Railay Beach Thailand

Krabi · Stadsguide

Första besöket i Krabi? Då är vår Krabi stadsguide för homosexuella resenärer något för dig.

Railay Beach Thailand

Krabi กระบี่

Krabi är en provins på Thailands Andaman-kust. Det är känt för fantastiska kustlinjer med vackra stränder, kalkstenstoppar, kristallklart hav och spektakulära tropiska öar.

Krabi har mer än 80 omgivande öar inklusive Lanta och Phi Phi skärgårdar. Dessa är populära bland seglare, dykare, snorklare och dagsturare från Phuket.

Dessa stora destinationer utgör provinsen Krabi:

Krabi stad - huvudstaden och den viktigaste ingången till regionen

Ao Nang - Krabis mest utvecklade strand, den främsta turistorten och en utmärkt bas för att utforska de närliggande öarna

Phi Phi Islands - världsberömd skärgård och ett populärt turistmål *

Hade Yao (Long Beach) - en underutvecklad strand med fantastisk utsikt över Ao Nangs klippväggar

Railay (Rai Leh) strand - Thailands mest kända plats för bergsklättring (se val nedan)

Krabi lockar tusentals homosexuella turister varje år, men den viktigaste kustorten Ao Nang har ännu inte etablerat en homosexuell scen. Det är mycket troligt att du kommer att träffa andra homosexuella par som njuter av en semester, men Krabi är inte ett resmål för festbesökare.

Strand i Krabi Thailand

Att komma till Krabi

Krabi har sin egen flygplats med direktflyg till och från Bangkok. Det finns offentliga och privata överföringsalternativ på flygplatsen för att ta dig till fastlandsdestinationer som Ao Nang.

Om du bor på en öresort, kontakta din utväg vem som kommer att ge dig råd om överföringsalternativ.

 

Sikt av Krabi från bergen

Att ta sig runt i Krabi

'songthaew' (offentliga passagerarbilar) och taxibilar är allmänt tillgängliga. För ö-hopping måste du lita på båtar.

Den vanligaste typen för kortare humle är långsvansbåten ('ruea hang yao'). De flesta är ägardrivna. Förhandla helt enkelt om en daglig eller timavgift för hans tjänst.

Krabi Town är navet för passagerarfärjetjänster som tar människor mellan fastlandet och öarna Phi Phi och Lanta.

Det finns två färjebryggor i centrum av staden (Chao Fah Park Pier) och den andra några kilometer från centrum (Klong Jilad Pier). Det finns direktöverföringar från flygplatsen till båda dessa bryggor.

 

* Phi Phi Islands หมู่ เกาะ พี พี

Phi-Phi-öarna är en skärgård som ligger mellan Krabis fastland och Phuket. Endast en av de sex öarna, Phi Phi Don, är befolkad.

Dessa öar rankas som några av de mest naturligt vackra i världen. Trots en snabb tillväxt i turismen är det fortfarande mycket korall- och havsliv i det omgivande vattnet.

Öarnas sandstränder, grottorna och tropiska skogar täckta kalkstensberg förblir underbara sevärdheter.

Om du besöker Krabi bör du åtminstone ta en dagsutflykt till Phi Phi eller överväga att stanna några nätter på ett av de hotell eller orter som har vuxit upp på Phi Phi Don de senaste åren.

Ton Sai Bay är det viktigaste turistområdet på Phi Phi Don. Området ansluter norr och söder om ön, och du hittar ett brett utbud av barer, restauranger, pensionat och hotell.

Färjor från Phuket och Krabi anländer och avgår från Ton Sai Bay-piren, och det finns många långsvansbåtar att hyra, vilket gör det till en utmärkt bas för att utforska skärgården.

Det finns inga bilar på ön och bara några motorcyklar. Allt transporteras till fots, i en skottkärra eller med båt. För mer information, klicka här för att gå till Phi Phi Islands Guide sida.

När ska Besök

Som med de flesta stranddestinationer i Thailand, är den bästa tiden för homosexuella resenärer att besöka Krabi utanför högsäsongsperioderna under oktober-april utan monsun.

 

Var man kan bo i Krabi

Ao Nang och Railay Beach är de mest populära områdena bland turister. Klicka här för att se våra Krabi Hotel rekommendationer.

Om du planerar att tillbringa en natt eller två på ön Phi Phi, finns ett antal resorter och Hotell på Koh Phi Phi är värda att överväga.

 

Saker att se och göra

De flesta homosexuella besökare kommer till Krabi för att njuta av stranden eller utforska de omgivande öarna, särskilt de berömda Phi Phi-öarna. Andra populära aktiviteter inkluderar snorkling, dykning och bergsklättring. Här är några förslag på saker att göra i Krabi.

Krabi stad - Missa inte en kväll i Krabi stad för en bit av det riktiga Thailand. Det finns minst två nattmarknader att välja mellan (fler på helgerna) med ett utsökt utbud av mat till rimliga priser. Vanligtvis spelar lokala band på något av de olika torgen.

Tree Top Adventure Park Krabi - Upplev hisnande vyer när du deltar i en mängd olika spel som "cykel i träden", "repbroar", "Tarzan-gungor" och "flygande skateboards".

Wat Kaew - ett av de viktigaste templen i Krabi Town.

Tiger tempel - Tempel cirka 8 km från Krabi Town känd för sin Buddha-helgedom på bergstoppen. För att nå toppen måste du klättra 1,300 XNUMX mycket ojämna steg. Vidsträckt utsikt över bergen och havet för de som är vältränade. Glöm inte att packa vatten (finns även gratis när du når toppen) och det rekommenderas att börja tidigt. Tiger Temple är också känt för sina apstammar som bor på stigen till bergstoppen. Ta inte mat och titta noga på dina tillhörigheter.

Sikt av Tiger Temple i Krabi

Krabi Town River Tours - Longtailbåtar förtöjer vid olika bryggor längs den 1.5 km långa flodgången och erbjuder 2-3 timmars turer uppför floden mot de två kalkstenskullarna som sticker ut som djävulshorn. Här finns intressanta grottor att utforska. Mangroveskogarna och tidvattnet som omger floden är alla ett skyddat område med intressanta djurliv kan ses.

Phang Nga Bay – En av de mest populära aktiviteterna är att paddla kanot genom kalkstensgrottorna och runt karstklipporna i den berömda Phang Nga-bukten. Dags- och övernattningsturer finns att boka i någon av de många utflyktsbodarna i turistområdena.

Nopparat Thara Beach - naturskön strand och nationalpark vid Ao Nangs västra spets.

Railay (Rai Leh) strand - vacker strand nära Ao Nang med vandringsleder och populär för bergsklättring, snorkling och klippdykning.

Hong ö - liten ö med lugn, ren strand; en trevlig liten utflykt.

Lantaöarna - fantastiska öar omgivna av klart blått vatten. Dagskryssningar tillgängliga.

Lanta djurskydd - Ideell organisation på ön Lanta som tar hand om ett brett spektrum av djur; öppet för besökare dagligen 11-5.

Mayabukten - världsberömd vik med vit sandstrand, gigantiska kalkstensklippor och korallrev - vanligtvis ingår i "ö-hopping-turer".

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.