Gay rotterdam

Gay Rotterdam · Stadsguide

Första besöket i Rotterdam? Då är vår gay-stadsguide för Rotterdam något för dig.

Rotterdam

"World Port World City" Rotterdam är känd för sin hamn - en av de största i världen. Stadens dragningskraft sträcker sig dock långt utanför fartygen och kajerna.

Detta är en ung, dynamisk stad och den näst största i Nederländerna. Den kulturella smältdegeln av Rotterdams 173 olika nationaliteter bidrar till en kosmopolitisk, liberal atmosfär.

Stadens snabba tillväxt har sett silhuetten förändrats de senaste åren. Spektakulära skyskrapor sitter nu bredvid historiska hamnbyggnader, berömda museer och shoppingdistrikt i världsklass.

Det finns ett nästan oändligt utbud av restauranger, kaféer och pubar tillsammans med en vänlig homosexuell scen.

Gay rotterdam

Gay rättigheter i Nederländerna

Nederländerna är världsledande när det gäller liberal politik mot och allmänhetens acceptans av HBT-samhället. För mer information, klicka här.

Att komma till Rotterdam

Rotterdam betjänas av två flygplatser - Amsterdams flygplats Schipol och Rotterdam Haag flygplats.

Amsterdam Schipol är landets stora internationella knutpunkt. Flygplatsen har en direkt tågförbindelse till Rotterdams centrum. Restiden är bara 27 minuter med priser från 13-19 €. Det finns också utmärkta vägförbindelser mellan flygplatsen och staden.

Rotterdam Haags flygplats ligger bara 15 minuters bil- eller taxiresa från Rotterdams centrum, eller 20 till 25 minuter med kollektivtrafik. Buss 33 tar dig till tunnelbanestationen Meijersplein och därifrån är det 10 minuters resa till stadens centrum och resan ska kosta dig mindre än 2 €. Taxibilar ska kosta cirka 20 euro.

Rotterdam har också utmärkta sjöförbindelser med Storbritannien. Stena Line kör tjänster från Harwich i Essex till Hook of Holland, bara 30 minuter med bil från Rotterdam.

Höghastighetstågförbindelser förbinder Rotterdam med Amsterdam, Antwerpen, Bryssel och Paris.

Att ta sig runt i Rotterdam

Med kollektivtrafik

Staden har ett omfattande kollektivtrafiknät som består av tunnelbana, spårvagn och busslinjer som alla drivs av RET. Du behöver ett förbetalt OV-Chipkaart ("Public Transport-chipkort") för dina resor med enkelresor från 1.83 €.

Med cykel

Rotterdam är extremt cykelvänligt och det är vanligtvis det snabbaste sättet att ta sig runt i staden. Cykelbanor har lagts till på de flesta större gatorna tillsammans med separata trafikljus för cyklister. De flesta hotell kan hjälpa dig med att hyra en cykel för din vistelse.

Gay rotterdamDelfshaven med historisk byggnad

Rotterdam välkomstkort

Värt att överväga är Rotterdam Welcome Card. Kortet är också en OV-Chipkaart giltig för 1, 2 eller 3 dagars obegränsad resa på alla tunnelbana, spårvagnar och busslinjer i det offentliga RET-nätverket från 11 € för en dag.

Du får också 25% rabatt eller mer på 50 sevärdheter, museer och restauranger. Försäljningspunkter i hela staden finns här..

Var man kan bo i Rotterdam

Rotterdam har ett stort utbud av hotell för alla smaker. Några av de bästa hotellen i Rotterdam för homosexuella resenärer finns med på vår Gay Hotell Hotell sida.

Saker att se och göra i Rotterdam

  • Feyenoord-statiet - hem till fotbollsklubben Feyenoord. Kolla in besticken och ta en tur genom klubbens och denna berömda stadions historia.
  • Diegraarde Blijdorp - en av Europas mest hisnande djurparker hem till hajar, kungspingviner, sköldpaddor, elefanter, gorillor, ormar och mer. Öppet sju dagar i veckan.
  • saluhall - En helt ny, fantastisk täckt marknad full av butiker, restauranger och kaféer. Den inre bågen har ett av de största konstverken i Europa.
  • euromast - för en fantastisk utsikt över staden åka upp 185 meter till toppen av Euromast. Öppet dagligen
  • Sjöfartsmuseet - museum i världsklass som visar upp Rotterdams maritima historia.
  • Museum Boijmans Van Beuningen – Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Dali och fler finns på denna resa genom konsthistorien.
  • Splashtours - Hoppa på en buss. Det tar en fel sväng och du hamnar i floden. Egentligen är bussen ett sjödugligt fartyg och resan tar längs den spektakulära Maasfloden.
  • SS Rotterdam - Utforska den största havsångaren som alla byggs i Nederländerna.
  • Chabot-museet - hem till samlingen av en av de viktigaste nederländska impressionistiska målarna, Henk Chabot.
  • Det nya institutet - arkitektur, design och e-kultur samling av ritningar, modeller och ett "ultramodernt" hem designat 1933.

Shopping

Till skillnad från många andra städer i Nederländerna är de flesta butikerna i centrala Rotterdam öppna sju dagar i veckan. De flesta butiker öppnar klockan 10:6, utom på söndagar och måndagar när de öppnar vid middagstid. De flesta stänger kl 9 (fredag ​​XNUMX).

Pengar

Nederländerna är en del av euroområdet. Kredit- och betalkort accepteras allmänt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell