gay-zurich-guide-2017

Gay Zürich City Guide

Första gången i Zürich? Då kan vår stadsguide för gay Zürich hjälpa dig att ta dig från A till Ö.

 

gay-zurich-guide-2017

Zürich

Zürich är den största staden i Schweiz, den europeiska staden nummer ett för levnadskvalitet och konsekvent rankad bland de tre bästa städerna i världen för detsamma. Det är också den rikaste staden i Europa.

Dess fantastiska läge vid den nedre norra änden av Zürichsjön (Zürichsjön) erbjuder en omedelbar bakgrund av vackra skogsklädda kullar och inramas av den dramatiska skönheten i de snötäckta Alperna, bara 30 kilometer söderut.

Zürichs andra höjdpunkter inkluderar floden Limmat som rinner från sjön genom stadens centrum. Dess naturliga omgivningar, bevarade historiska byggnader och effektiva transportsystem gör det till ett fantastiskt semestermål året runt.

Zürich har också en mycket tolerant attityd och välkomnar alla från olika samhällen. Det finns en väletablerad gay-scen och staden anses vara centraleuropas dansfesthuvudstad.

Gay rättigheter i Schweiz

Schweiz har utmärkta människorättsrekord och det finns en hög tolerans mot hbt-gemenskapen. Zürich och Genève har levande och välutvecklade homosexuella och lesbiska kulturer, tillsammans med mindre scener i de andra huvudstäderna Basel, Bern, Luzern, Lausanne och St Gallen.

Schweiz har hållit en årlig Coming Out-dag sedan mitten av 1990-talet, med syftet att uppmuntra det unga hbt-samhället att utveckla en positiv identitet.

Samkönade sexuella aktiviteter avkriminaliserades i hela landet 1942. Statlig diskriminering på grund av sexuell läggning förbjöds i grundlagen 1999. Registrerade partnerskap har erkänts sedan januari 2007.

HBT-personer får adoptera barn ensamma och lagbestämmelser för samkönade par att adoptera diskuteras för närvarande i det schweiziska parlamentet.

Gayscenen i Zürich

Gayscenen i Zürich är koncentrerad till och runt Altstadt, med de flesta barer och gayställen i distrikt 1 och distrikt 4 (Langstrasse).

Samt blandningen av Gaybarer, Gay dansklubbar och Gay bastur och Gay kryssningsklubbar du förväntar dig att hitta i en så stor europeisk stad, kanske mer oväntat är omfattningen av den internationella dansfestscenen här, som serverar både hetero och gay klubbare från ett europeiskt upptagningsområde. Detta skapar en spännande kontrast till traditionen och konservatismen som är det allmänna ryktet för de flesta schweiziska städer.

Staden är värd för en mängd stora gaydansfester och efterfester året runt (i genomsnitt minst ett stort evenemang i månaden), som lockar många internationella DJs såväl som homosexuella besökare till staden från när och fjärran.

Zürich Pride Festival äger rum varje juni, med fyra dagar av speciella evenemang och fester, samt själva paraden.

Att ta sig till Zürich

Både Zürichs flygplats och järnvägsstation är den största och mest trafikerade i landet. Att ta sig till och från flygplatsen är enkelt, med ett välanslutet nätverk av tåg, spårvagnar, kommunala bussar, busstransporter mellan städer, taxibilar och bra parkering.

Det schweiziska järnvägsbolagets tåg från CFF går till flygplatsen, med alla tåg som går via Haupt (Zürichs centralstation), och därifrån till resten av Schweiz och Europa. Tåg och spårvagnar till Zürichs centrum kostar CHF 6.60 medan taxi kostar i regionen 60-70 CHF.

Det finns täta kommunala bussförbindelser från flygplatsen till stadens centrum och till omgivande förorter och andra städer i regionen.

Ta sig runt i Zürich

Det bästa alternativet är att lita på Zürichs kollektivtrafiksystem, VBZ. Den täcker hela staden, är effektiv, pålitlig och kostnadseffektiv, snarare än att förlita sig på taxibilar som är dyra.

Ett endagspass på Zürichs kollektivtrafiksystem börjar från 5.40 CHF och ger dig obegränsad tillgång till båtar, spårvagnar, linbanor och till och med bergbanan.

Överväg att köpa ett Zurich-kort om du besöker museer och andra attraktioner eftersom det också ger dig fri tillgång till all kollektivtrafik i regionen.

Var ska man bo i Zürich

Zürich har ett stort urval av hotell som passar alla plånböcker. För vår lista över rekommenderade Zürich-hotell nära gayscenen i Gamla stan och Langstrasse, besök sida om hotell i Gay Zürich.

Saker att se och göra i Zürich

Zürich är en av Europas stora kulturhuvudstäder, med museer och gallerier i världsklass. Staden har både ett operahus och ett konserthus, Tonhalle, med regelbundna konserter och produktioner. Här är en ögonblicksbild av några ytterligare turistattraktioner värda att besöka:

 

 

 • gamla staden - den gamla stadskärnan och hem för det mesta av Zürichs gay-scen. Området är i allmänhet riktigt charmigt och väl värt att spendera tid på att utforska, och ett bra sätt att prova Zürichs stora och varierade bar- och restaurangscen.
 • Lindenhof - En kulle och en del av det gamla Zürich, Lindenhof är det historiska hemmet för ett romerskt slott och en fästning. Denna fordonsfria zon ger vackra panoramabilder över Zürich.
 • Lake Promenade - Zürichsjön är den fantastiska bakgrunden till staden och väl värd ett besök för utsikten tillbaka över staden och mot Alperna, med gröna skogklädda kullar runt om.
 • bahnhofstrasse - en av de dyraste shoppinggatorna i världen, för all faktisk eller bara fönstershopping du kan önska dig.
 • Kunsthaus – Sedan öppningen 1910 har Kunsthaus Zürich blivit ett stort konstmuseum för Schweiz och hela Europa. Den historiska byggnaden är lika imponerande som dess konstsamling, som inkluderar en imponerande samling av samtida verk.
 • Fraumünster – Fraumünster dominerar Zürichs skyline med sin graciösa och slanka blå spira. Klostret med samma namn går tillbaka till år 853, och kyrkan innehåller några imponerande glasmålningar av Marc Chagall.
 • Zürich Zoo – Sedan 1929 har Zürich Zoologischer Garten varit ledande inom bevarande och är en topprankad djurpark. Det finns över 2,000 250 invånare och mer än XNUMX arter att möta här. Beläget i en trevlig sluttning bort från stadens centrum.
 • Grossmunster - Denna romanska katedral med anor från 1100 är en av de mest imponerande kyrkorna i Zürich. Det spelade en stor roll i den protestantiska reformationen. En klättring upp i tornet belönar med fantastisk utsikt över staden.
 • Landesmuseum - i själva verket det schweiziska nationalmuseet i Zürich, med en av Europas finaste samlingar av konst och kultur.
 • Rietberg Museum - ett av de bästa europeiska museerna som enbart ägnar sig åt icke-europeisk konst. Beläget på Lindenhofplatz, kullen med utsikt över staden.
 • UBS Polybahn– Polybahn är en (mycket kort) bergbana. Det tar dig upp till Polyterrasse för ännu en härlig utsikt över staden.
 • dagsutflykter - Ta en dagstur ut ur staden. Alperna ligger bara 30 km söder om staden, och den schweiziska landsbygden runt om är vacker att besöka när som helst på året.

 

 

Visa

Schweiz ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa bör du kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Den schweiziska valutan är den schweiziska franc (CHF). Priserna i Schweiz är i allmänhet mycket högre än i andra delar av Europa.

Annan användbar information

HBT + hjälplinje: 0800 133 133 (gratis 24-timmars hotline)

För skriftliga råd och förfrågningar:  hello@lgbt-helpline.ch

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.