Hong Kong stadsutsikt

Gay Hong Kong · Stadsguide

Första besöket i Hong Kong? Då är vår homosexuella stadsguide i Hong Kong något för dig.

第 一次 到 香港 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Hong Kong stadsutsikt

Hong Kong 香港

Hongkong är en särskild administrativ region (SAR) i Folkrepubliken Kina.

Beläget på Kinas sydkust, med en yta på cirka 1,100 7 km² och en befolkning på cirka XNUMX miljoner, är Hongkong ett av de mest tätbefolkade områdena i världen.

Hongkong var en brittisk koloni i 150 år innan suveräniteten återlämnades till Kina 1997. I dag är denna hamnstad ett stort turistmål och ett viktigt nav i Asien. Det är en unik plats med olika personligheter och kulturella influenser.

Hongkong består av fyra huvudområden:

Hongkongön - hem till ett fantastiskt antal höga byggnader längs vattnet i Victoria Harbour.

Kowloon - halvön mittemot Hong Kong Island på andra sidan Victoria Harbour; en av de mest tätbefolkade platserna på planeten!

De nya territorierna - norr om Kowloon och ofta ignoreras av turister som tyvärr saknar detta mångsidiga, delvis bergiga landskap.

De avlägsna öarna - alla andra delar av Hong Kong i söder inklusive Lantau Island (hem till Disneyland) och Hong Kong International Airport Island.

utsikt över Hong Kong-ön-från-aveny-of-stars

utsikt över Hong Kong Island från Avenue of Stars, Kowloon

Gay rättigheter i Hong Kong

Hongkong avkriminaliserade homosexualitet 1991 och åldern för samtycke mellan två män är 16. Äktenskap av samma kön är inte tillåtna, och utländska äktenskap mellan samma kön är inte heller officiellt erkända.

Även om det fortfarande är svårt för många asiatiska homosexuella män att komma ut till sin egen familj eller arbetskollegor, accepterar Hongkongs bredare befolkning det homosexuella samhället.

Homosamhället fortsätter att höja sin profil genom årliga evenemang som Lesbian & Gay Film Festival.

Gay scen

Gayscenen är mestadels inriktad på underhållningszonen i Central District (vanligen kallad Soho) på Hong Kong Island, Causeway Bay District på Hong Kong Island och Tsim Sha Tsui-distriktet i Kowloon. Den mest populära stranden för homosexuella solsökare är Middle Bay Beach.

För mer information, se vår Gaybarer och klubbarGay bastur och Gay massage spa sidor.

 

Att komma till Hong Kong

Hong Kong International Airport (HKG), även känd som Chek Lap Kok 赤鱲角, är den viktigaste hamnen för besökare till Hong Kong med flyg. Den är framröstad som en av världens bästa och mest effektiva flygplatser.

Det finns många direktflyg till Hong Kong från alla kontinenter i världen. För destinationer inom Kina är det ofta billigare att flyga från Shenzhen än från Hong Kong. Det finns också flyg mellan Hong Kong och flera öar och länder i mellersta Stillahavsområdet.

 

Att ta sig runt i Hong Kong

Hong Kong har ett utmärkt kollektivtrafiksystem som består av MRT (ett underjordiskt och markjärnvägssystem), spårvagnar (norra kusten av Hong Kong Island), bussar och färjor. Det saknas taxibilar som i allmänhet är rena, effektiva och billiga.

Var man kan bo i Hong Kong

Hongkong har ett enormt urval av boende från billiga pensionat till 5-stjärniga och bortom, även om priserna är på den höga sidan av asiatisk standard.

Oavsett om du bestämmer dig för att bo nära det centrala området och Causeway Bay på HK Island eller närmare det populära området Tsim Sha Tsui i Kowloon, kommer du att upptäcka att de flesta platser erbjuder bekväma kollektivtrafikförbindelser.

För en lista över de bästa hotellen för homosexuella resenärer, klicka här för att gå till vår Gay Hong Hong lyxhotell och Gay Hong Kong mellanklass + budgethotell sidor.

 

Saker att se och göra

Förutom shopping har Hong Kong massor av intressanta sevärdheter och attraktioner. För vår rekommenderade lista, klicka här för att gå till våra sevärdheter i Hong Kong sida.

 

Trädgård i Hong Kong

Nan Lian trädgårdar

Väder

Hong Kong har vinter, sommar, vår och höst. Våren (mars-maj) och hösten (september-december) anses generellt vara de bästa tiderna att besöka - ur vädersynpunkt - med temperaturer på i genomsnitt runt 25˚C.

Vintern (december-februari) kan vara ganska cool, med en tröja som behövs under dagen och päls på kvällen. Sommaren (juni-september) kan vara varm och väldigt våt, med enstaka tyfoner som stannar staden en dag eller så.

 

Visa

Hongkong har ett annat immigrationssystem än det i Kinas fastland. De flesta västerländska och asiatiska besökare kan få ett "visum vid ankomst". Men om du vill besöka Kinas fastland krävs ett separat visum (ansökt i förväg).

Tekniskt sett bör turister alltid ha med sig sitt pass i Hong Kong, men i praktiken är det bättre att förvara det inlåst i ditt hotellrumsskåp och ha en fotokopia av detaljerna i plånboken.

 

Pengar

Valutan för Hong Kong dollar (HKD eller HK $) är Hong Kong dollar som är indelad i 100 cent.

De flesta banker är öppna från 9 till 4:30 måndag till fredag ​​och 9 till 12:30 på lördag.

 

Shopping timmar

Köpcentra och de flesta andra butiker är öppna från 10:8 till XNUMX:XNUMX sju dagar i veckan.

 

Språk

De flesta människor i Hongkong talar kantonesiska som sitt första språk. Men engelska är också allmänt förstådd och talad i gaycommunityt. Att lära sig några ord kantonesiska för "snälla" och "tack" kommer att räcka långt.

 

Dricks

Tippning förväntas inte av taxichaufförer, men passagerare kommer vanligtvis att röra avgiften upp till närmaste dollar. På hotell är ett tips på $ 10- $ 20 för en portier som bär dina väskor eller servitören som levererar ett rumsservicefack.

Exklusiva restauranger kommer sannolikt att lägga till en obligatorisk serviceavgift på 10% och detta bör betraktas som tipset.

 

Hälso

Hongkong har utmärkta medicinska faciliteter i världsklass. Men de är dyra och du förväntas betala. Lämplig reseförsäkring rekommenderas starkt.

Att träffa en läkare är lätt. Läkare som utövar västerländsk medicin kommer nästan säkert att prata engelska. De flesta läkare kommer att kunna sälja mediciner till dig och accepterar kreditkort (kontrollera när du gör en tid)

 

Vad man ska ha

Day Wear - shorts och t-shirts under dagen

Eating Out - jeans och tee shirts / pikétröjor

Club Wear - jeans och t-shirts/linnen

Bastukläder - ta med egna flipflops

Beach Wear - speedos eller surfershorts

 

Telefon & Internet

Hongkong har ett antal GSM- och 3G-nät med utmärkt geografisk täckning – även under jord. Om du stannar i mer än några dagar och förväntar dig att ringa många samtal, överväg att köpa ett förbetalt SIM-kort. Dessa finns i de flesta närbutiker. Mobilsamtal är billiga, men du betalar både för att ringa och ta emot samtal.

Många hotell erbjuder gratis fast internet eller WiFi, även om vissa fortfarande kvarstår med avgifter. PCCW och Y5ZONE erbjuder schablonpaket för dagliga, veckovisa eller månatliga paket som ger tillgång i många kaféer, restauranger och andra offentliga platser.

 

Dricksvatten

Kranvatten är drickbart om du inte bor i en gammal byggnad. Men i praktiken kommer de flesta turister att köpa vatten på flaska.

 

Elektricitet

3-poliga pluggar i brittisk stil som körs på 220V / 50 hertz. Adaptrar finns allmänt tillgängliga och lånas ut på de flesta hotell.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.