Gay Bremen · Stadsguide

Gay Bremen · Stadsguide

Första gången du besöker Bremen? Då är vår Bremen stadsguide något för dig.

Bremen

Den näst största staden i norra Tyskland. Bremen är hem för över 500,000 11 människor, vilket gör den till Tysklands 2:e största stad och den största i delstaten där den är namne. Det är en del av den större storstadsregionen Bremen/Oldenberg som är hem för över XNUMX miljoner människor.

En av de viktigaste städerna under kristnandet av Tyskland. Bremen var en av Hansans viktigaste städer. På 15-talet blev det känt som en sponsor av piratkopiering. På 19-talet invaderade Napoleon staden och hamnstaden Bremerhaven byggdes på grund av att floden slammade till. Den bombades hårt under andra världskriget.

Idag är Bremen en välmående stad och är känd som Becks öls hem. Många stora tillverkare är baserade i Bremen. Universitetet i Bremen betraktas som en av de bästa i Tyskland. Turister lockas av dess charmiga medeltida gator, stora shoppingmöjligheter och blygsamma gayscener.

 

Gay rättigheter i Tyskland

För information om homosexuella rättigheter i Tyskland, kolla in vår sida för stadsguiden för Gay Berlin.

 

Gay scen

Bremen är oerhört välkomnande gentemot HBT-samhället. Gay-karnevalen 1979 var en av de första i sitt slag i Tyskland och en av dess torg är uppkallad efter pionjären för homosexuella Karl Heinrich Ulrichs. Gay scenen är liten men vänlig med en gaybar, klubb, kryssningsklubb och bastu catering till homosexuella kunder.

Även om Bremen inte har sin egen Pride (den närliggande Oldenberg är värd för Christopher Street Day of the North West-festivalen), finns det många HBT-vänliga festivaler i staden. Det finns en filmfestival, The Queer It! konstfestival och en stor homosexuell närvaro på stadens karneval.

 

Att komma till Bremen

Med flygplan

Bremens flygplats Hans Koschnick (BRE) är en liten flygplats som ligger 3 km söder om stadens centrum. Det erbjuder ett anständigt utbud av tjänster till städer och semestermål i Europa och Mellanöstern.

Spårvagnslinje 6 går var 5-10: e minut (20 minuter på söndag) och tar dig till staden på cirka 10 minuter. Biljetter kan köpas från en maskin i spårvagnen (med växling!) Och en singel till centrum kostar € 2.75.

Taxi finns utanför terminalbyggnaden eller kan beställas i förväg. Biluthyrningsdiskar finns i Terminal 3 och se till att du har den nödvändiga dokumentationen. Enheten till stadens centrum tar mellan 10-20 minuter beroende på trafiksituationen.

Med tåg

Bremen Hauptbahnhof är centralt beläget och har goda förbindelser med regelbundna tjänster till större tyska städer där du kan ansluta till det bredare europeiska järnvägsnätet. Det finns internationella förbindelser till och från Schweiz.

 

Att ta sig runt i Bremen

Till fots

De flesta sevärdheterna i Bremen ligger inom gångavstånd och det här är det bästa sättet att utforska den gamla staden.

Med kollektivtrafik

Bremen har ett integrerat buss-, tåg- och spårvagnssystem. Tjänsterna är ganska vanliga under dagen med vissa nattjänster. Singlar börjar på 2.80 € och täcker större delen av staden och dagskort kostar 8 €. Du kan också köpa ett paket med 4 singlar till 10.20 €. Biljetter kan köpas från föraren (utom tåg) och inspektioner är vanliga.

Med taxi

Taxistationer finns hela tiden utanför framstående platser i staden. Du kan beställa i förväg men det är vanligtvis inte nödvändigt (telefonoperatörerna kommer troligtvis inte att prata engelska, ändå). Taxi är i allmänhet pålitliga och säkra men vidtar de vanliga försiktighetsåtgärderna. Uber finns inte i Essen.

Med cykel

Bremen är en mycket platt stad som gör cykling till ett mycket populärt sätt att ta sig runt. Det är en av de mest cykelvänliga städerna i Tyskland. Det finns många cykeluthyrningsföretag i staden och platser att lämna din cykel på.

 

Var ska man bo i Bremen?

För en lista med rekommenderade hotell i Bremen, kolla in vår rekommenderade hotell i Bremen sida.

 

Saker att se och göra

Theater am Goetheplatz - en av de äldsta byggnaderna i Bremen och en slående byggnad därtill. Adolf Hitler besökte teatern 1941 och den återuppbyggdes omfattande efter skador under andra världskriget.

Rathaus - allmänt betraktad som en av de bästa rådhusbyggnaderna i Europa och en UNESCO: s världsarvslista. Du kan ta rundturer i interiören.

Dom St Petri - en imponerande katedral och ett av Bremens mest betydande landmärken. Inträdet är gratis men du kan betala €1 för att klättra i det södra tornet där du kommer att belönas med fantastisk utsikt över staden.

Böttcherstrasse - En fantastisk gata i jugendstil som är värd för ett bra urval av exklusiva butiker och udda butiker.

Weserburg - ett stort museum för modern konst med en varierad samling från 1960-talet till idag.

Weser Stadion - hemma för Werder Bremen, en av de tyska fotbollens tungviktare. Varför inte ta in ett spel och njuta av atmosfären?

medborgarpark - en stor och naturskön park i centrum av staden (en del har jämfört den med Central Park!). Perfekt för en picknick eller en romantisk promenad.

Becks bryggeri - ta en rundtur (och smaka) på produktionsplatsen för en av världens mest kända öl.

 

När ska Besök

Bremens geografiska läge tillåter måttliga temperaturer, även om värmeböljor inte är ovanliga på sommaren, liksom långa perioder med frost på vintern. Regn kan hända när som helst på året med enstaka stormar på sommaren. Somrarna är hektiska men inte lika trånga som andra tyska städer.

Det finns många festivaler och evenemang i Bremen under hela året. I juni den populära Vision Techno Parade längs floden. I slutet av oktober äger Freimarkt rum som är en av de största och äldsta mässorna i Europa. Julmarknaden utanför stadshuset är också mycket populär.

 

Visa

Tyskland är inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Tyskland är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.