Thailand-Krabi

Gay Thailand · Landsguide

Planerar du en resa till Thailand? Vår landsguide för homosexuella Thailand hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök.

Thailand-Krabi

Vi har detaljerade reseråd för destinationer inom Thailand, inklusive BangkokChiang Mai, Koh Samuipattaya och phuket.

 

Gay rättigheter i Thailand

Thailand är ett av de mest toleranta och HBT-välkomnande länderna i Asien.

Thailands officiella turistmyndighet har genomfört marknadsföringskampanjer för att marknadsföra Thailand som en destination för HBT-resenärer.

Den nyligen antagna jämställdhetslagen (2015) kriminaliserar de flesta former av diskriminering på grund av sexuell läggning.

Samtyckeåldern är 16 för alla. Sexuell aktivitet av samma kön är lagligt. Äktenskap av samma kön, civilförening eller inhemskt partnerskap erkänns inte enligt lag. Antagande av homosexuella par är inte tillåtet.

Thailändska homosexuella par är allmänt accepterade i samhället, särskilt i stadsområden som Bangkok pattaya or phuket.

 

Thailands regioner

Thailand är indelat i fyra huvudregioner: norr, nordöstra (även känd som "Isaan"), centrala och söder.

Bangkok ligger i centrala Thailand.

Populära turistmål i norr inkluderar Chiang Mai och Chiang Rai.

Södra Thailand har berömda stranddestinationer som phuket, Krabi och Phi Phi i Andamansjön och Koh Samui.

Andra öar som är värda att besöka är Koh Samet och Koh chang i öst och Koh Tao och Koh Pha Ngan.

 

Gay scen i Thailand

Bangkok är Thailands enda riktigt stora stad, med en befolkning på cirka 8 miljoner. Bangkok har den största gay scenen i landet med en bra val av gaybarer, ett par gaydansklubbar, Ett stort antal gay bastur och massage spa.

Storskaliga gaydansfester hålls runt nyår och SongKran, och lockar tusentals från hela Asien och utanför. Bort från den huvudsakliga gayscenen finns ett relativt litet "kommersiellt" red light district.

vitt parti Bangkok gay dansfestWhite Party, Bangkok

Utanför Bangkok finns etablerade gayscener i Chiang Mai, phuket och Pattaya, Koh Samui och Hua Hin.

 

Väder

November till februari betraktas lokalt som den "coola säsongen". Mycket behagliga temperaturer varierar från 25°C till 32°C i Bangkok och södra Thailand. Temperaturerna kan vara lägre i norra Thailand (Chiang Mai, etc.), särskilt på natten.

Februari till april är mycket varmt och torrt med temperaturer runt 30 ° C till 34 ° C men ofta högre och toppar i april.

Maj till oktober är varmt, fuktigt och vått, särskilt under juli och augusti. Men tropiska stormar tenderar att tappa sin last och gå vidare snabbt, så många dagar kommer att se mycket solsken.

wat-rong-khun-chiang-raiWat Rong Khun (Vitt tempel), Chiang Rai

När ska Besök

Turistsäsongen sträcker sig från november till efter SongKran (thailändska nyåret - mitten av april). Högsäsong är från december till februari.

För homosexuella resenärer är nyårsafton och SongKran utmärkta tider att besöka Thailand, särskilt Bangkok. Räkna med vilda fester, massor av fester och gayscenen ska vara som bäst.

Thailands stränder och öar är bäst att besöka lite lågsäsong, utanför skolloven. Gayscenen i Bangkok (och staden) är livlig och populär hela året.

 

Pass och visum

De flesta turister kan resa in i kungariket i upp till 30 dagar utan visum (klicka här för en lista över länder).

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter ankomstdagen till Thailand och du behöver bevis på att du reser vidare (t.ex. en bekräftad flygbiljett).

Rådfråga din lokala thailändska ambassad innan du reser om du planerar att stanna längre, arbeta eller besöka mer än tre gånger under en sexmånadersperiod.

Om du överskrider din tillåtna vistelse får du böter på 10,000 XNUMX baht per dag vid avresan och kan komma att förbjudas att återvända.

Enligt lag ska du alltid ha ditt pass med dig. Det är väldigt få turister som gör detta och föredrar att passet är låst i sitt hotellskydd. Det är dock en bra idé att ha en fotokopia i din plånbok (särskilt om du handlar eftersom du behöver detaljerna för att återkräva moms).

Grand Palace i Bangkok ThailandGrand Palace, Bangkok

Vad man ska ha

Dagskläder - shorts, jeans, T-shirts, pikétröjor i kombination med sneakers, bekväma skor eller sandaler. En keps eller hatt för att täcka huvudet är viktigt, liksom solglasögon.

Företagskläder - smarta byxor, formell skjorta. Slips och kavaj krävs endast för en mycket formell miljö.

Tempel slitage - du måste bära kläder som täcker dina ben ner förbi dina knän, dina axlar, överarmar och allt däremellan!

Klubbkläder - shorts eller jeans, T-shirts eller linne, sneakers eller liknande. Många nattklubbar (inklusive DJ Station och GOD) och vissa exklusiva ställen kommer att neka inträde om du bär sandaler eller flipflops.

Bastu slitage - Bastu ger handdukar, men att ta dina egna gummiflipflops är en bra idé.

 

Khao Sok nationalpark, Surat Thani

Kultur & tull

Det är ett brott att göra ärekränkande kommentarer om kungen eller andra medlemmar av den thailändska kungafamiljen. Thailändare har enorm respekt för sin kung. Kritik, även privat, kommer sannolikt att orsaka anstöt.

De flesta thailändare lägger stor vikt vid att undvika konfrontation eller förlägenhet. Att höja din röst eller agera på ett aggressivt sätt (till exempel mot en servitör i en restaurang) kommer att ses av din följeslagare som oförskämd och pinsam. I vilket fall som helst är det osannolikt att ett sådant tillvägagångssätt löser eventuella svårigheter.

Offentliga uppvisningar av tillgivenhet, gay eller rak, är generellt missade. Att försöka sticka tungan i halsen på din nya thailändska vän på en allmän plats (inklusive en gaybar eller klubb) kommer sannolikt att få honom att kvävas av förlägenhet.

 

Språk

Nationalspråket är thailändskt. De flesta homosexuella thailändare du möter på scenen kommer att vara välutbildade och prata mycket bra engelska. Engelska talas allmänt i turistmål, alla hotell, restauranger och stora butiker.

Longtail båt nära Railay Beach, Krabi

Pengar

Thailands valuta är thailändska baht (THB). Kontantautomater är allmänt tillgängliga och accepterar utländska VISA- och MasterCard-kort. Kredit-, betal- och AmericanExpress-kort är allmänt accepterade i butiker, restauranger och hotell. Du kan bli tillfrågad om fotolegitimation.

Växelkurser i Thailand är mycket konkurrenskraftiga, särskilt för amerikanska dollar, euro, brittiska pund, singapondollar, australiska dollar etc. Ta med så mycket pengar som du känner dig bekväm att bära och byta till thailändsk baht i Thailand. Större sedelsedlar får något bättre räntor.

Det finns valutabås på alla Thailands internationella flygplatser där du kan växla in lite kontanter för att betala för en taxi etc., men priserna kommer att vara mer konkurrenskraftiga i stan.

Det finns valutabås och banker överallt i Bangkok och andra turistmål. Växla inte pengar på ditt hotell eftersom priserna som erbjuds kommer att vara dåliga.

Försök att hålla en rimlig mängd på 20 eller 50 baht i din plånbok för att tippa.

Att äta färsk, äkta thailändsk mat är en höjdpunkt i alla semestrar

Dricks

restauranger – Många restauranger lägger till en serviceavgift på 10 % på notan, i så fall förväntas inga ytterligare dricks. Annars dricks upp till 10%.

Barer och klubbar – Att lämna ett litet dricks, kanske 20 baht per beställd drink, är en bra idé.

Hotellbagage pojke - dricks 50 eller 100 baht.

Taxi - Att avrunda uppåt till närmaste 20 baht är en bra idé (20 baht är den minsta sedeln - cirka 50 amerikanska cent)

massage – Dricks utgör det mesta av din massörs inkomst. Ett generöst tips förväntas och vanligtvis välförtjänt. Räkna med att ge minst 200 baht för en entimmes fotmassage. Många spa kommer att visa en skylt som visar minsta dricks. Om du är osäker, fråga receptionisten.

 

Skatteåterbäringar

Utlänningar kan återkräva 7% moms på större inköp från butiker och varuhus som driver skatteåterbetalningstjänsten. Du behöver dina passuppgifter vid köpet.

Innan du checkar in ditt bagage på flygplatsen, gå till räknaren för skatteåterbetalning för att kontrollera dina inköp. Efter immigrationen, gå till skatteåterbetalningskontoret för att få en kontant återbetalning.

Prova elefantridning i norra Thailand

 

Reseförsäkring

Viktigt för alla resenärer. Du kommer att förväntas betala för all medicinsk behandling du får.

 

Dricksvatten

Kranvatten är inte drickbart, inte ens på lyxhotell. De flesta butiker tillhandahåller hygieniskt inslagna sugrör när de köper en flaska vatten eller dryck på burk. Drick inte direkt ur flaska eller burk.

 

Elektricitet

220 volt över hela landet. Tvåproppar (platta och runda) pluggar används.

 

Kondomer / Lube / Poppers

Kondomer och smörjmedel finns allmänt tillgängliga, även om det bästa rådet är att ta med egna.

Poppers är olagliga i Thailand.

 

HIV

Var medveten om att Thailand, liksom många andra länder i Sydostasien, har en otroligt hög hiv-infektionsnivå inom homosexuell gemenskap.

Akta...

Hyra en motorcykel

Undvika. Häpnadsväckande 12,000 XNUMX människor dödas på Thailands vägar varje år. De allra flesta är motorcyklister. Hundratusentals är skadade. Förutom de fysiska riskerna är det mer sannolikt att du blir överkörd av polis än en lokal. Tredjepartsförsäkring ingår mycket sällan i hyresavgifterna.

Att hoppa på en taxicykel för en kort resa är rimligt säkert, så länge du bär hjälm.

Jetskidor, skärmflygning och bananturer

Operatörer är oreglerade och är sannolikt inte försäkrade. Minsta stöta eller repa till en jetski kan resultera i rejäl extra avgifter.

Läkemedel

Thailand har hårda straff för dem som hittas med eller använder droger. Det finns många utlänningar i thailändska fängelser som trodde att de inte skulle fastna. Du har blivit varnad!

Nödkontakter

De flesta besök i Thailand är helt problemfria. Om du stöter på problem, kontakta:

Turistpolisen 1133

Polisen 191

natur 199

Medicinskt nödläge 1555

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.