Gay Genève

Gay Genève · Stadsguide

Första gången i Genève? Då är vår sida för stadsguide för Gay Genève något för dig.

Gay Genève

Genève | Genève

Den näst största staden i Schweiz och den största staden i den fransktalande regionen i Schweiz. Kommunen i Genève är hem för cirka 200,000 1 människor men är hjärtat i en pendlarregion med cirka XNUMX miljon människor.

Genève har en rik och varierad historia. Det togs av romarna 121 f.Kr. och drabbades av massiv förödelse 586 e.Kr. på grund av en massiv tsunami från Genfersjön. Det var kalvinismens hem och blev ett av Europas viktigaste centrum under den protestantiska reformationen.

Numera är staden känd för att vara högkvarter för många av världens internationella organisationer, inklusive FN. Den rankas ofta högt när det gäller livskvalitet för sina medborgare och rankades 2017 som den dyraste staden i världen. Dess omfattande kulturella aktiviteter lockar många besökare till staden.

Gay rättigheter i Schweiz

För homosexuella rättigheter i Schweiz, se vår Stadsguide för Gay Zürich.

Gay scen i Genève

I jämförelse med de hedonistiska dansklubbarna i Zürich är Genèves gay-scen mycket mer avslappnad. Det betyder inte att Genèves gay-scen på något sätt är tråkig då det finns ett bra utbud av bastu, kryssningsklubbar, gaybarer och dansklubbar catering för homosexuella kunder.

Det finns inte en vanlig pridefestival i Genève eftersom det finns en nationell gay pridefestival som roterar bland de större städerna i Schweiz. 2018 kommer det att hållas för första gången i Lugano.

Att komma till Genève

Med flygplan

Genèves flygplats (GVA) ligger 5 km från stadens centrum. Det är väl kopplat till platser i Europa och erbjuder ett anständigt utbud av långdistansflyg till destinationer i Nordamerika, Mellanöstern och Kina. Det blir upptagen under vintermånaderna med människor som kommer till närliggande skidorter.

Du kan ta kollektivtrafik gratis från flygplatsen och det gäller med ditt boardingkort. Biljettmaskinen finns i bagageåtervinningsområdet och är giltig i upp till 80 minuter på både tåg och bussar. Tåg tar 6 minuter in till centrum medan bussar tar cirka 20 minuter.

Vissa hotell ordnar gratis bussar som är specifika för deras hotell, vilket är värt att kolla in i förväg för att se om ditt hotell erbjuder detta. Taxi kan hyllas från flygplatsen eller beställas i förväg. Resor tar ungefär tio minuter och kostar i området 35 till 45 CHF, beroende på trafikförhållanden, tid på dagen och antal passagerare.

Med tåg

Genève har goda förbindelser till destinationer i Schweiz med tåg. Det finns också några höghastighetsjärnvägsförbindelser som tar dig till destinationer i Frankrike.

Med båt

Ett populärt sätt för turister att komma in och ut från Genève. En mängd olika ångkokare, mestadels byggda i början av 20-talet, stannar vid städerna och byarna vid Genèvesjön.

Att ta sig runt i Genève

Till fots

Genèves gamla stad är relativt liten, vilket gör det ganska lätt att navigera till fots. Det enda som är värt att notera är att det inte är ovanligt att gator byter namn inom ett relativt kort avstånd.

Med kollektivtrafik

Genève har ett bra integrerat kollektivtrafiknätverk av bussar, spårvagnar, förortståg och båtar. Korta hoppresor börjar vid 2CHF med dagspass som börjar vid 8CHF. Om du bor på ett hotell, vandrarhem eller camping i kantonen Genève får du ett gratis resekort under din vistelse, vilket gäller med ditt pass.

De gula skyttelbåtarna, Les Mouettes, som korsar sjön är populära bland turister. De avgår var tionde minut mellan kl. 7.30 och 6. På fredags- och lördagskvällar finns det en nattbusslinje som går till de tidiga timmarna.

Med taxi

Det finns cirka 60 taxistationer i hela staden vilket gör det enkelt att hitta en stad på gatan, men bokning rekommenderas vid hektiska tider. Taxichaufförer i Schweiz är enligt lag skyldiga att tala engelska även om nivåerna på engelska kan variera. Priserna kan variera beroende på tid och datum. Uber används ofta av lokalbefolkningen.

Var man kan bo i Genève

För de senaste hotellerbjudandena i Genève, besök vår Gay Genèves hotellsida.

Saker att se och göra i Genève

  • Jet d'Eau - en av de avgörande symbolerna för Genève. Denna fontänjet var ursprungligen en tillfällig tryckavlastning för ett vattenkraftverk på Rhône, men folket i Genève gillade det så mycket att det blev ett permanent inslag 1891.
  • Cathédrale St-Pierre - Ursprungligen en katolsk kyrka, detta var en nyckelplats för den protestantiska reformationen som svepte genom Europa. Det finns ett fascinerande museum här men bara att bevittna den här katedralens prakt är tillräckligt för att glädjas.
  • Museum of the International Committee of the Röda korset - ett exceptionellt intressant museum som utforskar det humanitära arbetet som utförs av Röda Korset. Räkna med att bli ödmjuk inför några av fotoutställningarna.
  • Palais des Nations - ursprungligen byggd för att hysa Nationernas Förbund, föregångaren till dagens FN. Huvudattraktionen här är den stora salen och den offentliga konsten på området.
  • Gammal stad - huvuddraget för turister till Genève. Här hittar du många traditionellt schweiziska mat- och dryckesställen. Det är särskilt känt för sina antikaffärer.
  • Rue du Marché - en av Genèves huvudstråk och en av de bästa ställena att köpa presenter eller unna dig själv. Praktiskt taget allt du kan tänka dig kan hittas här.

När ska Besök

Genèves bästa väder sammanfaller föga överraskande med turistsäsongens högsäsong i juli och augusti. December till april kan vara ganska kylig men detta sammanfaller med skidsäsongen som många besökare anländer till staden för. Sen vår och tidig höst är förmodligen de bästa tiderna att besöka om du vill minska kostnaderna och undvika skatterna.

Det finns ett brett program av evenemang i Genève utspridda under hela året. Antigel-festivalen, som äger rum under de två första veckorna av februari, tar med sig musik- och dansevenemang till okonventionella platser över hela kantonen. Junis musikfestival ser ett brett utbud av artister från en mängd olika genrer uppträda i staden.

Visa

Schweiz ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa bör du kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Den schweiziska valutan är den schweiziska franc (CHF). Priserna i Schweiz är i allmänhet mycket högre än i andra delar av Europa.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.