Gay Indien · Landsguide

Gay Indien · Landsguide

Planerar du en resa till Indien? Då kan vår landguide för homosexuella Indien hjälpa dig att komma igång.

India Gate, New Delhi

 

Indien भारत

Indien är det sjunde största landet i världen och, med över en miljard människor, näst efter Kina i befolkning. Indien är multietniskt, flerspråkigt och mångkulturellt och är extremt varierat i geografi och klimat.

Landet är stolt över att vara den största demokratin i världen.

New Delhi

Delhi är Indiens huvudstad och hem för landets regering. Staden är en av de globala ledarna inom konst, handel, utbildning, media, underhållning, finans, turism och transport.

Det sägs vara en av de äldsta befintliga städerna i världen, som går tillbaka till över 5,000 XNUMX år. New Delhi består av fem stora distrikt: South Delhi, East Delhi, North Delhi, West Delhi och Central Delhi.

Agra

Indiens kanske mest kända ikon - Taj Mahal - finns i en stad som inte är lika besökt som New Delhi eller Mumbai. Agra ligger i delstaten Uttar Pradesh och är ett av landets mest besökta monument. Ett mausoleum med en otrolig kärlekshistoria bakom sig, Taj Mahal, tog över 20 år att bygga och beställdes av kejsaren Shah Jahan till minne av sin favorithustru Mumtaz Mahal.

Det är definitivt värt ett besök – om så bara för att återskapa det berömda fotot som Diana, prinsessan av Wales tog 1992 sittande ensam på en bänk.

Taj Mahal Agra

Mumbai

Mumbai (tidigare känd som Bombay) är den största staden i Indien. Det var ursprungligen en samling av sju öar som med tiden sammanfogades för att bilda östaden Bombay. Dess totala storstadsbefolkning uppskattas till över 20 miljoner (2012), vilket gör den till en av världens mest folkrika städer.

Mumbai är Indiens kommersiella huvudstad och även hem för landets största slumbefolkning. Det är centrum för den inflytelserika hindifilm- och TV-industrin, därav termen "Bollywood" (Bombay + Hollywood).

Gay MumbaiMumbai

 

Homosexuella rättigheter i Indien

Homosexualitet i Indien avkriminaliserades 2009 men upphävdes fyra år senare i högsta domstolen. Men 2018 upphävdes lagen återigen avkriminalisera homosex. Samtyckesåldern för homosexuellt sex (både manligt och kvinnligt) är 18. Samkönade äktenskap är olagligt i Indien, och samkönade par är varken förbjudna eller tillåtna att adoptera barn.

Gay scen i Indien

I Indien diskuteras sexualitet av något slag sällan offentligt, och homosexualitet ses som ett tabuämne. Eftersom homofobi fortfarande är ganska vanligt i Indien, är dess gay-scen mycket begränsad och mycket dold.

De senaste åren har dock attityderna till homosexualitet förändrats något. Det har förekommit fler diskussioner och skildringar av homosexualitet i indiska medier och i Bollywoods filmindustri.

Storstadsstäder som Delhi, Mumbai och Bangalore har blivit centrum för den nya indiska gayrörelsen. Även om det inte finns många exklusiva gaybarer och klubbar för tillfället, har de flesta exklusiva "straight" ställen i dessa städer regelbundna nätter för homosexuella kunder.

 

Palolem Beach, Goa

 

Språk

Indien har 22 officiella språk, där hindi är unionsregeringens huvudsakliga officiella språk och det vanligaste språket, och engelska fungerar som ett underordnat officiellt språk.

Det finns också hundratals andra mindre framträdande språk.

Väder

Det finns tre årstider om året - sommar, regnperiod (eller "monsun") och vinter. Norden upplever vissa extrema värme på sommaren och kyla på vintern.

November till januari är den svalaste tiden på året, medan april till maj är de varmaste månaderna innan regnperioden börjar. Det finns också en kort vårperiod runt februari och mars, särskilt i norra Indien.

Visa

De flesta turister ansöker om ett 6-månaders turistvisum. Ett speciellt 10-årsvisum (affärs- och turistvisum) är endast tillgängligt för amerikanska medborgare. Ett indiskt visum är giltigt från den dag det utfärdas, inte inresedatumet.

En period på minst två månader krävs mellan på varandra följande besök. Det 6-månaders turistvisumet tillåter en vistelse på högst 90 dagar per besök, beroende på medborgarskap. Se till att kontrollera maximal varaktighet per besök med din ambassad.

Medborgare i Finland, Japan, Nya Zeeland, Luxemburg, Singapore, Kambodja, Vietnam, Laos, Myanmar, Indonesien och Filippinerna kan ansöka om ett turistvisum vid ankomst (TOVA) på flygplatserna i Chennai, Mumbai, Delhi och Kolkata för en vistelse på upp till 30 dagar.

Processen kan ta lite tid (mellan 1-6 timmar) när du har anlänt till flygplatsen.

Att ta sig till Indien

Beroende på din önskade destination inkluderar viktiga infartspunkter Mumbai, Delhi, Bengaluru, Hyderabad och Chennai. Flygplatserna i dessa städer är antingen nya eller under utveckling.

Det finns många direkt- och anslutningsflyg direkt till dessa städer från hela världen. För sekundära infarter till Indien, överväg Goa, Kolkata eller Malabarkusten.

Ta sig runt i New Delhi

Trafiken i Delhi är mycket överbelastad och många förare kommer att försöka lura turister. Det bästa sättet att ta sig runt är genom tunnelbana som är effektivt och rent. Du kan åka till nästan var som helst i staden med tunnelbana.

bussar är billiga men ganska trånga för det mesta. Det finns också en 'hoppa på hoppa av' busstjänst med fördefinierade uppsättning hållplatser runt staden.

Ett annat pålitligt transportmedel är taxi eller hyrbil, medan auto rickshaws eller tuk-Turks är bra för kortare resor, liksom de billigare cykel rickshaws.

Läs mer: Gay New Delhi stadsguide.

Ta sig runt i Mumbai

De flesta människor i Mumbai använder kollektivtrafik på grund av begränsade parkeringsplatser, tät trafik och dåliga vägförhållanden. Taxi är billiga och kan lätt hittas inom stadsgränsen. De flesta taxibilar är inte luftkonditionerade, och vissa är ganska smutsiga och har mätare som inte fungerar.

Om du vill ha en bekvämare, luftkonditionerad resa är det bättre att hyra privata taxibilar som körs till statligt godkända taxor med välutbildade förare.

Ju billigare bilrickshaws är endast tillåtna i förorterna. De är långsamma och rekommenderas inte för långa sträckor. bussar tillhandahålla omfattande tjänster som förbinder alla platser i staden och förorterna, men de är nästan alltid fulla.

Det finns också en omfattande tåg nätverk, med tre linjer. Undvik att använda lokaltåg under rusningstid och ekonomiklass eftersom det är extremt trångt. Mumbai tunnelbana är för närvarande under uppbyggnad och kommer att vara färdig snart.

Läs mer: Gay Mumbai stadsguide.

Pengar

Den indiska valutan är rupier (INR). Bankomater finns tillgängliga i de flesta stora städer i Indien. Det är dock tillrådligt att ha med sig kontanter eller resecheckar som backup.

Viktiga valutor som amerikanska dollar, brittiska pund och euro är lätta att ändra även om vissa banker endast accepterar resecheckar (ditt pass krävs).

Elektricitet

230V/50Hz, indiska (gamla brittiska)/europeiska kontakter

Användbara länkar

Indjapink - Gayreseföretag som erbjuder skräddarsydda lösningar för gayresor till Indien.

Rosa sidor - Indiens nationella gay- och lesbiska gaytidning.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell