gay-München-guide-2017

Gay Munich City Guide

Planerar du att besöka München? Då är vår stadsguide för gay München något för dig

 

gay-München-guide-2017

München | München

München är huvudstaden och den största staden i den tyska delstaten Bayern. Det är också den tredje största staden i Tyskland (bakom Berlin och Hamburg).

Cirka 1.4 miljoner människor bor inom stadens gränser och mer än 5 miljoner inom dess storstadsområde.

München är känt för sin fantastiska arkitektur, fina kultur och den årliga två veckors Oktoberfest-ölfesten när 6 miljoner besökare konsumerar mer än 7 miljoner liter öl.

 

Gay scen

München har en omfattande gay-scen som består av barer, klubbar, bastur och kryssningsklubbar. De flesta av stadens homosexuella mötesplatser ligger i stadsdelens centrum Glockenbachviertel (även känd som GBV), nära tunnelbanestationen Sendlinger Tor.

Gayscenen i denna mer konservativa delstatshuvudstad kan vara mindre än i Berlin eller Köln – men den kommer inte att göra någon besviken.

Årliga gayhöjdpunkter inkluderar mötet i läder och fetisch på Starkbierfest i mars, flera gatumässor på sommaren (juni till augusti) Christopher Street Day Parade (Gay Pride Weekend) i juli Verzaubert Queer Film Weekend och gay söndag på den världsberömda oktoberfest i september.

 

München-Christopher-Street-Day-Parade-2016CSD (Christopher Street Day) / Gay Pride Weekend i München 2016

 

 

Att komma till München

Munich International Airport (MUC) är den näst mest trafikerade flygplatsen i Tyskland och den sjunde i Europa. Flygplatsen ligger 35 km nordost om München, och har två terminaler och är en viktig knutpunkt för Lufthansa, dess partnerflygbolag såväl som andra internationella flygbolag. 2011 vann Münchens flygplats priset "Bästa flygplats i Europa" för tredje året i rad.

Flygplatsen ansluter till centrala München med den ultraeffektiva S-Bahn (förortståg) på S1 och S8 linje. Tågen går var 5:e - 20:e minut och det tar cirka 40 minuter att nå centralstationen (Hauptbahnhof). Flygplats-City-Day-biljetten kostar 12.80 € men är en bra investering eftersom den tillåter dig obehindrad transport i hela München.

Det finns också Lufthansa flygplatsbuss som avgår var 20: e minut mellan 6:20 och 9:40 pm och kostar 10.50 € för en enkelbiljett.

Taxi tar cirka 40 minuter och kostar cirka 50 €.

Med tåg

Münchens centralstation (Hauptbahnhof) är bekvämt beläget i centrala München. Centralstationen är väl ansluten till stadens täta kollektivtrafiknät.

med bil

München har goda förbindelser via det tyska Autobahn-nätverket med andra städer i Tyskland och Österrike. Trafiken i staden kan vara en utmaning under rusningstid. På grund av bristen på parkering i stadens centrum rekommenderas det att lämna bilen på en Park & ​​Ride-parkering i en av Münchens förorter nära en S-Bahn-station och använda kollektivtrafiken inom staden.

München-operahus

Att ta sig runt i München

Kollektivtrafik

Det bästa sättet att resa runt München är att använda kollektivtrafiksystemet som består av Spårvagn (gatubil), bussar, S-Bahn (förorts tåg) och U-Bahn (tunnelbanetåg). Det finns ett integrerat biljettsystem som heter MVV. Detta gör att du kan använda all kollektivtrafik med samma biljett. Dagskort börjar från 6.60 €.

Särskilt anmärkningsvärt är Queer City-passet som inte bara fungerar som en dagsbiljett utan erbjuder rabatter och specialerbjudanden i över 60 HBT-anläggningar i München. Priserna börjar från 11.90 €.

Med cykel

München har över 200 km cykelleder vilket gör cykling till ett av de bästa sätten att utforska staden. Guidade turer finns tillgängliga och kartor kan fås på centralstationen (Hauptbahnhof) och andra delar av staden.

Med taxi

Uppmätta taxibilar finns på taxistationer i hela staden, på tågstationer och på flygplatsen. Du kan också stoppa en taxi (om den inte är upptagen) eller ringa till ett av de många taxibolagen i München.

med bil

Det är inte tillrådligt att utforska München med bil. Trafiken är tung, särskilt under rusningstid, och parkering är nästan omöjligt och dyrt. Dessutom finns många landmärken och turistattraktioner i innerstaden som delvis är stängd för biltrafik.

 

Var du kan bo i München

Populära områden för homosexuella turister finns runt Glockenbachviertel (GBV) och nära centralstationen (Hauptbahnhof).

För vår lista över rekommenderade München -hotell för homosexuella resenärer, besök Gay München Hotell och Gay München lyxhotell sidor.

 

Saker att se och göra

Gamla Pinakothek - museum som innehåller stadens mest kända konstverk inklusive internationella verk från 14-18-talen.

Asams kyrka (Asamkirche) - Rokokokyrka byggd i mitten av 1700-talet.

Marien - Münchens största offentliga torg med klockor som ringer och figurerna som dansar kl. 11 och 5.

Deutsches Museum - ett av världens största vetenskapsmuseer.

Engelska trädgården - populär naturskön park med ett grekiskt tempel, kinesisk pagod och japanskt tehus.

Bayerische Staatsoper operahus - bästa stället att se opera och balett.

Peterskyrkan (Peterkirche) - vacker kyrka med fantastisk utsikt och shopping runt området.

München Botanischer Garten - Botanisk trädgård med vackra omgivningar.

Residenz kungliga palats - Tidigare residens för de bayerska Wittelsbach-kungarna och nu ett museum, öppet för allmänheten.

Slottet Nymphenburg - Historiskt palats som inkluderar den berömda porslinsfabriken Nymphenburg, trädgårdar och magnifika offentliga rum.

Theresienwiese - enorm park som är värd för den populära Oktoberfesten.

München Zoo - stor djurpark med museer och mycket att se.

 

Pengar

Tyskland är en del av euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt (och på många ställen, föredras).

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.