Le Meridien Bora Bora

Gay Franska Polynesien Guide

Gayresor i Tahiti och Franska Polynesien

Le Meridien Bora Bora

Franska Polynesien består av 118 geografiskt utspridda öar och atoller som sträcker sig över en vidsträckt yta i södra Stilla havet. De himmelsprickande vulkaniska topparna och det turkosa vattnet i detta tropiska paradis är en stor dragning för de rika och berömda. Detta är en av de bästa platserna på jorden för att uppleva lyx.

Öarna är populära resmål för både äktenskap och smekmånad. Efter principerna om "liberté, égalité, fraternité" har Franska Polynesien tillåtit samkönade äktenskap sedan 2013. Nu kan hbt-resenärer+ få ut det mesta av denna vackra del av världen.

Hur gayvänligt är Franska Polynesien?

Även om öarna i Franska Polynesien utövar självstyre är de underkastade fransk lag. Detta innebär att det inte finns någon laglig eller institutionell diskriminering av HBT + -gemenskapen.

Polynesiska samhället är särskilt välkomnande för homosexuella resenärer. Tahitisk kultur har faktiskt ett tredje kön som kallas rae rae, som är män som har vuxit upp som kvinnor. Det skiljer sig något från västerländska begrepp om könsidentitet, men gör det polynesiska folket exceptionellt välkomnande och vänliga mot homosexuella resenärer.

Turism i Franska Polynesien

Ön Bora Bora är utan tvekan höjdpunkten i Franska Polynesien. Du kan sova över den turkosa lagunen i en av de ikoniska vattenbungalowerna. Vakna till fantastisk utsikt över Mt. Otemanu, öns vilande vulkan, innan du dyker in i det världsberömda vattnet som är väldigt varierat vattenliv omgivet av ett skyddat rev.

De omgivande öarna och atollerna har några av världens främsta lyxresorter och hotell. Brando var till exempel värd för Barack Obama när han skrev sina presidentminnen. Pippa Middleton och hennes man James Matthews smekmånad där också.

Hilton Moorea Lagoon Resort and Spa erbjuder fantastiska bungalower över vattnet på en närliggande hjärtformad ö, medan InterContinental Tahiti Resort & Spa ligger på 32 tunnland frodig tropisk trädgård tillsammans med en tahitisk lagun.

De flesta aktiviteter i Franska Polynesien är centrerade kring vattensporter. Dykning dominerar resortaktiviteter tillsammans med snorkling. Detta är också ett bra resmål för båtsafari, vattenskoter, parasailing och simning med hajar - ja, riktiga hajar.

Gayresor i Bora Bora och Franska Polynesien

Franska Polynesien är den perfekta platsen för homosexuella resenärer som letar efter en romantisk semester. Förvänta dig inte en blomstrande partyscen - det här är inte Mykonos!

Det finns inga gaybarer i Franska Polynesien, men det finns gaykryssningar som seglar runt öarna. Om du inte känner dig bekväm med att boka online, ge våra kollegor på OutOfOffice.com ett samtal och en av deras expert HBT-reseteam kommer att kunna boka din resa för att även inkludera dina interna flygningar eller snabbbåtstransfer.

Klimatet i regionen förändras väldigt lite från säsong till säsong på grund av dess utmärkta läge nära ekvatorn. Under de regnigaste månaderna december, januari och februari har du fortfarande över två hundra soltimmar.

Öarnas ekonomi är nästan helt beroende av turism, så du kommer att hitta en mycket välkomnande atmosfär vid din ankomst samt fin à la carte-matsal och utmärkt service.

Video

Visa

Fråga till din lokala ambassad för viseringsinformation.

Valuta i Franska Polynesien

Den lokala valutan är CFP Franc.

När ska man besöka

Juni till augusti är de mest populära månaderna.

Bokar din resa till Franska Polynesien

Vi rekommenderar att du använder en expert när det gäller att boka en resa till Franska Polynesien som ett homosexuellt par eller lesbiskt par. Våra kollegor på vårt systerföretag OutOfOffice.com är experter när det gäller HBT-resor. De fastigheter de arbetar med i Franska Polynesien erbjuder till och med homosexuella smekmånadsförmåner för par av samma kön. Du kan ringa dem på +44 (0) 20 7157 1570 eller från USA på 1-888-489-8383 eller fråga dem direkt om deras Gay Franska Polynesien sida.

Lyxig HBT-resa från OutOfOffice.com

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.