fuerteventura

Gay Fuerteventura · Öguide

Planerar du en resa till Fuerteventura? Då är vår sida för homosexuella Fuerteventural-ön något för dig.

fuerteventura

 

Fuerteventura

Fuerteventura (som betyder ungefär "stark förmögenhet") är den näst största av Kanarieöarna, efter tenerife. Det förklarades ett biosfärreservat av UNESCO 2009.

Ön är mest känd för sina stränder med gyllene sandsträckor som sträcker sig flera mil och är hem för många vattensporter i världsklass.

 

Gay rättigheter i Spanien

För homosexuella rättigheter i Spanien, se vår Gay Madrid stadsguide sida.

 

Gay scen

Fuerteventuras gay-scen är väldigt liten och har bara ett par gaylokaler. Semesterorten Corralejo erbjuder en avslappnad atmosfär och mycket liberal attityd som har lockat homosexuella besökare i många år. Som ett resultat av detta försöker öns turistmyndighet främja Fuerteventura som ett semestermål för homosexuella resenärer.

En av de största orterna, Corralejo, ligger i norra spetsen av Fuerteventura där det finns vackra stränder och de ökända Corralejo sanddynerna, en populär kryssningsplats bland homosexuella solbadare och utställare.

 

Att ta sig till Fuerteventura

Det går dagliga flygningar från Spanien, Storbritannien, Europa såväl som från de andra öarna. Flygplatsen (El Matorral Airport) ligger nära Puerto Del Rosario, huvudstaden i Fuerteventura, och därifrån tar det cirka 40 minuter med taxi att komma till Corralejo stad och kostar mellan 45-60 €.

En busslinje finns tillgänglig från Puerto del Rosario till Corralejo varje timme och kostar 3.40 €. Flera färjor går från Teneriffa, Grand Canaria, Puerto del Rosario och Lanzarote.

Bergsutsikt La Oliva Fuerteventura

Att ta sig runt i Fuerteventura

Det är mycket kostnadseffektivt att ta sig runt på ön med taxi eller använda lokala bussar. Du ser taxistationer och busshållplatser runt. Du kan köpa ett BONO BtF-rabattkort för 1 € från föraren och fylla på det för att få rabatter på bussresor runt ön. Att komma från Correlejo till sanddynstränderna söder om staden är mycket lätt.

En hyrbil är det bästa alternativet om du vill utforska de avlägsna delarna av Fuerteventura, och många biluthyrningsföretag finns tillgängliga.

 

Var man kan bo i Fuerteventura

För vår lista över rekommenderade hotell nära stranden och Corralejo gay scen, besök than Gay Fuerteventura Hotels sida.

 

Saker att se och göra

stränder - Stränder i karibisk stil med vit sand och turkost vatten (inklusive Corralejos sanddyner).

Båtturer - bästa sättet att upptäcka valar och delfiner.

Las Rotundas köpcentrum - stort köpcentrum i huvudstaden Puerto Del Rosario.

Lobosöarna - underbar liten ö som ligger 2 km norr om Fuerteventura.

Lajita Zoo - hem till "Oasis Park" med botanisk trädgård och flera utmärkta fiskrestauranger.

Baku vattenpark (Corralejo) - Stor vattenpark med vågbassänger solplats, lekzoner etc.

Submarine Safari (Corralejo) - ta en resa till havsbotten i denna fantastiska sub.

Fisketurer - storviltsfiske tillgängligt runt om i Corralejo.

Jeep Safari - Ett bra sätt att turnera runt den underbara ön och stränderna.

Lanzarote - populär grannö dit du kan ta dig med en färja (30 minuters resa).

 

När ska Besök

Fuerteventura har fantastiskt väder större delen av året, med det bästa av solen och den blå himlen från april till november. De flesta turister besöker ön under dessa månader och över vintern också på grund av de milda temperaturerna året runt.

Sommartemperaturen kan ligga mellan 22 ° C-35 ° C och på vintern mellan 15 ° C-22 ° C.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.