island, thailand, phi phi island

Phi Phi-öarna · Öguide

Första gången till Koh Phi Phi? Då är vår Phi Phi Island-guide något för dig.

island, thailand, phi phi island

Koh Phi Phi เกาะ พี พี

Phi Phi är en fantastisk skärgård, belägen i Andamansjön mellan Krabi och Phuket. Endast en av de sex öarna, Phi Phi Don, är befolkad.

Öarna rankas som några av de mest naturligt vackra i världen. Trots en snabb tillväxt i turismen är de omgivande vattnen fortfarande hem för en enorm mängd korall- och havsliv. Öns sandstränder, grottorna och tropiska skogklädda kalkstensberg förblir underbara sevärdheter.

 

Planerar ett besök

Phi Phi-öarna nås enkelt med färja eller motorbåt från antingen Phuket eller Krabi. Det är möjligt att ta en dagsutflykt från antingen Phuket eller Krabi, men det är värt att stanna ett par nätter på ett av de hotell eller orter som har vuxit upp på Phi Phi Don de senaste åren.

 

Populära alternativ för homosexuella resenärer är:

Phuket och Phi Phi. Kombinera gaylivet och gaystranden i Phuket med ett besök på öarna. Ta en dagsutflykt till öarna eller stanna några dagar innan du återvänder till Phuket.

Phuket till Phi Phi till Krabi. Besök Phuket och Phi Phi-öarna, men fortsätt sedan din resa med färja till Krabi, eller vice versa. Detta är ett bra alternativ om du har tid och inte vill vara på ett ställe för länge.

 

Gay scen

Det finns inga gayplatser på öarna, men den avslappnade, avslappnade östämningen (särskilt efter att trippare lämnar sent på eftermiddagen) innebär att det helt enkelt inte finns något behov heller.

 

Ton Sai Bay

Ton Sai Bay är det viktigaste turistområdet på Phi Phi Don. Viken och marken förbinder norr och söder om ön, och du hittar ett stort urval av barer, restauranger, hotell och färjebryggan.

Phi Phi Islands

Att komma till Phi Phi Islands

Färja från Phuket

Flyg till Phukets internationella flygplats. Ta en taxi till antingen Rassada Pier på Phukets sydkust (cirka 30 km / 50 minuter). Färjor avgår 3-4 gånger om dagen och tar cirka 2 timmar.

Färja från Krabi

Flyg till Krabis flygplats. Ta en taxi till Krabi. Färjor avgår 5-6 gånger om dagen och tar cirka 2 timmar.

Du kan boka färjebiljetter i förväg online på Phuketferry.com

Dagstur Speedbåtar från Phuket

Dagsutflykter med snabbbåt säljs överallt i Phuket, särskilt Patong. Dessa inkluderar vanligtvis transfer från ditt hotell till piren, stannar vid olika vikar, snorklar och en lunchbuffé. Motorbåtar tar vanligtvis 20-30 passagerare och är inte särskilt bekväma.

Exklusiva operatörer tar mindre än 20 passagerare. Shoppa runt för det bästa erbjudandet. Motorbåtsöverfarten kan vara ganska ojämn - rekommenderas inte om du har problem med ryggen. Överfartstiden är cirka 45 minuter.

Ta inte en longtailbåt för att korsa från Phuket till Phi Phi, eftersom detta inte är ett säkert eller bekvämt alternativ.

Utforska-Phi-Phi-öarna-Thailand

 

Utforska Phi Phi Islands

Långsvansbåtar kan lätt hyras från Ton Sai Bay-piren och är ett utmärkt sätt att utforska de lugna, korallfyllda vikar och vikar som är bra för simning och snorkling.

Det finns inga bilar på ön och bara några få motorcyklar. Allt transporteras till fots, i en skottkärra eller med båt.

 

När ska Besök

Som med de flesta stranddestinationer i Thailand är den bästa tiden för homosexuella resenärer att besöka öarna utanför högsäsongsperioderna under oktober-april utan monsun.

 

Var man kan bo på Phi Phi

Kolla in våra rekommenderade Phi Phi Island Hotell och Resorts. Uppdaterad för 2018.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell