gay-frankfurt-guide-2017

Gay Frankfurt · Stadsguide

Planerar du en resa till Frankfurt? Då är vår stadsguide för homosexuella i Frankfurt något för dig.

gay-frankfurt-guide-2017

Frankfurt

Frankfurt är Tysklands viktigaste affärs- och finansiella navstad och största stad i den tyska delstaten Hessen. Det är känt för en fantastisk stadssilhuett i höghus och är hem för en mängd stora europeiska organisationer, inklusive Europeiska centralbanken.

Frankfurt är också värd för några av de största mässorna i världen, inklusive den fantastiska Frankfurt Auto Show. Frankfurts flygplats är en av de mest trafikerade i Europa, och staden är ett viktigt knutpunkt för järnvägstransport.

Turister som tillbringar några dagar i Frankfurt (snarare än att bara passera) behandlas med en fantastisk kombination av det nya och gamla, med futuristiska skyskrapor som existerar samtidigt med vackra historiska byggnader, offentliga parker, fantastiska shoppinghallar och ett stort antal museer.

Kör genom stadens centrum är Main River. Historiska broar som sträcker sig över Main är attraktioner i sig och ger en fängslande syn på landskapet på båda sidor om floden.

Frankfurt Römerberg (Gamla stan)

 

Gay scen

Frankfurts gay-scen är fokuserad kring Alte Gasse-gatan i stadens centrum (Innenstadt), nära Konstablerwache-stationen och den populära shoppinggatan Zeil. De flesta gaybarer och klubbar ligger inom gångavstånd från varandra, även om några av de mest populära kryssningsklubbarna och basturna ligger lite längre bort.

Frankfurt är en mycket internationell stad. Ett stort antal multinationella företag, institutioner och en massiv flygplats gör att scenen lockar en mångsidig och mycket internationell publik.

Även om det inte är i samma skala som Berlin, erbjuder Frankfurt-scenen ett utmärkt urval av nattliv, bastu och kryssningsklubbar.

 

Att komma till Frankfurt

Frankfurts flygplats är en av de största i Europa med frekventa förbindelser till alla större städer i Europa samt till många interkontinentala destinationer.

Det finns två terminaler, varav en endast används av Star Alliance-flygbolag (inklusive Lufthansa) och den andra av alla andra flygbolag.

Flygplatsen är ansluten till staden med ett tåg. Linjerna S8 och S9 avgår från terminal 1 och reser genom stadens centrum. Restiden från flygplatsen till stadens centrum är normalt cirka 14 minuter. Köp din biljett från en varuautomat på flygplatsen innan du går ombord på tåget. Biljetter kostar 4.65 €.

Frankfurt har en av de största tågstationerna i Europa med snabba förbindelser till de flesta andra tyska städer och vissa europeiska destinationer.

Att ta sig runt i Frankfurt

Frankfurt har ett utmärkt kollektivtrafiksystem som består av ett tunnelbananätverk, bussar och spårvagnar.

Tunnelbana, buss och spårvagn

Tunnelbanestationer kan identifieras med ett U-tecken på en blå bakgrund. Du måste köpa en biljett från en varuautomat innan du går ombord. Varuautomater erbjuder instruktioner på både tyska och engelska. Priserna baseras på reszoner. Enstaka biljetter ger obegränsad resa inom en viss zon.

Ett "Frankfurt Card" ger obegränsade resor i 1 eller 2 dagar, plus rabatter på olika museer. Kortet kan köpas på flygplatsen, större järnvägsstationer och turistinformationscenter och kostar 10.50 € per dag.

Taxi

Tillgängligt men dyrt. Förvänta dig att betala cirka 30 € för att komma in i stadens centrum.

Cykel

Staden har ett omfattande nätverk av cykelfält. Från april till december är det enkelt att hyra en cykel från Deutsche Bahn (märkt DB) med mobiltelefon och kreditkort.

 

Var man kan bo i Frankfurt

Gay besökare bor nära stadens centrum (Innenstadt), runt Alte Gasse gay scen och den populära shoppinggatan Zeil.

För vår lista över rekommenderade hotell, besök Frankfurt hotell och Lyxhotell i Frankfurt sidor.

 

Saker att se och göra

Skyline – Med några av de högsta byggnaderna i Europa är utsikten från Main River-broarna spektakulär. Main Tower har en allmän utsiktsplattform 200 meter över marken.

MyZeil - Spektakulärt köpcentrum som öppnade 2009, med en fantastisk trattformad glasfasad, spiralformade konturer och Europas längsta fristående rulltrappa!

Römerberg  - Frankfurts gamla centrum, med byggnader i nygotisk stil med anor från 14-talet och rester av den romerska bosättningen (Archäologische Garten, nära katedralen).

Home (Saint Bartholomeus' Cathedral) - katedral i gotisk stil byggd på 14-talet.

Eiserner Steg (Järnbro) - Gångbro, byggd 1869 från vilken du kan njuta av fantastisk utsikt över Frankfurts skyline och floden Main. Ansluter till museer i Sachsenhausen-distriktet.

Huvudskydd - Anses som centrum av staden och en av de mest populära torg. Beläget intill Zeil, Frankfurts största shoppinggata. Kolla in "Hauptwache", en byggnad i barockstil i mitten av torget.

Alte Oper Frankfurt – Historisk byggnad som används för konserter och andra större evenemang.

Museum of Modern Art – Ett av världens viktigaste samtidskonstmuseer med över 4,500 1960 verk från XNUMX-talet.

Museumsufer - Område med många museer med teman som inkluderar tysk arkitektur, tysk film, konst & kultur, kommunikation, samtida ikoner etc. Beläget i Sachsenhausen-distriktet. Museumsufer-biljett ger tillgång till de flesta av dessa museer under två dagar i rad.

Palmengarten botaniska trädgårdar - Öppet dagligen, året runt.

Grüneburgpark - Frankfurts största offentliga park.

 

När ska Besök

Frankfurt åtnjuter relativt milda men blöta vintrar (november - mars) och varma somrar (juli till september) när temperaturen i genomsnitt är runt 25°C.

Högsäsong för turism är från maj till början av oktober. Staden lockar till sig ett antal internationella mässor och under vilka hotellpriserna stiger avsevärt.

 

Pengar

Tyskland är en del av euroområdet (och Frankfurt är hem för Europeiska centralbanken!). Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt (och på många ställen, föredras).

 

Gå och Handla

Frankfurt är utmärkt för shopping. Bege dig till Zeil, ett av Europas populäraste shoppingdistrikt. Både Zeil och de omgivande gatorna är hem för många varuhus, shoppinggallerior och många boutiquer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.