vacker utsikt över staden-edinburgh

Gay Edinburgh · Stadsguide

Första gången i Edinburgh? Då är vår stadsguide för Edinburgh något för dig.

vacker utsikt över staden-edinburgh

edinburgh

Edinburgh, Skottlands huvudstad, är en av de mest imponerande städerna i Storbritannien.

Staden erbjuder ett häpnadsväckande utbud av historiska monument, fantastiska museer och konstgallerier, utmärkt shopping och ett oöverträffat program med festivaler och evenemang som startar varje år med Hogmany (skotska nyårsfirandet) och höjdpunkter under sommaren med Fringe Festival and Military Tatuering.

 

Gay rättigheter i Skottland

Formell avkriminalisering av homosexualitet inträffade först 1980. På senare tid har homosexuella rättigheter utvecklats i snabbare takt. Civila partnerskap blev lagliga 2005. Lagar som tillåter adoption av samma kön antogs 2009 och den 16 december 2014 trädde en ny lag som tillät äktenskap av samma kön i kraft.

Diskriminering på grund av sexuell läggning har varit olaglig sedan 2005.

 

Gay scen

Även om Edinburgh inte är i samma skala som London eller Manchester, har Edinburgh en livlig och färgstark gay-scen. De flesta homosexuella arenor ligger i New Town-området, särskilt runt den norra änden av Leith Street, i ett område som lokalt kallas "Pink Triangle" Gay Village.

 

edinburgh-slott-skottland

Att ta sig till Edinburgh

De flesta turister anländer med flyg eller tåg. Edinburghs internationella flygplats, som ligger 10 km från stadens centrum, har ett välutvecklat nätverk av direktflyg till de flesta europeiska huvudstäder och vissa destinationer i USA.

Busslinjen Airlink Express erbjuder transfer till stadens centrum och kostar £ 4.50 för en singel. Taxibilar finns tillgängliga och kostar cirka 20 £.

Waverley Railway Station (Edinburghs centralstation) ligger i stadens centrum. Det finns snabba och regelbundna tågförbindelser till London och nästan alla större städer i Storbritannien. Om du redan är i Storbritannien kan det vara det snabbaste och enklaste alternativet att resa med tåg till Edinburgh.

 

Att ta sig runt i Edinburgh

Edinburgh är relativt kompakt stad, och de flesta av de bästa sevärdheterna ligger inom gångavstånd från varandra. Staden har ett omfattande bussnätverk och taxibilar finns tillgängliga.

 

Var man kan bo i Edinburgh

Det är bäst att bo i Edinburghs centrum. Hotell nära New Town och "Pink Triangle" Gay Village är populära bland homosexuella besökare.

För vår lista över några av de bästa hotellen i Edinburgh för homosexuella resenärer, besök vår Sidan för Gay Edinburgh-hotell.

Royal Mile

 

Saker att se och göra

Ett besök i Skottlands huvudstad är inte komplett utan att ta en titt på Edinburgh Castle, stadens mest kända landmärke.

Gå och Handla - Handla till dig i New Town-området och runt om i staden. Det finns gott om butiker, konstiga och underbara butiker för fashionistas, märken och läckra engångsartiklar.

Äta & dricka - Edinburgh är välkänt för sitt enorma utbud av restauranger, gastro-pubar, fina restauranger och läckra boho-kaféer. Från den traditionella haggis och ett glas Glenfiddich till de ökända friterade Mars Bars, Edinburgh är en vän till maten.

Rundturer i massor - Med massor av vandringsturer för att utforska denna kompakta historiska smältdegel till turer som upptäcker underverken i en "pysseldram", som skiljer dina blandningar från din malt. Edinburgh verkar ha en "turné" för det mesta skotska.

Scottish National Gallery of Modern Art - en samling modern konst. Njut av promenaden runt Water of Leith Walkway som omger galleriet som också är fyllt med skulpturer.

Edinburgh Castle - historisk fästning som dominerar staden Edinburgh.

Royal Mile - Förbinder två kungliga residens i Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. En rad gator med smala gränder i det som en gång var genomfartsvägen i det medeltida Edinburgh.

Royal Botanical Garden Edinburgh - den näst äldsta i Storbritannien, med anor från 1670. Bäst att besöka på våren när trädgårdarna är i full blom, men en härlig attraktion året runt för de grönfingrade där ute.

Edinburgh Fringe Festival - den största konstfestivalen i världen och pågår varje augusti i cirka tre veckor. Förvänta dig avantgardeprestanda, galen och udda konst, massor av komedi, utställningar, liveteater och mer när festivalen sprider sig över staden och tar över arenor genom att visa upp det goda, det dåliga och det fula med konst.

Scott-monumentet – Sir Walter Scott var en av Skottlands största författare och har firats för alltid här i detta gotiska minnesmärke. Klättra upp de 287 trappstegen och njut av panoramautsikt över staden

The Royal Yacht Britannia - Upptäck hur livet var på drottningens flytande residens som är permanent dockad vid vattnet vid Leith.

 

När ska Besök

Under sommaren (juni, juli och augusti) är medeltemperaturen runt 18 ° C-19 ° C. Under vintern är medeltemperaturen cirka 0 ° C. Det kan regna eller vara soligt eller båda nästan varje dag eller året, så var beredd.

Pengar

Skottland använder det brittiska pundet. Vissa skotska banker utfärdar sina egna sedlar. Skotska sedlar accepteras alltid i Skottland och av alla banker i hela Storbritannien. Ibland kanske en liten handlare i andra delar av Storbritannien inte accepterar skotska sedlar på grund av okändhet.

Kredit- och betalkort är ett mycket allmänt accepterat. Om du inte har en PIN-kod för ditt kort måste du uppge ID. Pentautomater är allmänt tillgängliga.

 

Dricksvatten

Kranvatten är drickbart. De flesta restauranger erbjuder gratis kranvatten med måltider som ett alternativ till vatten på flaska.

 

Visa

Skottland är en del av Storbritannien. Under de senaste åren har Storbritannien skärpt sina invandringsförfaranden och infört användningen av biometri. Fullständiga detaljer kan vara finns här.

De flesta besökare från Europa och länder som USA, Hong Kong SAR, Singapore och Taiwan behöver inte visumkontroll här till se om detta gäller dig.

De flesta andra besökare från Asien, Afrika och Sydamerika måste få visum innan de reser till Storbritannien. Du kommer normalt att behöva delta i en intervju på din lokala brittiska ambassad.

Inträde är normalt tillåtet under en period av 6 månader, och du är fri att resa någonstans i Skottland, England, Wales och Nordirland.

Storbritannien är INTE en del av Schengenvisumområdet. Ett brittiskt visum gör det inte möjligt för dig att resa till andra europeiska länder.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.