Gay Milan City Guide

Gay Milan City Guide

Planerar du din första resa till Milano? Då är vår sida för gay Milan stadsguide för dig

 

Milano | Milano

Milano är den näst största staden i Italien och huvudstaden i Lombardiet. Stadens tätortsområde är den 5:e mest folkrika i Europa, med cirka 5.2 miljoner människor. Milano anses vara världens mode- och designhuvudstad och är hem för viktiga museer och landmärken, inklusive Milanos katedral och Santa Maria delle Grazie.

Milano lockar över två miljoner besökare per år och är känt för flera internationella evenemang, inklusive Milanos modevecka och Milanos möbelmässa. Staden är också hem för två av världens mest kända fotbollslag, AC Milan och FC Internazionale Milano.

Gay rättigheter i Italien

För homosexuella rättigheter i Italien, se vår Gay Rom stadsguide sida.

Gay scen i Milano

Homoscenen i Milano kanske inte är lika öppen som i andra stora europeiska städer, men den är mer synlig än någon annanstans i Italien.

Milano är ett globalt modehub och Italiens ekonomiska huvudstad. Dessa industrier har fungerat som en gaymagnet för underbara italienare, och en ny generation män lever nu stolt ut i det fria. Tecken på tillgivenhet som att hålla hand, krama på gatan och kyssa kind mot kind är helt acceptabla. Att röra någon under midjan offentligt anses vara olämpligt.

Milanos främsta homosexuella nattliv brukade vara centrerat kring gatan Via Sammartini, nära Milanos centralstation. Idag anses området vara otryggt. Och medan några homoställen finns kvar på Sammartini, har gayscenen i Milano skapat ett nytt hem i Porta Venezia , särskilt på gatan Via Lecco. Gaybarerna här (LeccoMilanoMONO Bar bl a) ligger inom gångavstånd från varandra.

I Italien, för att komma in i de flesta vuxna klubbar (kryssningsklubbar, bastur, etc.), behöver du ett medlemsklubbkort som ANDDOS. Du kan köpa detta kort från vilken deltagande plats som helst. Du behöver ett foto-ID som visar ditt födelsedatum (pass / körkort) för att köpa ett kort, som är giltigt i tre månader.

 

Milanos domkyrka (katedral)

 

 

Att komma till Milano

Milano har två internationella flygplatser - Milano Malpensa och Milano Linate. Milano Malpensa ligger 50 km från stadens centrum men är huvudflygplatsen med någorlunda effektiva kollektivtrafikförbindelser.

Malpensa Express lämnar Malpensa var 30: e minut till centralstationen i Milano. Priset är 13 € enkel resa. Tågen avgår från terminal 1 och 2 från 06:15 mellan 00:25 (beroende på vilken terminal du kommer till). För tågtider, plattformar och biljetter kan du hitta all information du behöver här.

Om du anländer till terminal 2 först, ta en buss till terminal 1. Utanför dessa tider finns en begränsad och inte särskilt tillförlitlig busstrafik.

Malpensa Shuttle Bus går ganska regelbundet under dagen med reducerade tjänster hela natten. Det kostar € 10 och släpper dig utanför centralstationen i Milano.

Ett annat bussbolag, Autostradale, avgår från Malpensa från kl. 6–00 till Milano och Milano från kl. 00. 30–04: 35 var 23: e till 00: e minut till flygplatsen. Singlar kostar € 20.

Om du reser med taxi räknar du med att betala cirka 90 € varje väg.

Milan Linate ligger mycket närmare stadens centrum (7 km) men betjänas endast av inhemska och några få europeiska transportörer. Urban Line 73 har bussar till stadens centrum var tionde minut under dagen för 1.50 €. En taxi från Linate flygplats kostar i genomsnitt 20 €.

 

 

Milano på nattenNavigli Milano

 

 

Att ta sig runt i Milano

Resekort

Kollektivtrafiken runt Milano är billig men om du gör mer än en resa, köp en daglig buss-, spårvagn- och tunnelbanetågbiljett för cirka 3 € från en av tobaksbutikerna som finns på nästan varje gathörn. Singlar kostar 1.50 €.

Taxi

Taxi i Milano är pålitliga och lätta att hitta, men den genomsnittliga korta resan kostar cirka 10 €. Kör mot en taxistation i centrum eller utanför centralstationen, eftersom det inte tar dig långt att hyra en taxi (om du inte hoppar ut framför den).

Busshållplats

Det finns 50+ stadsbusslinjer, men de flesta är inte lika användbara eller pålitliga som tunnelbanan eller spårvagnen. Nattbussar går längs de röda och gula tunnelbanelinjerna var 30:e minut efter midnatt.

Radiobuss

En radiobuss kan bokas i förväg som hämtar dig från en ordnad plats och släpper dig till din destination så länge den är inom ett specifikt område. De är tillgängliga kl. 20–00 och måste bokas i förväg på 02 00 02.

Spårvagn

Spårvagnen är en pålitlig tjänst som korsar och går runt Milano. Biljetter måste köpas i förväg och valideras en gång ombord. Titta bara på vad alla andra gör och kopiera dem.

Metro

Tunnelbanan består av tre linjer identifierade med färger; "röd", "grön och gul" och den "blå" förortslinjen. En biljett kostar 1.50 € och är giltig i 90 minuter efter köp. Biljetter måste valideras när du går in på tunnelbanestationen.

Till fots

Milano är kompakt och de flesta sevärdheter, restauranger, köpcentra och gayställen ligger inom gångavstånd från varandra. Promenader är ett utmärkt sätt att ta in energin i en sådan kosmopolitisk stad, men se upp för vespa-mopeder och, på natten, berusade missuppförande modeller!

Var du kan bo i Milano

För vår lista över några av de bästa hotellen nära sightseeing och gay scen i Milano, besök vår Gay Milan Hotell och Gay Milan lyxhotell sidor.

Saker att se och göra i Milano

 

 

  • Quadrilatero D'oro – Ingen resa till Milano skulle vara komplett utan ett strut längs världens finaste modeblock.
  • Duomo – Du kanske har sett det på TV:n, men din första glimt av Milanos katedral kommer att få dig att flämta av vördnad. Den stora storleken och de genomträngande spirorna är magnifika.
  • Galleria Vittorio Emanuele 11 - Den neoklassiska shoppinggallerian i järn och glas förbinder Duomo med operahuset La Scala. Prada och Gucci finns här.
  • Appertivi - Många barer erbjuder mat på kvällen för att komplettera din drink. Italienare äter sent och appertivi är extremt populärt för att hålla dig igång fram till middag.
  • En natt på La Scala – Operaälskare kommer att bli bortskämda här i världens mest legendariska operahus.
  • Navigli - Vandra längs Naviglis kanalbarer och restauranger, några av de livligaste i Milano.
  • Sista måltiden - Ett måste att se är Leonardo da Vinci "Sista måltiden." Allt du får är 15 minuter på dig att flämta och blänga så gör det bästa av det.

 

 

När ska Besök

Milano har ett varmt till varmt klimat på sommaren men vintern kan vara ganska sval. Om du inte gillar regnet, undvik sedan våren när vädret liknar det som upplevdes i London.

Gå och Handla

Milan kan vara Italiens finansiella hjärta men det är lika, om inte mer känt, för sin modebransch och lyxdesignbutiker.

Brännpunkten är att denna bransch är Quadrilatero della Moda ("modefyrkant") som består av Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant'Andrea & Corso Venezia.

Denna del av staden har dominerat världens mest kända lyxmärken inklusive Prada, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace, Chopard, Moschino, Bvlgari, Cavalli, Armani och så vidare. Klä dig för att imponera och se till att din plast klarar skadan!

 

Pengar

Italien är medlem i euroområdet. Bankomater (bancomat) är allmänt tillgängliga Milano. Butiker älskar kontanter. Du kommer inte att nekas rabatt i många fristående butiker om du betalar kontant. De flesta butiker kommer att be om legitimation om du betalar med kreditkort.

Valutakontor (cambio) ligger nära alla huvud turistområden men erbjuder i allmänhet dåliga växelkurser.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.