Gay Essen · Stadsguide

Gay Essen · Stadsguide

Första gången du reser till Essen? Då är vår homosexuella Essen stadsguide för dig.

essen

En av de största städerna i delstaten Nordrhein-Westfalen. Essen är Tysklands nionde största stad med en befolkning på nästan 9 600,000 människor. Det är den största staden i norra Rhen-Ruhr storstadsområdet som är hem för över 13 miljoner människor och är Europas mest befolkade.

Essen grundades 845 och förblev en liten stad, känd för sina Essen fram till den industriella revolutionen. Upprättandet av järnverk av familjen Krupp förvandlade staden till ett stort produktionscentrum. Det ockuperades av franska och belgiska trupper kort mellan världskriget och under andra världskriget planades 2% av det ut.

Med nedgången av tung industri utvecklades Essen till en stark tjänsteleverantör med många stora tyska företag med sitt huvudkontor här. År 2010 var det den europeiska kulturhuvudstaden (som en del av Rhen-Ruhr-regionen) och 2017 var den den europeiska gröna huvudstaden. Besökare lockas av dess kultur, shopping och små homosexuella scener.

 

Gay rättigheter i Tyskland

För information om homosexuella rättigheter i Tyskland, besök vår Gay Berlin stadsguidesida.

Gay scen

Essen har en homosexuell scen som kan beskrivas som blygsam jämfört med närliggande Köln. Det är en par gaybarer, bastur och sällsynt Gay Club nätter. I augusti är staden värd för Ruhr Pride, som är ett populärt HBT-firande som lockar besökare från hela regionen.

 

Att komma till Essen

Med flygplan

Essen har en liten flygplats som endast tillgodoser privata flygningar. Düsseldorfs flygplats (DUF) ligger dock 30 km bort och cirka 30 minuter med både tåg och bil från Essen. Det erbjuder ett brett utbud av kortdistansflyg till Europa och Nordafrika samt långdistansflyg till destinationer i Nordamerika, Afrika och Mellanöstern.

Dortmunds flygplats (DTM) ligger 45 km från Essen och erbjuder flyg till destinationer i Europa via billiga flygbolag. För att komma till Essen från flygplatsen är det 30 minuters bilresa eller så kan du ta en expressbuss till Dortmund järnvägsstation och fortsätta din resa därifrån.

Med tåg

Essen Hauptbahnhof ligger strax söder om den gamla stadskärnan. Det är väl anslutet till städer i Rhein-Ruhr-området med sitt S-Bahn-system såväl som med förbindelser över hela Tyskland. Det finns sovande tåg över natten till och från Wien, Zürich, Bryssel och Moskva.

 

Att ta sig runt i Essen

Till fots

Stadens centrum är relativt kompakt, vilket gör det enkelt att navigera till fots. Många av de viktigaste sevärdheterna är spridda över staden så andra transportmedel rekommenderas för att komma från A till B.

Med kollektivtrafik

Essen har ett integrerat kollektivtrafiksystem med bussar, tunnelbanetåg och spårvagnar. S-Bahn-tjänsten är integrerad i det större Rhen-Ruhr-resenätverket som gör det enkelt att resa i hela regionen. Grundbiljetter börjar på 1.50 € och dagskort börjar 5.50 €. Tjänster körs regelbundet hela dagen och det finns också nattjänster.

Med taxi

Taxibilar finns på framstående platser i hela Essen. Förvänta dig att mätaren börjar runt 5 € och betala 3 € i förskott. Hyttar kan beställas i förväg och kan vara billigare. Uber verkar inte i Essen.

 

Var ska man bo i Essen?

Essen har ett utmärkt urval av hotell som passar alla budgetar. Besök vår lista över rekommenderade hotell i Essen sida.

 

Saker att se och göra

Zollverein kolgruva - känd som den vackraste kolgruvan i världen och en ikon för staden. Denna relik från Essens industriella förflutna är känd för sin slående Bauhaus-arkitektur. Det är värt att ta en organiserad rundtur i komplexet.

Essens katedral - byggd på åsynen av stadens berömda kloster. Denna gotiska katedral från 14-talet har ett museum tillägnat de religiösa skatterna som finns här.

Gammal synagoge - en av få bevarade synagogabyggnader som byggdes före andra världskriget i Tyskland. Idag är det ett kulturellt centrum som fungerar som en gripande hyllning till historien om det judiska samhället i Essen.

Villa Hügel - denna imponerande herrgård byggdes 1873 för Alfred Krupp, av industrimansfamiljen Krupp som satte sin prägel på staden. Idag kan du ta turer eller till och med gå på konserter här och förundras över dess arkitektoniska egenheter och 269 rum.

Museum Folkwang - etablerat 1902. Detta museum innehåller verk av Van Gogh, Gaugin och Manet.

Saalbau Essen - denna imponerande konsertsal är hem för Essen Philharmonic Orchestra som har fått utmärkelsen som German Orchestra of the Year vid några tillfällen.

Grugapark - en av de största stadsparkerna i Tyskland och en fantastisk plats för en romantisk picknick eller promenad. Här hittar du fantastiska skulpturer, ett glashus och en paviljong med frekventa uppträdanden av livemusik.

Teaterpassage - Den här kulturminnesmärkta tegelbyggnaden har ett bra urval av exklusiva butiker och specialbutiker samt fantastiska ställen för vin och middag.

 

När ska Besök

Sommarmånaderna i Essen är i allmänhet behagliga och inte för varma, men regn kan förväntas när som helst på året. Vintertemperaturerna sjunker sällan under noll men du kommer att veta om det när det gör det! Essen svärmas inte av turister så stora folkmassor är sällsynta.

Essen är värd för en rad festivaler och evenemang under hela året. Den internationella julmarknaden som hölls i slutet av november och december lockar många besökare från hela regionen. SMAG Sundance Open Air Festival, som hölls i juli, lockar de bästa inom internationella DJs och elektroniska artister.

 

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell