för HBT-resenärer. Med det sagt reser många homosexuella par till Maldiverna varje år – många med vårt systerbolag OutOfOffice.com som är specialiserade på lyxiga gayresor till Maldiverna och kommer att ta hand om allt från dina flyg till ditt ankomst sjöflygplan eller motorbåt. Fullupplevelsen på Maldiverna är inte något som enkelt kan bokas online.

Om du vill komma bort från det dagliga trycket och uppleva ultimat avkoppling, tar Maldiverna lite slag.

Dessa öar bildar en liten sydasiatisk suverän stat, Republiken Maldiverna. Eftersom Maldiverna styrs enligt islamisk lag är homosexualitet olagligt och straffas med döden. Maldiverna är dock en allt mer populär destination för HBT -resenärer. Det här låter kanske lite förvirrande men håll ut med oss.

Hur gayvänliga är Maldiverna?

Om du är i huvudstaden Male på fastlandet kommer du att upptäcka att alkohol är förbjudet och offentliga uppvisningar av tillgivenhet rekommenderas inte, särskilt för samkönade par. Däremot gäller andra regler på Maldivernas många orter, och människor som reser till Maldiverna kommer bara att bo på orterna – Male är knappast en bucketlist-destination.

På orterna hittar du alkohol som strömmar fritt och par av samma kön får känna sig välkomna. Orterna är privata semestermål som lockar människor från hela världen, och sharialagen införs inte. Orterna är ofta väststyrda och ägs och landet inser att det är beroende av turism för att ens fungera.

Vad finns det att göra på Maldiverna?

Om du är en strandälskare kommer du att vara lagom nöjd med Maldiverna, men vad händer om du inte gillar att ligga på sanden eller en solsäng i timmar i sträck? Det finns gott om fantastiska utflykter och marina aktiviteter att delta i. Martin Popplewell förklarar i den här videon.

 

Turism på Maldiverna

För bara 40 år sedan njöt Maldiverna av sitt nyfunna oberoende från det brittiska imperiet. Vid den här tiden lockade det lite genom turism, men det började förändras i början av 70-talet. De första orterna började dyka upp och fler och fler turister strömmade till öarna.

Det skulle inte ta lång tid för Maldiverna att bli en av de mest exklusiva semestermålen. Många femstjärniga hotell uppstod, till exempel Anantara Kihavah Maldiverna med en världsberömd restaurang under vattnet. Dessutom har hotellets SKY-bar sitt eget teleskop och intern astronom. Vid Ritz Carlton Maldiverna du kan bo i en av Maldivernas ikoniska vattenbungalower och för ett lyxhotell på Maldiverna, prova Conrad Rangali.

Du kanske vill överväga en resa med två center. Parning Sri Lanka med Maldiverna är ett bra alternativ. Du får utforska de stora kulturella sevärdheterna i Sri Lanka, inklusive dess många härliga tempel, och sedan varva ner och njuta av en maldivisk ö.

Resa med sjöflygplan till din ö på Maldiverna

Att resa med sjöflygplan på Maldiverna är en unik upplevelse. Du kommer att resa från fastlandet Males internationella flygplats med sjöflygplan till din resort på ön. Det är en upplevelse i sig. Se en videoguide från vårt systerbolag OutOfOffice.com nedan eller läs mer i deras fullständiga blogg – en guide till sjöflygplan på Maldiverna.

 

Gayresor på Maldiverna

Folk reser inte till Maldiverna för att festa – det här är inte Berlin! Människor reser till Maldiverna för att uppleva de perfekta stränderna, dess lyxresorter, det klarblå vattnet och för att njuta av romantik.

Varför skulle inte gayresenärer också vilja ha en bit av handlingen?

Eftersom Maldivernas popularitet fortsätter att växa, har orterna tvingats öka sitt spel. Följaktligen hittar du utmärkta à la carte-rätter, fina viner och service av högsta kvalitet. Det är självklart att Maldiverna klarar sig mycket snyggt inom turistsektorn. Dess ekonomi bygger ganska mycket på turism.

Gayresenärer kan vara säkra på ett varmt mottagande på Maldiverna. Säkerhet kan inte garanteras, men samma sak kan sägas om nästan alla semestermål.

Naturligtvis hittar du inga gaybarer på Maldiverna. Men vi har valt våra favoritfastigheter. Och som vi nämnde tidigare, lämna våra kollegor om du inte känner dig bekväm att boka online OutOfOffice.com ett samtal och en av deras experter för HBT-resor kan boka din resa för att även inkludera dina flyg och Maldiverna sjöflygplan eller överföring av motorbåt.

Vissa homosexuella resenärer vill inte erbjuda sitt beskydd till ett land med sådana konservativa lagar. Tyvärr är homosexualitet fortfarande olagligt i över 70 länder. Men homosexuella ska inte frukta att halva världen är avstängd för dem. Det finns sätt och medel, det finns kryphål, och ärligt talat finns det mycket hyckleri. Så länge turismen driver den maldiviska ekonomin kommer turister att välkomnas, oavsett om de är homosexuella eller raka.

Maldiverna var det första landet i världen som lanserade sitt eget lojalitetsprogram under COVID-19-pandemin för att locka stamgäster tillbaka till sitt land. Maldiverna Border Miles ger dem som återvänder till öarna ett fördelat system av förmåner. Duktig!

 

Ska jag förklara mitt homosexuella äktenskap vid invandringen i Maldiverna?

Varje gång vi har besökt Maldiverna har vi aldrig haft problem med immigration eller passkontroll. Med det sagt skulle vi rekommendera att separera dig från din homosexuella eller lesbiska partner innan du går igenom passkontrollen. Det är bara enklare och du kommer sannolikt inte att få några svåra frågor förutom de vanliga "var bor du?" och "hur länge är du här?"

Gay smekmånader på Maldiverna

HBT-smekmånader på Maldiverna är helt möjliga. Att välja rätt utväg är dock viktigt. Många kommer att erbjuda smekmånadsförmåner till par av samma kön och se till att du behandlas lika. Det finns också hotell med homosexuella chefer på Maldiverna och så de älskar HBT-besökare! Våra kollegor på OutOfOffice.com kommer att kunna ge råd.

En homosexuell eller lesbisk smekmånad på Maldiverna är idyllisk. Ja, det finns överväganden men när du är på din ö-resort bör du inte möta några problem med att vara öppen att du är i ett förhållande - vi menar dock inte torr puckel på solstolarna!

När ska Besök

Högsäsongen på Maldiverna sträcker sig mellan november och april men du hittar det bästa vädret i januari och februari. Under andra tider på året är det fortfarande bra att besöka, men du kan behöva stå ut med den udda regnskuren - men vanligtvis är det bra eftersom du är på en öde ö!

Maldiverna eller Seychellerna - vilket är bättre?

En fråga som ställdes mycket - är Maldiverna eller Seychellerna bättre? Seychellerna har mer progressiva LGBTQ + -rättigheter än Maldiverna men båda är idylliska destinationer om de besöker rätt fastigheter.

 

Visa

Ditt pass bör vara giltigt i minst ytterligare 6 månader. Om du stannar i mindre än 30 dagar kommer ett gratis visum att tillhandahållas vid ankomst.

Pengar

Valutan på Maldiverna är maldivisk rufiyaa, men den amerikanska dollarn är valutan om du är turist.

Boka din resa till Maldiverna

Vi rekommenderar att du använder en expert när det gäller att boka en resa till Maldiverna som homosexuella par eller lesbiska par. Våra kollegor på vårt systerföretag OutOfOffice.com är experter när det gäller HBT-resor. De fastigheter de arbetar med på Maldiverna erbjuder till och med homosexuella smekmånadsförmåner för par av samma kön. Du kan ringa dem + 44 (0) 20 7157 1570 eller från USA på 1-888-489-8383 eller fråga direkt till dem om deras Gay Maldiverna sida.

 

Lyxig HBT-resa från OutOfOffice.com

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell