Gay Torremolinos Town Guide

Gay Torremolinos Town Guide

Planerar du en resa till Torremolinos? Vår gay Torremolinos stadsguide är för dig

 

Torremolinos

Torremolinos, som ligger bara 12 km söder om Malaga, ligger i hjärtat av Costa del Sol och har förbättrats mycket sedan dess rykte som det värsta överskottet i Spaniens massturistindustri på 1980-talet.

Både staden och dess legendariska stränder har haft en grundligt modern makeover och lockar nu många kräsna spanska tillsammans med internationella turister.

Torremolinos har länge varit ett populärt semestermål för homosexuella och har den största gayscenen i spanska Costas.

torremolinos-travelgayeuropa

Gay scen

Torremolinos har varit ett populärt homosexuellt resmål från början av turistnäringen här i slutet av 1950-talet och har överlevt både Francos diktatur och masspaketsturismens anfall som följde Spaniens befrielse i slutet av 1970-talet.

Homoscenen och natten är fokuserade i och runt La Nogalera, ett friluftsliv (men ganska illa för att vara ärligt), shoppingkomplex mitt i centrum. Som är ganska typiskt i Spanien är resultatet en sammanblandad blandning av familjerestauranger, lokala butiker, Gaybarer och Klubbar.

Scenen här är inte bara bevarandet av de besökande homosexuella turisterna och detta är särskilt så på helgerna när det blir mycket upptagen med en ung lokal publik från hela Costa del Sol och närliggande Málaga.

 

Att ta sig till Torremolinos

Málaga är den närmaste flygplatsen med snabb och enkel tillgång till hela Costa del Sol. Málaga betjänas väl av de viktigaste europeiska lufttrafikföretagen som Iberia, KLM och British Airways samt de största budgetflygbolagen som EasyJet och Ryanair.

Om du reser från länder utanför Europa måste du ansluta till en stor europeisk flygplats.

Från Malagas flygplats går den regelbundna tågtrafiken C1 direkt till Torremolinos var 20: e minut. Restiden är bara 10 minuter och en enstaka biljett börjar från € 1.80.

Det finns gott om taxibilar från flygplatsen och körningen direkt till Torremolinos kostar cirka 20 euro.

 

Att ta sig runt i Torremolinos

Med gayscenen mitt i centrum och de största hotellen nära stranden kommer promenader att ta dig till de flesta platser.

Det finns en lokal busservice, och från Torremolinos busstation kan du ta en buss till alla andra destinationer på Costa Del Sol.

 

Var man kan bo i Torremolinos

Torremolinos har ett brett utbud av hotell, från prisvärd till lyx. De flesta homosexuella besökare bor nära La Nogalera-distriktet eller området för homosexuella stränder.

För vår lista över några av de bästa hotellen i Torremolions, besök Gay Torremolinos hotell-sida.

Saker att se och göra

Stränderna har alltid varit överlägset den främsta attraktionen till denna del av den spanska Medelhavskusten och fortsätter att vara det.

Det har gjorts betydande investeringar i hela staden och i landskapsarkitektur, och det finns nu några alternativ till den gyllene solen och sanden.

La Carihuela - en av stadens stadsdelar som är väl värd att uppsöka. Det som en gång var en gammal fiskeby är nu känt i hela Spanien som ett centrum för andalusisk mat, med en speciell specialitet för skaldjur.

Calle San Miguel - Den största shoppinggatan i den förnyade stadskärnan har ett bra utbud av butiker från designerbutiker till presentbutiker.

aqualand - Den största vattenparken i denna region i Spanien ligger bara 10 minuter från stan

Parque Batteria (Battery Park) - ligger ovanför stranden La Carihuela och nås från stationen Montemar Alto. Detta är en gammal militärfästning som förvandlats till en fantastisk park, komplett med sjö, glasuterum och ett torn, Torre Mirador, för fina vyer ner över La Carihuela-stranden och ut mot havet. Öppettider sommar: Måndag: 17:30-00:00. Tisdag till söndag: kl. 11-00.

Molina de Inca botaniska trädgård - ligger i Cañada de los Cardos, nära Aqualand. Det finns många trädsorter här och voljärer som innehåller alla sorters fåglar, för när du behöver en paus från stranden. Öppettider sommar: tisdag till söndag: 11:30-14:00 och 18:00-21:00.

 

Visa

Spanien ligger inom det europeiska Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa, kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Spanien är medlem i euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Du kan bli ombedd att uppvisa fotolegitimation om du betalar med kredit- eller bankkort i en butik.

 

Annan användbar information

Torremolinos är en bra bas för att utforska Andalusien, en fantastisk region i Spanien med vacker landsbygd och antika städer strålande med moriska slott.

Från de vitkalkade husen i den närliggande bergsbyn Mijas till staden Málaga och vidare tågförbindelser därifrån till Sevilla, Cordoba och Granada och dess magnifika Alhambra-palats, har denna region i Spanien något att erbjuda alla.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell