sydney-på-natten

Gay Sydney · Stadsguide

Planerar du en resa till Sydney? Då är vår gaystadsguide för Sydney något för dig.

sydney-på-natten

Med mer än 4 miljoner invånare är Sydney den mest folkrika staden i Australien och New South Wales huvudstad. Byggd på kullarna som omger Sydney Harbour och hem till det ikoniska Sydney Opera House och Harbour Bridge, är staden en sann smältdegel av kulturer och bakgrunder och denna mångfald är påtaglig i Sydney.

Sydney rankas bland de tio mest levande städerna i världen, med fantastisk utsikt, berömda stränder och vackra nationalparker. Staden är unik i sitt utbud av miljöer och distrikt, från den solfyllda stranden i Bondi till silhuetten av rena glasskyskrapor som är Downtown-området, inga två platser i denna livliga stad är desamma.

Med en av världens största och mest berömda stolthetsfirande, en uppsjö av homosexuella platser och en liberal atmosfär är Sydney ett absolut otillåtet resmål för alla homosexuella resenärer. Darlinghursts främsta homosexuella distrikt, och i synnerhet den livliga Oxford Street, är hem för ett pulserande och energiskt urval av gaybarer, klubbar och kaféer.

Gay rättigheter i Sydney

Australien har ansetts vara ett av de gayvänligaste länderna i världen. Äktenskap av samma kön legaliserades 2017 och äktenskapslicenser för lesbiska och homosexuella par började utfärdas inom några timmar. Sedan slutet av XNUMX-talet har det skett snabba och dramatiska förbättringar av rättigheterna till HBT + -människor i Australien och landet betraktas nu som en av de mest gayvänliga i världen. I kosmopolitiska nav som Sydney är attityder till HBT + -individer sannolikt normen.

Transpersoner i New South Wales måste genomgå en könsbekräftelsekirurgi innan de får ändra kön på regeringsdokument, men icke-binära personer har dock möjlighet att välja ett tredje kön på officiella blanketter och licenser. Adoptiering av samma kön är nu lagligt rikstäckande och HBT-individer har fått tjäna öppet i militären sedan 1992.

Gay scen i Sydney

Sydney har framstått som den homosexuella huvudstaden på södra halvklotet och en av de mest mångkulturella i världen. Det är många Gaybarer och Gay dansklubbar hela staden samt några få Gay bastur och Gay kryssningsklubbar. De mest gay-populära arenorna och butikerna finns på och runt Oxford Street i Darlinghurst.

Oxford Street har blivit mer blandat under det senaste decenniet, men det är fortfarande det mest populära området för fest på natten. Det är den främsta dragningen för den årliga Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras som lockar besökare från hela världen.

Stonewall Hotel är en ikonisk plats på Sydney gay nattliv krets och rutinmässigt drar in spektakulära folkmassor. Klubben har funnits i årtionden och var en av de första gayplatserna i staden, som fortfarande stöttar en rad LGBT + -fokuserade saker och organisationer. Stonewall Hotel är värd för regelbundna temakvällar samt de bästa cabaret- och dragföreställningarna i Sydney.

De inre västra förorterna, som Newtown och Erskineville, har utvecklat en mer alternativ och mångsidig scen med större lesbisk och studentnärvaro. I närheten har Potts Point och Elizabeth Bay blivit hem för den smarta festuppsättningen som uppskattar den fantastiska hamnen medan de förblir nära nattlivet i Kings Cross.

Längre upp på Oxford Street ligger Paddington som är hem för många homosexuella. Kort sagt, Sydney är ett stort homosexuellt mekka.

oxford-street-sydney

Gayhotell i Sydney

Det mest populära området för homosexuella resenärer att bo i Sydney är Darlinghurst-distriktet. Detta är det bultande hjärtat av gay Sydney och erbjuder dem som bor här enkel tillgång till många av stadens bästa gayklubbar, barer och kaféer. Området är också känt för sitt sammansvetsade gaysamhälle, med en levande och stolt atmosfär.

Beläget nära gay scenen och den livliga Oxford Street, The Kirketon Boutique Hotel är det perfekta läget för resenärer som vill ha en bekväm och elegant bas för att utforska staden.

Sydney har ett imponerande utbud av hotell över en rad budgetar. Även om staden är hem för många 5-stjärniga, lyxiga destinationer finns det också gott om alternativ för homosexuella resenärer på en mindre budget. Se vår lista över rekommenderade hotell i Sydney för homosexuella resenärer på Gay Sydney Hotels -sidan.

Gay bastur i Sydney

Sydney har ett stort urval av gaybastur, varav många är öppna dygnet runt. Ett exempel är Syndey City Steam, en stor och ren bastu med en fantastisk atmosfär och läge. Sydney City Steam lockar stora och varierande skaror av både lokalbefolkningen och turister och blir särskilt upptagen runt lunchtid när stadens kontorsanställda tar sina pauser. Bastun ståtar med en rad faciliteter, inklusive en labyrint, torrbastu, ångbad och en bar med fullständiga rättigheter.

Bastu som Sydney City Steam finns lätt i staden och tenderar att vara välkomnande och inkluderande.

Gay stränder i Sydney

Sydney har exceptionellt stränder, av vilka många är bland de "gayaste" Australien har att erbjuda. Den berömda Bondi Beach har en stor gaykoncentration i norra änden. Obelisk Beach är en favorit bland homosexuella och lesbiska solälskare. Det är en gömd strand på norra sidan av hamnen, nära välbärgade Mosman. Stranden är "klädtillval" och är den perfekta platsen för dem som vill släppa loss i naken. Lite utanför allfartsvägarna kan Obelisk Beach vara svår att nå, men väl värt resan där.

Lady Jane är en liten och avskild strand som är populär bland det lokala homosexuella samfundet för sin mjuka vita sand och livliga kryssningsatmosfär. Stranden är den viktigaste platsen för att kryssa i staden, och har blivit epicentret för män som söker män i flera år och har ett starkt rykte som en av de bästa platserna att plocka upp killar. Stranden är också inofficiellt nudist och majoriteten av dem som besöker detta orörda paradis väljer att gå utan kläder. 

Läs mer: De bästa gaystränderna i Sydney.

manly-beach-australien

Att komma till Sydney

Sydney Kingsford Smith International Airport (SYD) är Australiens mest trafikerade flygplats och huvudporten till Australien. Flygplatsen ligger 9 km från stadens centrum och resan till stadens centrum tar bara 13 minuter. Det finns en rad olika sätt att ta sig från flygplatsen till staden och inkluderar förortståg, lokalbuss, pendelbuss, taxi eller biluthyrning.

Det mest populära och bekväma sättet för turister att ta sig till staden är med tåg. Airport Link går var tionde minut och är det bästa sättet att nå stadens förorter och centrum, med flera stopp längs rutten.

Shuttle är också en populär transportmetod från flygplatsen och du kan hitta upphämtningsplatser i områden märkta med Ready2Go-märke. Personalen är hjälpsam och priserna tenderar att vara relativt billiga.

Saker att se och göra

Det finns obegränsade möjligheter när det gäller saker att göra i Sydney. Men de viktigaste attraktionerna inkluderar:

  • Utforska Sydney Harbour
  • Se en föreställning på operahuset
  • Promenera runt Royal Botanic Gardens
  • Uppskatta utsikten från Sydney Harbour Bridge
  • Fördjupa dig i kulturen i Art Gallery Of NSW
  • Njut av solen på Bondi Beach
  • Prova en av Sydneys gaystränder
  • Vandra spåren till Blue Mountains

Läs mer: Upptäck Sydney som en lokal.

bondi beach sydney

Vanliga frågor

När ska Besök

Sydney är välsignad med underbart väder året runt. Även på vintern sjunker temperaturen sällan under 10°C och det är inte vanligt att toppar är runt 20°C.

Med detta sagt är högsäsongen för turister sommarmånaderna (från 1 december till slutet av februari), med högsäsong för homosexuella resenärer under den internationellt kända Mardi Gras-festivalen (vanligtvis hålls under de två sista veckorna i februari).

Visa

Alla besökare, utom innehavare av australiensiska och Nya Zeelandspass, måste antingen få visum eller en elektronisk resebyrå (ETA) innan de går in i Australien.

Nya Zeelands medborgare får visum vid ankomsten till Australien.

Passinnehavare i de flesta europeiska länder kan ansöka online om eVisitor visum. Dessa visum är gratis. Kontrollera din behörighet för eVisitor visum här. Passinnehavare från USA, Kanada, Singapore och många andra länder kan ansöka om en elektronisk resebyrå (ETA). Kontrollera din behörighet för en ETA här.

Pengar

Valutan i Sydney är den australiska dollarn. Bankomater finns allmänt tillgängliga och kredit- och betalkort accepteras allmänt. Foto-ID kan krävas om du betalar med kort i vissa butiker.

Medan tippning inte är en förväntad praxis i Sydney är restauranger undantaget och du kan förväntas tippa till cirka 10%. Och även om det inte förväntas, kommer många människor att röra sina taxipriser upp till närmaste dollar som en form av tippning.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.