Gay Exeter · Stadsguide

Gay Exeter · Stadsguide

Första gången i Exeter? Då är vår gay Exeter stadsguidesida något för dig.

Exeter domkyrka

Exeter

En domkyrkstad i sydvästra England. Exeter är hem för cirka 130,000 XNUMX personer och är länsstaden Devon.

Exeter började livet som en befäst romersk stad och har en rik och varierad historia. Det blev ett viktigt religiöst centrum när dess katedral byggdes på 11-talet. På 19-talet var staden känd för sin ull. Exeter bombades ganska hårt under andra världskriget i Baedecker Blitz.

Numera är Exeter en av de viktigaste affärscentralerna i Sydväst, känd för att vara platsen för Met Office och dess prestigefyllda universitet. Besökare kommer till Exeter för att bevittna dess fantastiska arkitektur, närheten till Devonshire landsbygd och utmärkta shoppingval.

 

Gay scen

Det finns bara en känd gaybar i Exeter, kallad The Vaults. Och medan nattlivet är litet är staden känt för att vara mycket välkomnande för homosexuella besökare. Liksom resten av Storbritannien är de flesta barer och klubbar i Exeter HBT-vänliga, och den stora studentpopulationen innebär en mycket liberal attityd gentemot homosexualitet i allmänhet.

Det arrangeras en årlig LGBT-stolthet och festival som hålls varje sommar.

 

Att komma till Exeter

Med flygplan

Exeter Airport (EXT), som ligger 4 mil från stadens centrum, erbjuder ett blygsamt antal inrikesförbindelser och europeiska flygningar, mestadels genom Flybe, samt ett begränsat urval av säsongs- och charterflygbolag.

Buss 56 (56A / B) erbjuder regelbunden trafik till tågstationen och busstationen, men det finns en begränsad rutt på söndagar och helgdagar. Biljetter kostar £ 3 och restiderna är ungefär en halvtimme.

Taxi kan förbeställas i förväg eller hyllas på flygplatsen. Resetider till stadens centrum är cirka 12 minuter. Du kan förvänta dig att betala i området £ 20 per resa. De vanliga biluthyrningsföretagen finns på terminalen.

Alternativt är Bristol Airport regionens mest välanslutna flygplats, och bussoperatören South West Falcon erbjuder förbindelser (med 1 byte) som tar mindre än 2 timmar. Du kan betala på bussen, men det är billigare att boka i förväg.

Med tåg

Exeter St David's är Exeters huvudstation. Det är på London Paddington till Cornwall Line med en restid på cirka 3 timmar. Nationella tjänster går upp till Skottland och norra England, beroende på hur långt i förväg du bokar. Det kan vara billigare (och snabbare) att flyga.

St David's ligger 15 minuters promenad in till stadens centrum, men det finns en mindre station i centrum. Exeter Central är ett bra ställe om du planerar att utforska destinationer runt om i regionen.

Med buss

Exeter betjänas av National Express, Megabus och South West Falcon. Biljetter kan vara extremt billiga, men att resa över hela landet kan ta lång tid.

 

Att ta sig runt i Exeter

Till fots

Exeters stadskärna är litet, så det är väldigt lätt att ta sig runt till fots. Du behöver egentligen bara använda andra transportmedel om du åker längre bort.

Med buss

Exeter busstation ligger centralt och härifrån kan du ta lokala och regionala bussar. Stagecoach South West erbjuder det bredaste utbudet av tjänster. Ett Megarider-pass per vecka kostar £ 14.50 och tar dig var som helst på lokala Stagecoach-tjänster.

Med taxi

Det finns taxistationer som ligger runt stadens centrum, men dessa kan bli upptagen på helgerna. Det kan vara lättare att förboka taxibilar i förväg för att undvika lång väntetid. UBER är också ett bra alternativ och kan vara billigare än lokala taxibilar.

 

Var man kan bo i Exeter

För en lista över några av de bästa hotellen i Exeter, besök vår Gay Exeter Hotels sida.

 

Saker att se och göra

Exeter domkyrka - ett fantastiskt exempel på gotisk arkitektur som undgick Luftwaffes bombningar under andra världskriget. Den gröna katedralen är en fantastisk plats att koppla av och titta på på sommaren, kanske med en picknick.

Underjordiska passager - du kan göra rundturer i stadens medeltida vattensystem hela året. Varnas för att vissa delar av tunnlarna kan bli ganska smala så dessa är inte för svaga hjärtan.

Exeter Quay - en pittoresk och livlig plats för att njuta av en solig eftermiddag eller äta middag på en kväll. Under hela året äger ett brett utbud av evenemang rum här, inklusive gatumarknader och drakbåtstävlingar.

Gandy Street - den här gatan är en skattkammare av udda oberoende butiker och boutiquer. Perfekt för att få godsaker till dig själv och souvenirer till vänner och familj. Författaren till den berömda Harry Potter-serien, JK Rowling baserade tydligen Diagon Alley på denna gata.

Royal Albert Memorial Museum (RAMM) - Ett vackert viktorianskt museum. RAMM har en fascinerande samling som täcker allt från Exeters historia, antika civilisationer och taxidermi (av varierande kvalitet). Stängt på måndagar

The Double Locks Pub - Beläget en kort resa från centrum, denna traditionella spritdryck vid kanalen är en fantastisk plats att tillbringa en sommareftermiddag. Känd för sitt utbud av real ale och populära hundutställning.

 

När ska Besök

På grund av sin geografiska position är Exeter utsatt för varma och torra somrar och svala, våta vintrar. Det blir inte överfullt av turister, även om julperioden och sommaren är lite mer livliga än andra tider på året.

Stadens Pride-festival har hållits i maj de senaste åren, och det finns andra årliga evenemang, inklusive South West Festival of Food & Drink i maj, Let's Rock Exeter med retrotema i juli och Respect Festival i juni.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.