Gay Manchester · Stadsguide

Gay Manchester · Stadsguide

Planerar du din första resa till Manchester? Då vår gay Manchester stadsguidesida för dig.

manchester

Manchester är en livlig, kosmopolitisk stad i nordvästra England med en befolkning på mer än 2 miljoner människor.

Staden är känd för sitt industriella, musikaliska och idrottsliga arv. Manchester var platsen för världens första järnvägsstation. Forskare delade först Atom i Manchester och staden är känd för sina fotbollslag i världsklass.

Manchester är en hem till den största gayscenen utanför London och lockar upp till 20,000 XNUMX personer varje helg till sitt enorma antal barer och klubbar.

manchester-2015-pride-parad

 

Gay scen

Manchesters gayby är fokuserad kring Canal Street i stadens centrum. Det är ett av de äldsta och mest etablerade gaysamhällena i Europa.

Ett stort antal Gaybarer, klubbar, restauranger kan hittas i Gay Village, många lika populära bland raka människor som de är för homosexuella. På natten är Canal Street vanligtvis fylld med lokalbefolkningen och besökare, inklusive ett stort antal homosexuella och lesbiska turister från hela världen.

Varje år är Manchester värd för en av Storbritanniens största och bästa Pride-festivaler. Många av vägarna i centrum är avstängda för trafik för att alla ska kunna vara med på det roliga.

 

Att komma till Manchester

Med tåg 

Tåg går mycket ofta från London, Liverpool, Birmingham och många andra destinationer i Storbritannien. Centralstationen, Manchester Piccadilly, ligger nära homosexuella scener och de flesta av våra hotellrekommendationer.

Med flyg

Manchester International Airport är den mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien utanför London. Det finns schemalagda tjänster till och från de flesta brittiska och europeiska städer samt många icke-europeiska destinationer inklusive USA.

Det finns frekventa tåg- och bussförbindelser mellan flygplatsen och stadens centrum. Tåget kostar cirka 5 £ och det är billigast att boka online. Du kan också ta en spårvagn till Cornbrook som sedan förbinder dig till hållplatser i centrala Manchester som kostar £ 4.20.

The Shambles, Manchester

 

Att ta sig runt i Manchester

Att ta sig runt i Manchester är överkomligt och bekvämt tack vare ett fantastiskt spårvagnssystem, Metrolink och dess omfattande nätverk runt staden. Det finns också ett bra nätverk av bussar och många taxibilar tillgängliga.

 

Var man kan bo i Manchester

Det finns många fantastiska hotell i och runt Manchesters Gay Village. Vår Gay Manchester hotell sidan visar några av de bäst rankade och mest populära hotellen i staden.

 

Saker att se och göra

För en utmärkt guide till några av Manchesters bästa restauranger, kaféer, museer, butiker och mer rekommenderar vi Resor från Adam Hipsters Guide till Manchester. Denna informativa guide är skriven av Adam Groffman, en av internets ledande homosexuella resenärbloggare.

Det finns en myriad av museer, överflöd av konst, överflöd av populärkultur och massor av nattliv i och runt Canal Street.

Manchester har fasta rötter i musik, med banbrytande band som Oasis, The Stones Roses och The Smiths som kommer från staden. Du kommer att upptäcka spelningar, från lokala band som spelar på en pub till stora arenahändelser året runt.

Manchester Arena - en av världens mest trafikerade inomhusarenor och bland de största i Europa med en kapacitet på 23,000 XNUMX, värd för musik och sportevenemang.

Arndale - Europas största köpcentrum med mer än 240 butiker omgivna av många läckra boutiquer, fristående butiker och små bakgatabutiker.

Manchester Museum - välskött museum med en rad skatter och samlingar.

Royal Exchange Theatre - Prisbelönt teater i centrala Manchester som spelar klassiker som Shakespeare, Tennessee Williams, Oscar Wilde och Noel Coward.

Museum of Science & Industry - innehåller permanenta gallerier med ett brett utbud av samlingar fördelade på fem historiska byggnader.

The Lowry - En fantastisk, prisbelönt byggnad med två pulserande teatrar, en studioplats, konstgallerier, kaféer, barer, en restaurang och souvenirbutik, som ligger vid vattnet i hjärtat av The Quays.

Manchester domkyrka - Charmig plats för tillbedjan som är en del av Manchesters stadskärna.

Chinatown - en av de största utanför Kina och hem till många butiker och restauranger.

Old Trafford - den näst största fotbollsstadion i Storbritannien och hem till Manchester United.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.