Playa Del Ingles Gran Canaria

Gay Gran Canaria · Öguide

Planerar du en resa till Gran Canaria? Då kan vår guide på ön Gran Canaria hjälpa dig att få ut det mesta av ditt besök.

Playa Del Ingles Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria (som ursprungligen betyder "hundarnas stora ö") är Kanarieöarnas mest folkrika ö, en spansk skärgård som ligger i Atlanten cirka 150 km utanför Afrikas kust.

Ön har en rund form med en diameter på cirka 50 km och ligger sydost om tenerife och väster om Fuerteventura.

Gran Canarias behagliga väder året runt och långa stränder med vita sanddyner gör det till ett populärt turistmål som lockar över två miljoner besökare om året. Det är särskilt populärt bland britter och tyskar som vill fly från norra Europas kalla vinterväder.

Gay rättigheter i Spanien

Spanien är ett av de mest progressiva länderna i världen när det gäller homosexuella rättigheter.

Samtyckeåldern är 16 för alla. Äktenskap av samma kön är lagligt. Par av samma kön kan adoptera barn. Gay män kan tjäna öppet i militären. Det finns antidiskrimineringslagar när det gäller anställning, tillhandahållande av varor och tjänster och mot hatprat.

Homosamhället är mycket synligt med stora gaypride-firande varje år i Madrid, Barcelona, ​​Sitges och Gran Canaria.

Gay Scene - Playa del Ingles

Staden Playa del Ingles är känd som en av de mest populära destinationerna för gaystränder i Europa. Det finns ett stort antal gayorter och hotell i detta område och en livlig gaybar och kryssningsklubb scen fokuserad runt Yumbo Centrum.

Ön lockar unga och inte lika unga i lika många. Hela scenen är attitydfri och välkomnande för alla.

Under dagtid leder de flesta killarna till det närliggande Maspalomas gay strand eller njut av att utforska sanddynerna. Andra väljer att stanna vid poolen och njuta av servicen och faciliteterna på sitt hotell eller sin utväg.

Maspalomas-Sand-sanddyner-tagna-dec-2015

Gaynattlivet startar sent och är nästan helt inriktat på det berömda Yumbo-komplexet med flera våningar i hjärtat av Playa del Ingles.

Inuti-Yumbo-centrum-i-Playa-Del-Ingles-Gran-Canaria

Yumbo Center är hem för ett stort utbud av cabaret-showbarer, kryssningsbarer med mörka rum, nattklubbar, gaybastur, butiker och restauranger.

De flesta gaybarer blir inte upptagen förrän kl. 11. Publiken tenderar att gå vidare till barer / klubbar sent på kvällen runt två på morgonen, med vissa platser förblir öppna till 2:5 eller senare.

Det finns också en homosexuell scen i Las Palmas, huvudstaden Gran Canaria, som tenderar att locka mestadels lokala killar. Mest gay barer och klubbarna i Playa del Ingles kommer att lagra lokala gaykartor som ger information om arenorna i Las Palmas.

Det finns en färgstark gay Pride hålls varje år i och runt Maspalomas, vanligtvis i maj. Vi täcker detta mycket mer detaljerat i vårt Saker att göra på Gran Canaria guide.

Att komma till Gran Canaria

Gran Canaria flygplats (IATA: LPA) är en av de mest trafikerade i Spanien och hanterar över 10 miljoner passagerare per år. Det finns direktflyg från de flesta större europeiska flygplatser. Flygbolag som flyger med linjetrafik till Gran Canaria inkluderar Aer Lingus, Ryanair, EasyJet, Iberia, British Airways, Vueling, Air Berlin och KLM.

Flygplatsen ligger mot öns östkust, 25 km norr om Playa del Ingles. Från flygplatsen till staden finns det flera alternativ:

Taxi

Det finns taxibilar på den signerade taxistationen vid terminalen och kostar mellan 30-40 € för att komma till Playa Del Ingles / Maspalomas.

Busshållplats

Det går regelbundna bussar per timme från flygplatsen till Playa del Ingles (3.50 €) och Faro de Maspalomas (4.05 €).

Biluthyrning

De flesta större biluthyrningsföretag verkar på flygplatsen. Gran Canaria har en bra väginfrastruktur, och att hyra en bil är ett mycket bra alternativ som ger dig flexibiliteten att utforska ön och stränderna i din egen takt. Glöm inte att ta med ditt körkort.

kör-in-gran-canaria

Det finns en utmärkt, snabb väg mellan flygplatsen och Playa del Ingles (GC-1). Andra vägar över Gran Canaria är väl underhållna, även om det krävs ett bra höjdhuvud för att köra genom bergen.

Många orter i Playa Del Ingles har privata parkeringsmöjligheter. Det finns också en rimlig mängd gratis, obegränsad parkering på gatan. Blått fodrade zoner är tidsbegränsade löne- och visningsområden. Gula fodrade zoner betyder ingen parkering.

Parkering nära stranden i Maspalomas kan vara mer av en utmaning.

Bilar körs på höger sida av vägen. Säkerhetsbälten är obligatoriska för både passagerare fram och bak. Det är olagligt att använda en mobil eller en GPS-enhet under körning. Kör inte över / korsa en enda vit linje mitt på vägen. Håll ditt körkort på dig medan du kör.

Var att hyra en bil på Gran Canaria

Det finns ett bra urval av biluthyrningsföretag på Gran Canaria flygplats. Det finns också ett antal operatörer i Playa Del Ingles. Boka i förväg för att få de bästa erbjudandena.

Axel Maspalomas gayhotell

Var man kan bo på Gran Canaria

För vår lista över rekommenderade hotell för homosexuella resenärer, besök Gay Gran Canaria mellanklass + budgethotell och Gay Gran Canaria lyxhotell sida.

Exklusivt gay resorts och hotell nära det gay nattlivet på Yumbo Center listas på en separat sida.

Saker att göra på Gran Canaria

  • Yumbo Center - Om du vill festa, leta inte längre. Läs mer i vår dedikerade guide till bästa gayklubbar och barer på Gran Canaria.
  • roque nublo - ett monolitelement som är 80 meter högt och ett av de mest kända landmärkena på ön.
  • Las Canteras-stranden - en av Gran Canarias mest kända stränder och är cirka 3.1 km lång.
  • Maspalomas strand - populärt område med nakenstränder, resorter och stora gayscener.
  • Calle Triana - en trevlig gata med exklusiva butiker och boutiquer.
  • Jardin Canario - en unik trädgård med exempel på alla sorters växtlighet som finns på Kanarieöarna.
  • La Vegueta - en charmig stadsdel med gammal arkitektur och barer på kullerstensvägar.
  • Palmitos Park - en stor fågelpark i söder.
  • Barranco de Guayadeque - platsen för en gammal bosättning på Gran Canaria belägen på den sydöstra delen av ön.
  • Kanariska museet - Detta museum grundades 1879 och är tillägnat studier av Kanarieöarnas ursprung, historia och arkeologi.

Läs mer: Saker att göra på Gran Canaria.

Visa

Spanien ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa bör du kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Valutan i Spanien är euron. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Foto-ID kan krävas om du betalar med kort i vissa butiker.

Elektricitet

220 volt, med standard europeiska 2-runda stiftkontakter.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.