Gay Manchester City Guide

Gay Manchester City Guide

Planerar du din första resa till Manchester? Då vår gay Manchester stadsguidesida för dig.

 

manchester

Manchester: En livlig, mångsidig stad med en rik HBTQ+-historia. Från hemliga dragbollar från 1880-talet till 1960-talets avkriminaliseringskampanjer, Manchester har kämpat för HBTQ+-rättigheter. Idag har det en av Storbritanniens största HBTQ+-gemenskaper, som firar med evenemang som Manchester Pride Festival, Pink Picnic och Sparkle Weekend.

Detta HBTQ+-arv kompletterar stadens arv av innovation inom vetenskap, politik, musik och konst. Manchesters unika stadsdelar blandar stolt historia med moderna attraktioner. Bortom stadskärnan erbjuder Greater Manchesters nio stadsdelar charmiga marknadsstäder, traditionella pubar och vackra grönområden.

Staden inbjuder till utforskande, lovande dolda berättelser och olika upplevelser för varje besökare att upptäcka.

manchester-2015-pride-parad

 

Gay scen

Manchesters gayby är fokuserad kring Canal Street i stadens centrum. Det är ett av de äldsta och mest etablerade gaysamhällena i Europa.

Ett stort antal Gaybarer, klubbar och restauranger kan hittas i Gay Village, många lika populära bland raka människor som de är för homosexuella. På natten är Canal Street vanligtvis fylld med lokalbefolkningen och besökare, inklusive ett stort antal homosexuella och lesbiska turister från hela världen.

Varje år är Manchester värd för en av Storbritanniens största och bästa Pride-festivaler. Många av vägarna i centrum är avstängda för trafik för att alla ska kunna vara med på det roliga.

 

Att komma till Manchester

Med tåg 

Tåg går mycket ofta från London, Liverpool, Birmingham och många andra destinationer i Storbritannien. Centralstationen, Manchester Piccadilly, ligger nära homosexuella scener och de flesta av våra hotellrekommendationer.

Med flyg

Manchester International Airport är den mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien utanför London. Det finns schemalagda tjänster till och från de flesta brittiska och europeiska städer samt många icke-europeiska destinationer inklusive USA.

Det finns täta tåg- och bussförbindelser mellan flygplatsen och stadens centrum. Tåget kostar runt 5 pund och det är billigast att boka online.

 

The Shambles, Manchester

 

 

Att ta sig runt i Manchester

Att ta sig runt i Manchester är överkomligt och bekvämt tack vare ett fantastiskt spårvagnssystem, Metrolink och dess omfattande nätverk runt staden. Det finns också ett bra nätverk av bussar och många taxibilar tillgängliga.

 

Var man kan bo i Manchester

Det finns många fantastiska hotell i och runt Manchesters Gay Village. Vår Gay Manchester hotell sidan visar några av de bäst rankade och mest populära hotellen i staden.

 

Saker att se och göra

Det finns en myriad av museer, konst, populärkultur och nattliv i och runt Manchesters Canal Street.

Manchester har fasta rötter i musik, med banbrytande band som Oasis, The Stones Roses och The Smiths som kommer från staden. Du kommer att upptäcka spelningar, från lokala band som spelar på en pub till stora arenahändelser året runt.

AO Arena - tidigare Manchester Arena, detta är en av världens mest trafikerade inomhusarenor och bland de största i Europa med en kapacitet på 23,000 XNUMX, som är värd för musik och sportevenemang.

Co-op Live - öppnade i maj 2024, denna arena har den största maximala kapaciteten av någon inomhusarena i Europa.

Arndale - Europas största köpcentrum med mer än 240 butiker omgivna av många läckra boutiquer, fristående butiker och små bakgatabutiker.

National Football Museum - förundras över den imponerande visningen av fotbollsminnen och interaktiva skärmar.

Royal Exchange Theatre - Prisbelönt teater i centrala Manchester som spelar klassiker som Shakespeare, Tennessee Williams, Oscar Wilde och Noel Coward.

Museum of Science & Industry - innehåller permanenta gallerier med ett brett utbud av samlingar fördelade på fem historiska byggnader.

The Lowry - En fantastisk, prisbelönt byggnad med två pulserande teatrar, en studioplats, konstgallerier, kaféer, barer, en restaurang och souvenirbutik, som ligger vid vattnet i hjärtat av The Quays.

Manchester domkyrka - Charmig plats för tillbedjan i Manchesters centrum.

Old Trafford Stadium Tour and Museum - den näst största fotbollsstadion i Storbritannien och hem till Manchester United.

Manchester City Football Club Stadium och Club Tour - Kom närmare klubben med en 75-minuters rundtur genom Etihad Stadium

 

Utforska grannskapen

Förutom Gay Village har Manchester massor av intressanta stadsdelar med unika egenskaper som gör att de inte får missa stopp när du besöker staden.

Norra kvarteret - ett pulserande nav av oberoende butiker, gatukonst och kreativa utrymmen där Manchesters alternativa kultur frodas.

Ancoats - En gång industriellt, nu hippt, blandar Ancoats historisk arkitektur med trendiga matställen och moderna vardagsrum bara några minuter från stadens centrum.

Spinningfields - Manchesters eleganta affärsdistrikt blev fritidsdestination och erbjuder förstklassiga restauranger, shopping och underhållning bland slående modern arkitektur.

Medeltida kvarter - en tidskapsel av Manchesters antika förflutna, med historiska landmärken och kullerstensgator som transporterar besökare till stadens medeltida ursprung.

Chinatown - en livlig enklav av asiatisk kultur, med utsmyckade portar, autentiska restauranger och livliga festivaler som hyllar Manchesters mångfaldiga arv.

Kampus - en frodig oas vid kanalen i hjärtat av staden, som erbjuder en blandning av grönområden, eklektisk mat och en avslappnad atmosfär perfekt för umgänge.

Kungsgatan - Manchesters exklusiva shoppingstråk, kantad av lyxmärken, exklusiva juvelerare och sofistikerade matställen i en raffinerad miljö.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.