gay-köpenhamn-guide-2017

Gay Köpenhamn · Stadsguide

Planerar du att besöka Köpenhamn? Då är vår stadsguide för Köpenhamn för sidan något för dig.

 

gay-köpenhamn-guide-2017

Köpenhamn | Köpenhamn

Köpenhamn, Danmarks huvudstad, är en hamnstad med 500,000 1.2 invånare i själva staden och XNUMX miljoner i Storköpenhamnsområdet. Staden kännetecknas av historiska promenader och vattenfronter, med broar och tunnlar som gör överallt bekvämt tillgängliga.

Staden har en märkbart avslappnad känsla. Köpenhamnare är kända som öppensinnade, vänliga och starkt engagerade i mänskliga rättigheter. Det finns kulturella evenemang under sommarmånaderna. Från Roskilde musikfestival (Europas största), en jazzfestival, till årliga sommarmode, matlagning och vikingevenemang, samt en årlig Gay Pride vecka.

Andra attraktioner inkluderar en snabbt utvecklad restaurangscen. Staden genomgår en gastronomisk renässans, med mer än ett dussin Michelin-vinnare, med Noma som den tredje bästa restaurangen i världen.

När det kommer till shopping kan det allra bästa av Danmarks världsberömda design hittas på Köpenhamns shoppinggator och marknader. Från antikviteter till klassisk dansk design från 1950-talet, ända upp till de mest moderna och coola danska designprodukterna, Köpenhamn har allt.

 

Rosenborgs slott och tulpanRosenburgh slott nära Köpenhamn

 

 

Gay rättigheter i Danmark

Det faktum att Danmark var det första landet i världen som införde registrerade samkönade partnerskap - för en generation sedan nu, 1989, är nog allt du behöver veta om homosexuella rättigheter i detta mest liberala av europeiska länder.

Registrerade homosexuella par har kunnat adoptera barn sedan 2009, och med gott exempel igen har homosexuella danskar kunnat gifta sig i kyrkan sedan 2012.

Nationalföreningen för homosexuella och lesbiska (LGBT Danmark) är den äldsta etablerade i världen och grundades 1948 av Axel Axgil.

 

Gay scen

Med ett rykte som en av de mest gayvänliga städerna i Europa, tillsammans med en blomstrande gayscene i en kompakt, charmig strandnära miljö, är ett besök i Köpenhamn definitivt där uppe på resplanen för homosexuella.

Smakämnen Köpenhamns gay scen är koncentrerat till den gamla stadskärnan - runt den gågata, stora shoppinggatan Strøget. Det är hem för några av de äldsta gaybarerna i Europa, samt några nyare arenor också!

Stadens höjdpunkt är den årliga Copenhagen Gay Pride i augusti. Köpenhamn var också en stolt värd för World Out Games 2009.

 

 

Tre killar deltar i Copenhagen Pride 2016Copenhagen Gay Pride 2016

 

 

Att komma till Köpenhamn

Med flyg

Köpenhamns flygplats ligger bara 8 km från stadens centrum och är den mest trafikerade i Scandanavia, med direktförbindelser till de flesta europeiska och större navstäder runt om i världen. Flygplatsen har goda förbindelser till stadens centrum, med tunnelbana, tåg, buss och taxi.

Tunnelbanestationen ligger ovanför terminal 3. Restiden är 15 minuter till Norreport Station (centrala centrum i centrum) och kostar 36 DKK. Tunnelbanan fungerar 24 timmar om dygnet med reducerad service över natten.

Du kan också ta en buss till staden med 5A, som kör var tionde minut fram till klockan 1 (reducerad trafik till klockan fem) som tar dig direkt till centralstationen på cirka 5-30 minuter. Kollektivtrafiken är integrerad så att du inte behöver köpa olika biljetter för varje transportsätt.

Taxi tar cirka 20-25 minuter och kostar i området 250-300 DKK.

Med tåg och annat

Som ett alternativ till att flyga kan du enkelt resa till Köpenhamn med tåg från andra stora europeiska transportnav på Eurail.

Det finns också färjealternativ för vidare resor runt Skandinavien, och Øresundsbron är en direkt vägförbindelse från Danmark till Sverige. Malmö flygplats erbjuder svenska interna flyg och förbindelser till Östeuropa via Wizz Air vilket kan vara ett billigare alternativ (beroende på var du kommer ifrån).

 

Temapark i Köpenhamn DanmarkTivoli 

 

 

Att ta sig runt Köpenhamn

Skaffa dig ett Copenhagen Card för obegränsad kollektivtrafik i Greater Copenhagen samt gratis entré till 70 attraktioner och museer, tillsammans med rabatter inklusive restauranger och biluthyrning. Eller så kan du bara köpa ett City Pass.

Det är också värt att göra som lokalbefolkningen och hyra en cykel för att komma runt alla stadens landmärken. Det finns många utmärkta cykeluthyrningsföretag i stadens centrum och många cykelfält också, så det här är verkligen ett bra alternativ.

 

Var man kan bo i Köpenhamn

Köpenhamn har ett utmärkt val av hotell som passar alla budgetar och smaker. Kolla in vår lista över rekommenderade Köpenhamnshotell för homosexuella resenärer.

 

Saker att se och göra

Tivoli - en kombination av tema och riktig park (mitten av april till mitten av september).

Nationalmuseum – Nationalmuseet ligger i en imponerande herrgård mitt i stadskärnan och kommer att ge dig en kortfattad historia om Danmark genom tiderna.

Den lilla sjöjungfrun  - Synonymt med Köpenhamn hittar du denna Hans Christian Anderson-inspirerade staty som blickar ut över hamnen. Ett måste-göra fotostopp för varje besökare!

Christiania - Officiellt är den tredje största turistattraktionen i Danmark, Christianias berömmelse, eller Staden, tack vare att det är "Pusherstreets" hem - pushers är säljare av alla tänkbara sorter av "ogräs" som finns tillgängliga överallt. Fotografera bara inte pusharna – de gillar det inte! Besök det närliggande Sunshine Bakery när allt ogräs gör dig hungrig!

Nyhavn  - översätta som New Harbour, din skiva chokladask dansk sjöfartshistoria. Njut av en promenad förbi de färgglada husen som kantar kanalen, din perfekta miljö för sommarmiddagar utomhus.

Danska judiska museet - designad av Daniel Liebeskind, som dokumenterar danska judars liv.

Botaniska trädgårdar  - platsen för att se det bästa av Danmarks flora och svampar, i 25 tunnland av vackert anlagda trädgårdar.

Några av de många historiska sevärdheterna som är värda att besöka:

Frederiksborgs slott - omgiven av en fantastisk trädgård.

Christiansborg slott  - hem för det danska parlamentet.

Amalienborgs slott - ett utmärkt exempel på dansk rokokkoarkitektur från 1700-talet.

Rosenborg slott - En dagstur hit kommer att ge dig en smak av danska kungligheter, eftersom det är ett tidigare kungligt danskt residens.

Runda tornet - Detta observatorium är ett av de äldsta i världen (från 1600-talet) och tjänar fortfarande sitt ursprungliga syfte nu.

För samtida kultur gamar:

Arkens museum för modern konst - 20 km söder om staden, mellan hamnen och stranden.

Louisiana Museum of Modern Art - ett coolt galleri i kontakt med tidsandan i den samtida konstvärlden (en dagstur från staden).

 

Visa

Danmark ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa bör du kontrollera om du behöver Schengenvisum.

 

Pengar

Danmark har inte antagit euron. Den danska valutan är Kroner (DKK). En krona är uppdelad i 100 malm.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.