Vattentorn

Gay Fort Lauderdale · Stadsguide

Första resan till Fort Lauderdale? Sedan kan vår gay Fort Lauderdale stadsguide hjälpa dig att komma från A till Ö.

Vattentorn

Fort Lauderdale är den gay huvudstaden i Florida och ett avslappnat paradis för avkoppling och upptäckt. Sträckande vita sandstränder som är varma från den nästan konstanta solen viker för ett livligt centrum och eklektiskt och varierat utbud av stadsdelar, full av blommande konst och kulturella scener och rik på underhållning.

Stadens främsta homosexuella distrikt är Wilton Manors, ett spännande och livligt distrikt som har en lång historia som en stark och blomstrande enklave av homosexuell kultur. Området spänner över flera kvarter och har en uppsjö av homosexuella barer och klubbar som passar alla homosexuella resenärers önskemål. Regeringen i Wilton Manors är lika homosexuell som distriktet självt, med en majoritet HBT + -råd.

Lesbisk Fort Lauderdale

Gay rättigheter i Fort Lauderdale

Florida kan argumenteras för att vara en av de mest socialt konservativa och historiskt anti-liberala staterna i USA, men precis som sina grannar Miami och Orlando har Fort Lauderdale blivit ett mekka för homosexuell gemenskap och kultur i denna röda stat.

Sexuell aktivitet av samma kön legaliserades först 2003 men sedan dess har det funnits ett antal progressiva lagar och lagförslag som har gett HBT + -individer ökade friheter och jämlikhet. Äktenskap av samma kön legaliserades 2015 och Högsta domstolen skyddar HBT-personer från diskriminering på grund av sexuell läggning eller könsidentitet.

Den allmänna opinionen när det gäller HBT + -personer har upplevt en drastisk förändring under det senaste decenniet, med fler som stöder relationer av samma kön och växande respekt och empati för HBT + -personer och -frågor.

Fort Lauderdale

Gay nattliv i Fort Lauderdale

Wilton Manors är det främsta gayområdet i staden och är ett livligt knutpunkt för kreativitet och uttryck. Wilton Manors är också en av USA: s mest etablerade och erkända homosexuella byar. Som sådan finns det, inte förvånande, ett brett utbud av alternativ när det gäller gaybarer och klubbar i Fort Lauderdale. Staden har till och med flera företag som erbjuder homosexuella nattlivsturer, vilket gör att homosexuella resenärer kan få en fullständig och varierad upplevelse av den lokala gayscenen tillsammans med en medlem i den lokala HBT + -gemenskapen.

Den äldsta stadsbaren i Fort Lauderdale, Smarty byxor har serverat läckra drinkar till det lokala samhället sedan 1961. Det är dock inte bara drinkar på menyn, baren är också känd för sin fantastiska mat - frukost, lunch och middagstjänster. Smarty Pants är också värd för en mängd olika veckoevenemang, inklusive underklädesfester, karaokekvällar och spelkvällar. Baren är ett utmärkt ställe att träffas och umgås med vänliga homosexuella lokalbefolkningen.

jägare ligger i hjärtat av Wilton Manors och är en av stadens största gayklubbar, med ett rymligt dansgolv, utomhusterrass och bekväm lounge. Som värd för regelbundna temakvällar och evenemang kan besökare på Hunters njuta av country- och westernnätter, kabaret och dragshow. Klubben centrerar mångfald och inkludering och är stolt över att främja en varm, öppen och vänlig atmosfär.

Fort Lauderdale

Gayhotell i Fort Lauderdale

Stadens mest populära gayvänliga hotell ligger i Wilton Manors gay-distrikt och det livliga centrumområdet. Dessa platser lovar bekväm och enkel tillgång till ett brett utbud av gayställen och landmärken som finns i hela staden. Fort Lauderdale är unikt med sina många gayfokuserade eller endast bostäder och stadens rykte som en hotspot för gayresor innebär att du kommer att tillgodoses väl här.

The Big Coconut Guesthouse är ett av Fort Lauderdales mest populära hotell endast för homosexuella och erbjuder en rolig och vänlig upplevelse. Pensionatet ligger bara en kort bilresa från Wilton Manors livliga nattliv och är också klädval. Rummen är ljusa och rymliga och skapar en luftig och fräsch atmosfär. Gästerna kan också utnyttja Big Coconuts charmiga uteplats och poolområdet till fullo.

Worthington är ett annat av stadens gayfokuserade hotell och ligger i hjärtat av homosexuella Fort Lauderdale. Med de flesta av de bästa gaybarerna, klubbarna och arenorna inom gångavstånd är hotellet den perfekta basen för att utforska allt som staden har att erbjuda. Den gaypopulära Sebastian Street Beach ligger också i närheten och hela orten driver en klädsel som är valfri, vilket gör gratis och befriat kul.

Att ta sig till Fort Lauderdale

Staden betjänas av Fort Lauderdale-Hollywood International Airport, en stor regional flygplats som välkomnar över 700 flygningar per dag. Besökare kan komma härifrån till stadens centrum via en rad offentliga och privata transportalternativ.

Kollektivtrafiknäten till och från flygplatsen är inte bra, och även om de ibland kan vara det billigaste valet är de också längst. Buss- och tåglinjerna tar ungefär två timmar att resa från flygplatsen till Downtown-området. Det mest effektiva alternativet är att köra eller ta en taxi, båda tar 35 minuter och erbjuder en mer avslappnad och trevlig upplevelse.

Gay Fort Lauderdale

Att ta sig runt i Fort Lauderdale

Vatten Taxi

Även om det inte är det snabbaste, billigaste eller mest effektiva sättet att resa runt Fort Lauderdale, är Water Taxi definitivt det roligaste. Med 15 stopp längs stadens flodområde, varav många ligger vid turistattraktioner, är Water Taxi ett bra sätt att lugnt resa under din resa till staden. Från vattnet kommer du också att kunna se de många herrgårdarna och båtarna vid vattnet som är synonyma med denna del av landet.

Busshållplats

Bussar är ett utmärkt alternativ för resenärer som bor i de centrala delarna av Fort Lauderdale och de med höga turistpopulationer, eftersom bussar är regelbundna och tillförlitliga här. Precis som andra Floridiska städer har staden investerat stort i sitt bussnät på grund av de stora mängderna turister i staten. Bussen är det billigaste sättet att resa i Fort Lauderdale.

Taxi

De viktigaste områdena i Fort Lauderdale kommer att betjänas väl av Uber och Lyft, och detta kan vara det mest effektiva sättet att resa. Det finns också gott om licensierade taxibilar i staden och de brukar operera på enstaka biljettpriser och skyddar mot prisstegringar.

Swans

Saker att göra i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är ett stort öppet vatten, fascinerande HBT + historia och kulturella platser, och några av de bästa sakerna att göra inkluderar:

  • Säg segel på Jungle Queen Riverboat
  • Handla på Riverwalk
  • Besök Flamingo Gardens
  • Upptäck konstmuseet i Fort Lauderdale
  • Vandra ner East Las Olas Boulevard
  • Fly till Butterfly World
  • Varva ner i Hugh Taylor Birch State Park

Läs mer: Saker att göra i Fort Lauderdale.

Vanliga frågor

Visa

De som bor utanför USA kommer att behöva ett tillfälligt resevisum, och dessa kan sökas via den officiella amerikanska ambassadens webbplats eller i din lokala amerikanska ambassad.

När ska man besöka

Den bästa tiden att besöka Fort Lauderdale är mellan december och april. Detta är Floridas högsäsong och under denna period blir vädret varmt och solen kommer att skina. Du kommer också att vara fri från sommarens svällande temperaturer och vattnet blir också svalare just nu, vilket ger en välkommen flykt från värmen.

Både vinterhalvåret och sommaren är hektiska tider på året för staden, med höga turismnivåer och många festivaler. Detta gör dessa perioder bra för dem som söker en actionfylld resa, men för mindre trånga gator, överväga att besöka på hösten.

Pengar

Det finns gott om bankomater runt Fort Lauderdale, och de flesta platser accepterar både kredit- och betalkort. Vissa bankomater och kortläsare kan dock lägga till en extra avgift för transaktioner som görs med utländska kort.

De accepterade och förväntade tippsatserna i Fort Lauderdale är 15-20% för bra service.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.