sitges-gay-beach

Gay Sitges · Stadsguide

Planerar du en resa till Sitges? Då är vår gayguide Sitges något för dig.

sitges-gay-beachSitges "gay beach"

 

Sitges

Sitges är en medelhavskuststad som ligger 35 km väster om Barcelona med några av de bästa stränderna i Spanien.

Den vackra stadskärnan består av smala gator fyllda med barer, restauranger och butiker, som till skillnad från många andra spanska kuststäder inte har blivit bortskämda av överutveckling.

Staden drar nytta av ett klimat som i genomsnitt levererar över 300 soldagar per år med temperaturer från 25 ° C till 34 ° C.

Läs mer: Upptäck Sitges - Spaniens gayaste stad.

gay-sitges-travelgayeuropaSitges Gay Pride (foton från 2016)

Gay scen

Sitges har en av Europas längsta etablerade gayscener som går tillbaka över 30 år. Nyligen har staden gynnats av ett skifte i sommaren gay partying gay från Ibiza till Barcelona. Det finns ett bra utbud av gaybarer och (relativt små) dansklubbar som erbjuder något för alla.

Under sommaren (juni till slutet av oktober) startar homosexuella nattliv från 10:3, där de flesta barerna är öppna till minst XNUMX:XNUMX och dansklubbarna till soluppgången. Ett antal vanliga gayevenemang hålls varje år, inklusive Sitges Gay Pride (juni) och två årliga internationella Gay Bear-möten.

Gayscenen når sin topp under de första två veckorna i augusti när stränderna, barerna och hotellen fylls till full kapacitet.

För en alternativ utekväll, Gaybarer och Gay bastur i Barcelona kan nås snabbt och enkelt med tåg (cirka 30 minuter).

Sitges-gamla stanSitges Gamla stan

Att komma till Sitges

Närmaste flygplats är Barcelonas Aeroport del Prat. Denna internationella flygplats, som tar emot mer än 30 miljoner besökare varje år, ligger cirka 20 km från staden Sitges. Det finns tre huvudsakliga transportalternativ från flygplatsen till Sitges - taxi, buss och tåg.

Taxi

Det finns en taxistation omedelbart utanför ankomsthallen. Restiden är cirka 40-50 minuter och kostar mellan 40-70 € beroende på tid på dagen och vilken säsong du reser.

Busshållplats

MonBus driver en regelbunden busslinje mellan flygplatsen och Sitges med avgångar var 30: e minut eller så under högsäsong. Bussen avgår utanför terminal 1. Om du anländer till terminal 2 måste du först ta en gratis buss till terminal 1. Bussvägen från flygplatsen går först till Barcelonas centrum och sedan vidare till Sitges. Från Sitges går rutten direkt till flygplatsen. Under högsäsong kan det bara vara stående. Klicka här för MonBus webbplats och tidtabell. Priset för en enkelbiljett är € 4.

Tåg

Det finns en RENFTE-tågstation på flygplatsen som ligger mittemot terminal 2 och ansluten via en luftbro. Det finns också gratis transfer mellan RENFTE-stationen och terminal 1. Härifrån kan du ta det första tåget och gå av vid den första stationshållplatsen - El Prat de Llobregat. Ta ett tåg på väg mot Vilanova och gå av vid Sitges. Enkelresor kostar 4.10 €.

Sitges butik

 

Var man kan bo i Sitges

För vår fullständiga lista över rekommenderade Sitges -hotell för homosexuella resenärer, besök vår Gay Sitges Hotels-sida.

sitges-promenadenSitges strandpromenad 

 

Visa

Spanien är inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa bör du kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Valutan i Spanien är euron. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Foto-ID kan krävas om du betalar med kort i vissa butiker.

Elektricitet

220 volt med europeiska 2-runda stiftkontakter.

Sjukvård

Spanien har en bra nationell hälso- och sjukvård och ett brett utbud av privata vårdalternativ. Det finns ett antal apotek i Sitges, med minst ett öppettider utanför ordinarie öppettider.

Men det närmaste sjukhuset med en 24-timmars olycksfalls- och akutmottagning är Sant Camil i närliggande Sant Pere de Ribes, (El Garraf) - cirka 10 km från Sitges. Så du måste ta en taxi. Detta sjukhus kan tillhandahålla PEP-behandling (Post-exposure profylakse).

Sjukhus Clínic, Barcelona ger också PEP-behandling.

Du kommer att behöva betala för din behandling så privat sjukförsäkring är nödvändig.

Dricksvatten

Vi rekommenderar att du dricker vatten på flaska.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.